reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Ja też obawiałam się przytulanek zaraz po tym jak dowiedziałam się o ciąży, ale w sobotę przełamałam się (choć też czułam się jak cnotka :-D) i nie żałuję!

Jestem pełna podziwu dla mamuś spodziewających się nowej kruszynki, mających pod opieką starsze już dzieciątko. mamakruszynki, dużo wytrwałości, jak najlepszego samopoczucia i pociechy z kruszynki! :-)

reklama
królewnamarcepana ja też nie czuje się genialnie od kilku dni,ale muszę się jakoś trzymać i zazdroszczę leniuchowania w łóżku,moja mała księżniczka wymaga coraz więcej uwagi,więc leżę kiedy Ona śpi:)Damy radę
A poza tym chciałam się pochwalić,moja córka ,która w piątek skończy pół roczku wczoraj zaczęła raczkować:)

moja tez wymaga duzej uwagi, ale na szczeście 2 lata to juz taki wiek ze sama sie bawi i coś tam sobie wymysla więc nie musze z nią byc cały czas i tuli mame bo widzi ze zle sie czuje i głaszcze po brzuszku ;p

królewna na którą wizyta? Ty masz już ładny wiek ciąży na pewno wszystko będzie pięknie widać :) czekamy na zdjęcie z USG!

Witajcie Witajcie po 5 dniach przerwy! :-) Tęskniłam!

Wróciłam szczęśliwie z urlopowych wojaży do szarego życia. Czułam sie nie źle choć w czw najadłam sie strachu co niemiara bo brzuch mnie bolał cały dzień i bałam się strasznie bo to czas kiedy w styczniu straciłam fasolkę...ale póki co wszystko się uspokoiło i jest ok. Czuję się fatalnie tj wy- niedobrze mi, cyce bolą, jestem ciągle śpiąca i słaba, cera jak po ospie i głowa mnie ćmi- normalnie cudnie :baffled: No cóż- uroki pierwszego trymestru:baffled:
Dziś skończe ten cholerny 7 tydzień i mam nadzieję, że jak za tydzień zobaczę żywe maleństwo na USG jak gin wróci z urlopu to się trochę uspokoję i uwierzę, że będzie dobrze, bo narazie mój wrodzony optymizm jednak bardzo realistyczny:sorry2:;-)

Anka4- Nie mów mi nawet o wadze bo mnie krew zalewa:angry:- Ja schudłam w zeszłym roku 15kg! A teraz odcięta przez zakaz od gin od jkiegokolwiek ruchu (jak ja tęsknie za moimi marszo spacerami i bieganiem:no:) już przytyłam 2kg :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Też się staram ograniczać, jeść o określonych porach ale i tak to wszystko na kij :no::no::no: Bedzie dramat jak nic. A co do wzdęć to się również dołączam.:dry:

Noelle- toś faktycznie się streściła- super! Gratulacje!!!:-)

Witam także wszystkie nowe mamusie :-):-):-)

Pscółka- gratuluje serdecznie bliźniaków!!!

Nie odpisze wszystkim bo produkcja po tylu dniach niesamowita, ale mocno trzymam kciuki za bety, wizyty i żeby wszystko było dobrze jednak!!!

Witam Was :-) Ja jak na razie podejrzewam, że jestem w ciąży. Jednak jest to bardzo wczesna ciąża ( o ile to w ogóle jest ciąża ) Testu jeszcze nie robiłam, bo za wczesnie a chce mieć pewny wynik. Okres ostatnio miałam 18 lipca, no i dzisiaj jest 20 sierpnia a okresu nie ma :) Według moich obliczeń to 5 tydzień ( 3 tydzien od zapłodnienia ) Chociaz kalkulator ciąży pokazuje mi, że 4 :-) no cóż.. Mam do Was takie pytanie : jak z tymi objawami ? Bo u mnie to trochę dziwnie wygląda, z tego co przeczytałam to dwoma takimi najczęstszymi objawami ciąży ( oprocz braku @ :-) )jest senność i bolesność piersi.. a ja właśnie tych dwóch objawów nie mam.. Mam za to prawie wszystkie inne.. A może tak w ogóle to jest za wcześnie na jakiekolwiek objawy ? Nie znam się za bardzo, to by była moja pierwsza ciąża no i jestem stosunkowo młoda.. :) Proszę o odpowiedzi jak to z tymi objawami, i kiedy ewentualnie one mogę się pojawić :)

Zamiast wypatrywać objawów, pędź po test ;). Ciąża się różnie objawia u każdego- niektórzy nie mają żadnych objawów. Mnie np piersi nie bolą i nie mam nudności. A skoro już ci się spóźnia @ to ja bym już nie wytrzymała hehe.

