reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Witam dziewczyny,

ja od dwóch dni mam nieznośne bóle krzyża, budzę się nad ranem i nie mogę spac :/ ..nie wiem czy powodem jest ciąża czy po prostu za długo śpie :p, zasypiam dosyć szybko..czasem poczuję brzuszek ale delikatnie.
Przez 6 dni jeszcze mam brac duphaston po pół tabletki 2 razy dziennie..szczerze wam powiem że trochę się boję przerwać mimo że nic niepokojącego się nie dzieje..psychicznie czułabym się lepiej, ale chyba trzeba zaufać lekarzowi.
Jeszcze tydzień pracy i 2 tyg urlopu, wyjeżdżamy na Krym :):) a potem L4..
Zakupiłam sobie książkę "Ciężarówką przez 9 miesięcy" ,polecam :)

reklama
widze ze duzo z was juz stracilo fasolke raz....dlaczego tak kurde jest?????
co na to lekarze mowia?bo nie potrafie tego zrozumiec dlaczego tak sie dzieje:(

Hej dziewczyny:-) Śliczny mamy dzionek! Ja dziś od rana z pytaniem z całkiem innej beczki... Otóż weszłam na wagę ... i 1,5 kg na plus!!!:wściekła/y: Tymczasem unikam słodyczy itp. Chciałam zapytać jak z tym jest u was? Przeraża mnie to tempo:szok:Z zewnątrz niby nie rzuca się w oczy, ale ja czuję się bardziej okrągła! Chyba muszę wprowadzić jakieś lekkie produkty na najbliższe dni. Przed ciążą schudłam ponad 10 kg i teraz trudno mi przywitać każdy nowy kilogramik:baffled:
Pozdrowionka

Natalko i za wszystkie inne dziewczyny walczace teraz o nasze fasolki trzymam mocno kciuki.

Ja mam wizyte we wtorek, strasznie sie denerwuje. mam nadzieje, ze wtedy wszystko sie okaze i dowiemy sie czy zarodek prawidlowo sie rozwija i rosne. Nigdy jeszcze w zyciu niczego tak sie nie balam jak tej wizyty. Prosze, trzymajcie kciuki:)

KatarzynaSw trzymamy &

Anka4
ja jeszcze na wage nie wchodziłam za to nie mieszczę się w nic normalnego, dobrze ze teraz upał bo mam spódnice pojemną :-) i w niej mi wygodnie i to nie to, że dzidzia tak rośnie tylko tak mnie rozdyma :-( unikam wszystkiego co wzdyma...a mimo to...

witajcie
no to tak wypadało by się przywitać. Jestem Magda 27 lat i od 2 dni wiem że będę miała drugie dzieciątko, z decyzją o sprawdzeniu tego zwlekałam troszeczkę bo niedawno skończyłam karmić piersią pierwszego synka przez co moje cykle różne bywały 28.32.36 a nawet 40 dni. Tak więc teraz już wiem i serdecznie się ze wszystkimi witam

Cześć :)
Wszystkim mamusiom gratuluję udanych wizyt (pscółka Tobie podwójnie) a za niebawem wizytujące trzymam mocno kciuki żeby posypały się kolejne dobre wiadomości ;) witam nowe mamy :)
Anka4 ja nie mam wagi w domu więc nie wiem jak to wygląda, zważę się na następnej wizycie u doktorka ostatnio chciałam u siostry ale po drugiej ciąży wyczerpały się baterie i teraz dla spokoju swojej psychiki nie kupuje nowych ;D ale pewnie coś już też jest na plusie, w tamtej ciąży oszczędzałam się z jedzeniem a kilogramy i tak nieubłaganie przybywały :crazy:
Aguś ,,ciężarówkę'' przerobiłam już w pierwszej ciąży, fajna, do pośmiania ;)
Miłego dnia dziewczyny!

Dziewczyny ja dzisiaj się bardzo źle czuje,od rana mam mdłości,i jestem strasznie słaba,dobrze że dzisiaj niedziela i M zajmuje się małą.Mam nadzieje że to jednorazowo trafiło mi się takie samopoczucie:crazy:
Pianka polecasz "ciężarówkę",ja w ostatniej ciąży studiowałam "W oczekiwaniu na dziecko",ale tam są raczej suche fakty.Idę stworzyć jakiś szybki obiad:-)

Anka4- no ja startuje z 49 kg, nic nie przytyłam zgodnie z tym co waga mówi, ale właśnie dzisiaj nie dopiełam spodni, które w ubiegłym tygodniu były za luźne

ladies
- miło, że pytasz o straty, niestety bardzo rzadko można znaleźć przyczynę, ja zrobiłam bardzo dużo badań łącznie z genetycznymi, i jedyne co mi wyszło to jedna bakteria ureaplasma, oczywiście wyleczyłąm ją antybiotykiem, ale nie mam pewności że to ona spowodowała poronienia, najczęściej są to sprawy genetyczne, tzn coś się tam jajeczko z plemniczkiem źle połączy

reklama
witaj madiu gratulacje!

majra
czyli jednak czesto nie maja kobiety na to wplywu, mnie to nie spotkalo ale moja znajoma w 7 tc dowiedziala sie ze serduszko nie bije i miala usunieta...
dlatego sie pytam dlaczego tak sie dzieje..sama sie teraz obawiam

ja nie mam juz mdlosci mialam ostatnio a teraz spokoj..moze znowu wroca..jak narazie tylko spiaca jestem
na wage wchodzilam ale nic mi sie jeszcze nie przytylo

Do góry