reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

Przygarniecie jeszcze jedną mamusię?

Podczytuję Was od kilku dni, ale odezwać miałam się dopiero jutro, po pierwszej wizycie u gina, kiedy już wszystko będzie jasne.
No i nie wytrzymałam :)
To moja trzeci ciążą, z pierwszej mam mojego rezolutnego syneczka :) ,
po drugiej ciąży zakończonej rok temu #, w 7tc, uznałam że to nie na moje nerwy i jedno dziecko mi wystarczy.
Dodatkowo dwa miesiące temu nawiązaniem przesympatyczną współprace i nareszcie moja praca nabrała rozpędu ... tym bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie czas na kolejne dziecko. Ale los bywa przekorny i wie lepiej ;) ... no i proszę, niespodzianka.
Na razie jestem na etapie kiedy nie wiem czy mam się cieszyć, czy trwać w przerażeniu, że znów trzeba przegrupować siły i z trudem poukładany porządek :)

Z dolegliwości - trochę mnie zaczęło mulić, czasem w piersiach czuję przeszywające "świderki". Mam ogromną nadzieję, że na tym koniec dolegliwości, bo cały dostępny limit mdłości, zgag, bólu piersi, rozstępów itd wykorzystałam w pierwszej ciąży :D - ojjj dał mi młody popalić (tyle że wtedy pracowałam na umowę o pracę, wiec nie było problemu z chorobowym, teraz nie ma tak dobrze)... wiec może tym razem będzie bardziej na wesoło i wersji light :)

reklama
cytrusik na razie z testu ale Wiecie co dziewczyny ten świat chyba zwariował. Stwierdziłam że nie będę tak jak z Wojtkiem chodzić prywatnie do gin. i płacić 70 zł za wizytę co miesiąc + badania czyli coś koło 100 jak i nie więcej tylko zapiszę się do swojego ośrodka zdrowia i tam niech mi prowadzą ciąże i co owszem mąż mnie zapisał bo był w ośrodku ale na 20 września. Jak dla mnie to parodia bo co jakby coś się działo a człowiek nie miałby kasy to trzeba chyba umierać albo zaplanować kiedy ma się dziać coś złego żeby wcześniej wizytę umówić???? Ech na razie idę w czwartek do tej co prowadziła moją pierwszą ciąże a potem zmienie lekarza prowadzącego tak chyba można.
Na razie przepraszam ale poczytałam tylko kawałeczke i mały wstał i dalej nie dam rady, ps nie nadrobie tematu od początku więc czytam od kiedy jestem, wieczorem się pokaże jak mały zaśnie i będe miała chwilkę dla siebbie

ja tak wlasnie jak czytam na necie ile kasy dziewczyny wydaja na wizyty i wszystkie badania to ogarnia mnie trwoga.
sama na szczescie mam pakiet medyczny oplacany przez pracodawce (ja place tylko kilka zl podatku), wiec wszystkie wizyty i badania mam w ramach pakietu w Medicoverze. szczerze mowiac gdyby tego pakietu nie miala to chyba skalkulowalaby te wszystkie koszty i policzyla czy nie taniej wychodziloby oplacanie sobie nawet na wlasna reke takiego abonamentu... bo gdyby nie ten abonament to za same moje badania przed ciaza bylabym ubozsza o kilka stowek

wiecie co z tymi lekarzami to róznie bywa, niestety moje zycie doświadczyło mnie bardzo źle w związku z lekarzami na nfz (i to nie tylko ginekologami ale tez neurolog okazał sie beznadziejny i szczerze nie trafiłam nawet na żadnego porządnego interniste;/)
powiem wam ze kilka lat temu miałam problemy z @ i z tego tytułu udałam sie do ginekologa nfz oczywiscie bo nie było mnie wtedy stac na prywatnego
jeden z lekarzy w przychodni wykrył niby u mnie PCO, które potwierdził drugi lekarz z tej przychodni a dodatkowo znalazł nadżerkę którą trzeba koniecznie usunąć, co jak sie potem okazało było kompletną paranoją bo z tej rozpaczy ze wszytsko jest nie tak wybrałam sie do lekarza prywatnie i okazało sie ze wszystko jest w jak najlepszym porządku, nie ma żadnych torbieli PCo ani zadnej nadżerki
od tamtej pory nie byłam u gina na nfz i raczej nie pojde
a terminy są nieziemskie ... jakas paranoja
jak chodze prywatnie to jak sie coś dzieje to mnie nie umawia na wizyte za miesiąć tylko w tym samym dniu przyjmuje