królewnamarcepana ja też nie czuje się genialnie od kilku dni,ale muszę się jakoś trzymać i zazdroszczę leniuchowania w łóżku,moja mała księżniczka wymaga coraz więcej uwagi,więc leżę kiedy Ona śpi:)Damy radę
A poza tym chciałam się pochwalić,moja córka ,która w piątek skończy pół roczku wczoraj zaczęła raczkować:)

mamakruszynki - A to ja Ci zazdroszczę, że dopiero zaczyna raczkować. Mój już biega ^^. To dopiero nie ma odpoczynku, bo wszędzie chce pójść. Wstał mi dzisiaj przed 8 i przed 9 już byliśmy na dworze na rowerku i robiliśmy pierwsze km ^^. Odpoczywaj póki możesz, bo jak zacznie chodzić to tak lekko nie będzie. Ja liczę na to, że mój na wiosnę już będzie się bawił fajnie sam i nie będe musiała tyle za nim łazić.

Zamiast wypatrywać objawów, pędź po test ;). Ciąża się różnie objawia u każdego- niektórzy nie mają żadnych objawów. Mnie np piersi nie bolą i nie mam nudności. A skoro już ci się spóźnia @ to ja bym już nie wytrzymała hehe.

Noo ja bym już dawno wracała z apteki z testem :)

Byłam z małym w żlobku. W ogóle mnie olał i bawił się z innymi dziećmi ^^. Tak na zasadzie "Pani już podziękujemy". Za to bawił się ze mną Wituś pół roku starszy od mojego Antka. Chyba ten cały żłobek to strzał w dziesiątkę.

Niedobrze mi. Bleee.. Okropne mam mdłości :/

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny! :-)

Bylam dzis na moim pierwszy USG:-):-):-)
Jest elegancki pecherzyk ciazowy o srednicy 10mm, a w nim pecherzyk zoltkowy o srednicy 2,7 mm:-)
Niestety serduszka jeszcze nie bylo widac (to 5 tydzien 3 dzien), ale podobno jak sie zglosze za tydzien to juz powinno byc widac :happy:
A poki co dostalam foty do dokumentacji :) Chyba zaloze teczke :D
Kamien spadl mi z serca, ze to nie pozamaciczna, bo w tym roku mielismy w rodzince nieciekawe przejscia wlasnie z jedna ciaza pozamaciczna....

Noo w srode ide na pierwsza wizyte do ginki, ktora poprowadzi moja ciaze, wiec pewnie skieruje mnie na wszelkie konieczne badania i da skierowanie na kolejne USG ;) Dobrze, ze przez te 2 tygodnie mam w pracy wzgledny luz to nie ma problemu zeby sobie isc na badania czy wizyte w samo poludnie ;)

a u mnie jakis bardziej uciazliwych objawow dalej brak.
od czasu do czasu cos mnie ciagnie w podbrzuszu, poza tym troche syfkow sie na twarzy pojawilo :/
ale najbardziej odczuwalnym objawem jest u mnie sennosc. na prawde mogalbym spac non stop :-p
no i siusiu latam czesto... ciekawe kiedy w pracy cos przyuwaza :-p

Byłam z małym w żlobku. W ogóle mnie olał i bawił się z innymi dziećmi ^^. Tak na zasadzie "Pani już podziękujemy". Za to bawił się ze mną Wituś pół roku starszy od mojego Antka. Chyba ten cały żłobek to strzał w dziesiątkę.

ja jestem ogromna zwolenniczka zlobkow :biggrin2: uwazam, ze zlobek bardzo wspomaga rozwoj dzieci i potem nie wyrasta jakis antyspoleczny osobnik ;) no a dzieci zaczynaja sie powoli uczyc w zlobku jak przetrwac w tym swiecie, co sie bardzo przydaje;)
2-letnia coreczka szwagierki uwielbia zlobek - jak tylko stanie w drzwiach to jest sprint do innych dzieci i zabawek ;) no i bardzo ladnie nauczyla sie jesc w zlobku kazdy rodzaj obiadu :) nawet maja zbiorowe lekcja robienia do nocnika :-D

reklama
Co za złośliwość losu :-(Jeszcze nie dawno zastanawiałam się czy moze w ciaży nie jestem a zaraz po tym przyszedł @ :-( A już zaczynałam sie cieszyc i naprawde wierzyłam w to, ze moge byc w ciazy.. :-( No nic, będę śledzić za to Wasze losy :) Pozdrawiam.

white_orchid gratulacje :)

Ostatnia edycja:
Do góry