reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Ja też obawiałam się przytulanek zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży, ale w sobotę przełamałam się (choć też czułam się jak cnotka :-D) i nie żałuję!

Jestem pełna podziwu dla mamuś spodziewających się nowej kruszynki, mających pod opieką starsze już dzieciątko. mamakruszynki, dużo wytrwałości, jak najlepszego samopoczucia i pociechy z kruszynki! :-)

reklama
królewnamarcepana ja też nie czuje się genialnie od kilku dni,ale muszę się jakoś trzymać i zazdroszczę leniuchowania w łóżku,moja mała księżniczka wymaga coraz więcej uwagi,więc leżę kiedy Ona śpi:)Damy radę
A poza tym chciałam się pochwalić,moja córka ,która w piątek skończy pół roczku wczoraj zaczęła raczkować:)

moja tez wymaga duzej uwagi, ale na szczeście 2 lata to juz taki wiek ze sama sie bawi i coś tam sobie wymysla więc nie musze z nią byc cały czas i tuli mame bo widzi ze zle sie czuje i głaszcze po brzuszku ;p

królewna na którą wizyta? Ty masz już ładny wiek ciąży na pewno wszystko będzie pięknie widać :) czekamy na zdjęcie z USG!

Witajcie Witajcie po 5 dniach przerwy! :-) Tęskniłam!

Wróciłam szczęśliwie z urlopowych wojaży do szarego życia. Czułam sie nie źle choć w czw najadłam sie strachu co niemiara bo brzuch mnie bolał cały dzień i bałam się strasznie bo to czas kiedy w styczniu straciłam fasolkę...ale póki co wszystko się uspokoiło i jest ok. Czuję się fatalnie tj wy- niedobrze mi, cyce bolą, jestem ciągle śpiąca i słaba, cera jak po ospie i głowa mnie ćmi- normalnie cudnie :baffled: No cóż- uroki pierwszego trymestru:baffled:
Dziś skończe ten cholerny 7 tydzień i mam nadzieję, że jak za tydzień zobaczę żywe maleństwo na USG jak gin wróci z urlopu to się trochę uspokoję i uwierzę, że będzie dobrze, bo narazie mój wrodzony optymizm jednak bardzo realistyczny:sorry2:;-)

Anka4- Nie mów mi nawet o wadze bo mnie krew zalewa:angry:- Ja schudłam w zeszłym roku 15kg! A teraz odcięta przez zakaz od gin od jkiegokolwiek ruchu (jak ja tęsknie za moimi marszo spacerami i bieganiem:no:) już przytyłam 2kg :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Też się staram ograniczać, jeść o określonych porach ale i tak to wszystko na kij :no::no::no: Bedzie dramat jak nic. A co do wzdęć to się również dołączam.:dry:

Noelle- toś faktycznie się streściła- super! Gratulacje!!!:-)

Witam także wszystkie nowe mamusie :-):-):-)

Pscółka- gratuluje serdecznie bliźniaków!!!

Nie odpisze wszystkim bo produkcja po tylu dniach niesamowita, ale mocno trzymam kciuki za bety, wizyty i żeby wszystko było dobrze jednak!!!

Witam Was :-) Ja jak na razie podejrzewam, że jestem w ciąży. Jednak jest to bardzo wczesna ciąża ( o ile to w ogóle jest ciąża ) Testu jeszcze nie robiłam, bo za wczesnie a chce mieć pewny wynik. Okres ostatnio miałam 18 lipca, no i dzisiaj jest 20 sierpnia a okresu nie ma :) Według moich obliczeń to 5 tydzień ( 3 tydzien od zapłodnienia ) Chociaz kalkulator ciąży pokazuje mi, że 4 :-) no cóż.. Mam do Was takie pytanie : jak z tymi objawami ? Bo u mnie to trochę dziwnie wygląda, z tego co przeczytałam to dwoma takimi najczęstszymi objawami ciąży ( oprocz braku @ :-) )jest senność i bolesność piersi.. a ja właśnie tych dwóch objawów nie mam.. Mam za to prawie wszystkie inne.. A może tak w ogóle to jest za wcześnie na jakiekolwiek objawy ? Nie znam się za bardzo, to by była moja pierwsza ciąża no i jestem stosunkowo młoda.. :) Proszę o odpowiedzi jak to z tymi objawami, i kiedy ewentualnie one mogę się pojawić :)

Zamiast wypatrywać objawów, pędź po test ;). Ciąża się różnie objawia u każdego- niektórzy nie mają żadnych objawów. Mnie np piersi nie bolą i nie mam nudności. A skoro już ci się spóźnia @ to ja bym już nie wytrzymała hehe.