madiu: a Ty wcale nie płaciłąś duzo za lekarza, ja w ciązy conajmniej 120 zł + comiesięczne badania krwi itp

jeszcze chwilke jestem, wiem że nie dużo płaciłam no i super ginke miałam ale ztego co się rozejrzałam to na nfz mamy też super ginke (3 do wyboru ta jest podobno b. dobra) więc po co mam płacić za tą kasę maleństwu coś kupię a będzie tego będzie.... a co do cen to rewelacja najfajniejsze było to że jej mąż robi usg 3d i za taką wizytę gdzie indziej zapłaciłabym 300 zł a u nich 100 i nie ważne czy się do nich chodzi czy do kogoś innego

witam dziewczyny:)

Moge do Was dolaczyc wedlug kalkulatora wychodzi mi 2 maja ale roznie bywa:)
Swoj pierwszy test zrobilam byla widoczna druga kreska dzisiaj drugi juz ciemniejsza i czekam na wyniki bety:)

Staralam sie o malenstwo 9 miesiecy przeszlam laparoskopie i to jest 4 cykl po laparo z tym ze na stymulacji clo. Martwie sie (jak kazda z Was poniewaz mialam jeden jajowod niedrozny i mam nadzieje ze dzidzia jest w odpowiednim miejscu. Z objawow to wieczorem bola piersi i od czasu do czasu dol brzuszka to chyba normalne?

A 11 wrzesnia bede obchodzila druga rocznice slubu:)

madiu: jeśli masz sprawdzone źródło ze lekarz z nfz jest ok to masz wybór, ale do mnei to jakoś nigdy nie bedzie przemawiało ;p
jakoś w moim towarzystwie mam pełno przypadków gdzie lekarze z przychodni okazali sie nieprofesjonalni i w wielu przypadkach skonczyło sie to niestety najgorszym.. duzo pacjentów mało czasu.

ehh ja sie juz nie moge doczekac az zobacze fasolkaaa, mam nadzieje ze wszystko jest ok
jeszcze kilka godzin ehhh ze tez na sam wieczór musze czekac ;[;[ ;p

a moje dziecko spi juz prawie 3 godziny.. chyba nowe mieszkanie jej sprzyja :p
ehh ale ja to juz bym chciała miec ten ogródek i tarasik :p bysmy leżeli ja i brzuszek hahah :D

perełka: bóle u jednych są u innych nie, nie da sie powiedziec co jest normalne dla ciazy ;p na pewno wsyztsko jest ok :)

hej dziewczyny ja dziś powiedziałam w pracy już coś podejrzewali i liczyli się z tym :) ale fajnie jest

co do samopoczucia to stwierdzam że jest gorzej niż w pierwszej ciąży jest mi słabo i ogólnie jestem bardzo osłabiona

Któraś pisała o magnezie na omdlenia w jakich dawkach go się bieże by sobie ulżyć??

Kólewna trzymam mocno za was kciuki ja mam wizytę w przyszłą środę i też się nie mogę już jej doczekać

reklama
dzieki zonqa za kciuki :)
ojj zleci ci czas zleci ;p
najgorzej sie dłuzy dzien wizyty :D:D

ja to chyba musze powiedziec mojeju lekrzowi zeby mi coś przepisał na te mdłości i wymioty... bo sie juz poważnie boje o moje zęby i przełyk
w pierwszej ciąży nic mi nie przepisał ale było kiepsko.. a teraz jest jeszcze gorzej ;/

Do góry