królewnamarcepana ja też nie czuje się genialnie od kilku dni,ale muszę się jakoś trzymać i zazdroszczę leniuchowania w łóżku,moja mała księżniczka wymaga coraz więcej uwagi,więc leżę kiedy Ona śpi:)Damy radę
A poza tym chciałam się pochwalić,moja córka ,która w piątek skończy pół roczku wczoraj zaczęła raczkować:)

mamakruszynki - A to ja Ci zazdroszczę, że dopiero zaczyna raczkować. Mój już biega ^^. To dopiero nie ma odpoczynku, bo wszędzie chce pójść. Wstał mi dzisiaj przed 8 i przed 9 już byliśmy na dworze na rowerku i robiliśmy pierwsze km ^^. Odpoczywaj póki możesz, bo jak zacznie chodzić to tak lekko nie będzie. Ja liczę na to, że mój na wiosnę już będzie się bawił fajnie sam i nie będe musiała tyle za nim łazić.

Zamiast wypatrywać objawów, pędź po test ;). Ciąża się różnie objawia u każdego- niektórzy nie mają żadnych objawów. Mnie np piersi nie bolą i nie mam nudności. A skoro już ci się spóźnia @ to ja bym już nie wytrzymała hehe.

Noo ja bym już dawno wracała z apteki z testem :)

Byłam z małym w żlobku. W ogóle mnie olał i bawił się z innymi dziećmi ^^. Tak na zasadzie "Pani już podziękujemy". Za to bawił się ze mną Wituś pół roku starszy od mojego Antka. Chyba ten cały żłobek to strzał w dziesiątkę.

Niedobrze mi. Bleee.. Okropne mam mdłości :/

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! :-)

Bylam dzis na moim pierwszy USG:-):-):-)
Jest elegancki pecherzyk ciazowy o srednicy 10mm, a w nim pecherzyk zoltkowy o srednicy 2,7 mm:-)
Niestety serduszka jeszcze nie bylo widac (to 5 tydzien 3 dzien), ale podobno jak sie zglosze za tydzien to juz powinno byc widac :happy:
A poki co dostalam foty do dokumentacji :) Chyba zaloze teczke :D
Kamien spadl mi z serca, ze to nie pozamaciczna, bo w tym roku mielismy w rodzince nieciekawe przejscia wlasnie z jedna ciaza pozamaciczna....

Noo w srode ide na pierwsza wizyte do ginki, ktora poprowadzi moja ciaze, wiec pewnie skieruje mnie na wszelkie konieczne badania i da skierowanie na kolejne USG ;) Dobrze, ze przez te 2 tygodnie mam w pracy wzgledny luz to nie ma problemu zeby sobie isc na badania czy wizyte w samo poludnie ;)

a u mnie jakis bardziej uciazliwych objawow dalej brak.
od czasu do czasu cos mnie ciagnie w podbrzuszu, poza tym troche syfkow sie na twarzy pojawilo :/
ale najbardziej odczuwalnym objawem jest u mnie sennosc. na prawde mogalbym spac non stop :-p
no i siusiu latam czesto... ciekawe kiedy w pracy cos przyuwaza :-p

Byłam z małym w żlobku. W ogóle mnie olał i bawił się z innymi dziećmi ^^. Tak na zasadzie "Pani już podziękujemy". Za to bawił się ze mną Wituś pół roku starszy od mojego Antka. Chyba ten cały żłobek to strzał w dziesiątkę.

ja jestem ogromna zwolenniczka zlobkow :biggrin2: uwazam, ze zlobek bardzo wspomaga rozwoj dzieci i potem nie wyrasta jakis antyspoleczny osobnik ;) no a dzieci zaczynaja sie powoli uczyc w zlobku jak przetrwac w tym swiecie, co sie bardzo przydaje;)
2-letnia coreczka szwagierki uwielbia zlobek - jak tylko stanie w drzwiach to jest sprint do innych dzieci i zabawek ;) no i bardzo ladnie nauczyla sie jesc w zlobku kazdy rodzaj obiadu :) nawet maja zbiorowe lekcja robienia do nocnika :-D

reklama
Co za złośliwość losu :-(Jeszcze nie dawno zastanawiałam się czy moze w ciaży nie jestem a zaraz po tym przyszedł @ :-( A już zaczynałam sie cieszyc i naprawde wierzyłam w to, ze moge byc w ciazy.. :-( No nic, będę śledzić za to Wasze losy :) Pozdrawiam.

white_orchid gratulacje :)

Ostatnia edycja:
Do góry