reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

reklama
ewwe udanej wizyty życzę. Będzie dobrze!! Kciuki zaciśnięte &&&&
Kruczka na wizytę wzięłam wyniki bety i ostatnie wyniki badania cyt. (ale o to prosiłam mnie lekarz na wizycie przedstarankowej):tak:
Smile_ pozazdrościć pielęgniarki w rodzinie:-)

hej dziewczyny ;)
nie odzywam sie bo nadal nie mamy neta na mieszkaniu :p jakoś nie moge was nadrobić i pewnie będe dopiero na bieżąco po niedzieli jak nam założą dostęp do świata ;D:D

ja nada mdłosci i wymioty, no masakra zyc sie nie chce :p
dzis dzwonie do lekarza czy moge przyjść w poniedziałek ;p
mała wróciła do domu i mamy teraz szalenstwo znowu :p

mam pytanie do dziewczyn w drugiej lub kolejnej ciaży: otóż jakie badania trzeba zrobić ?? czy np. te na hiv czy inne typu próby wątrobowe itp to trzeba wszystko powtarzac?? bo toksoplazmoze na pewno a inne tez?? bo sama nie wiem czy mam robić czy narazie nie :p

Hej ja tylko przelotem. Od dwóch nocy mamy sensacje z Emi - złapała jakiegoś wirusa :( i się bidulka męczy. Zaraz idę z nią do lekarza.
Poczytam Was dopiero późnym wieczorem, jak nie padnę. Bo mój Mąż dziś cały dzień poza domem. A popołudniu pewnie prześpię się razem z małą :)
Trzymajcie się cieplutko... u nas wychyla się słoneczko :)

Witam i ja
Julianka33 wszystkiego naj naj lepszego :-D
ewwe 3mam kciuki :tak:
smile też tak chce :-D
Dziewczyny pomocy mam jakiś dziwny gorzki smak w buzi czy któraś miała takie coś jak temu zaradzić :-(

Neli29- a ja mam suchosc w ustach... caly czas pije:eek:nie mam pojecia co tu poraszic na gorzki smak...
Krolewnazmarcepana- ja tez jestem bardzo ciekawa czy te wszystkie badania tez,ale wydaje mi sie ze tak bo jednak mozna sie zarazic w kazdym momencie wiec mysle ze nas nie ominą te wszystkie badania:baffled:

ewwe trzymam mocno kciuki, nie poddawaj sie, wszystko bedzie dobrze.

Dziekuje wam dziewczny za mile slowa..przed nami ciezkie pare dni, wszytsko okaze sie mam nadzieje we wtorek. Na razie biore progesteron w zelu-czy ktoras z was kiedykolwiek to stosowala? To strasznie drogi lek, ale mam nadzieje, ze utrzyma mroweczke.

mam pytanie do dziewczyn w drugiej lub kolejnej ciaży: otóż jakie badania trzeba zrobić ?? czy np. te na hiv czy inne typu próby wątrobowe itp to trzeba wszystko powtarzac?? bo toksoplazmoze na pewno a inne tez?? bo sama nie wiem czy mam robić czy narazie nie :p

Szczerze to nie mam pojęcia. Na pewno nie trzeba robić grupy krwi, bo ta się nie zmienia ;). Glukoza i toksoplazmoza na pewno obowiązkowa.

Co do teściowej to ona tylko do tego dobra ;). Jak we wtorek miał ktoś z małym zostać, bo chcieliśmy pójść do znajomych wieczorem to teściu miał dyżur. Teściowa "nie wiem co ma z nim robić'. A w sumie wystarczy włączyć sobie tv w salonie i siedzieć, bo mały jak zaśnie to śpi do rana... Co jest jakaś większa imprez to ściągam siostrę spod Opola żeby z małym została.

reklama
Cześć kwietniówki :)
White_orchid u mnie sport nigdy nie był mocną stroną także teraz to w zasadzie spacerki i gimnastyka, bieg i podnoszenie ciężarów przy dziecku ;P ale na basen chętnie bym chodziła tyle że u nas to albo tyle ludzi że palca nie wsadzisz albo syfffff :/ a do szkoły rodzenia też się nie wybieram, w pierwszej ciąży zamiast tego zainwestowałam w prywatną położną i w zasadzie szkołę rodzenia miałam w domu ;)
Phelania ja też wyszłam z tego założenia i robiliśmy w lokalu byłam bardzo zadowolona :) ja miałam spokojną głowę i mogłam się dzieckiem zająć zamiast stać przy garach a cena w lokalu nie była wygórowana
Felidae trzymamy kciuki za wizytę i zdawaj szybciutko relację! :)
ladies ja nie przyjmowałam nic poza kwasem foliowym w pierwszym trymestrze, dopiero pod koniec ciąży mała wyssała ze mnie trochę żelaza to dostałam w tabletkach i córa urodziła się z super wymiarami jak na prawdziwą kobietkę przystało ;) witaminki dostarczałam z jedzonkiem :)
ewwe kciuki zaciśnięte z całych sił!!!
kruczka a kiedy miałąś ostatnią @? ja miałam 7.07 mi też rozstrzały wychodzą w tych kalkulatorach od 8 do 14 kwietnia :/ także wpisałam ta najpóźniejszą datę ale i tak pewnie będzie wcześniej bo cykle miałam 26 dni :) a na pierwszą wizytę dobre nastawienie powinno wystarczyć ;) ja nie widzę sensu żebyś betę robiła, a cytologię pewnie Ci pobierze na wizycie jak nie miałaś ostatnio robionej
królewna lekarz na pewno Ci zleci cały pakiecik badań na następnej wizycie :)
Smile_ ja też mam problem żeby małą z kimś zostawić, wszędzie targam ją ze sobą ;) a w kinie to nie pamiętam kiedy byliśmy :/ teściowie mieszkają 600km od nas (na szczęście w tym przypadku), moja mama zmarła 8 lat temu a siostra ma swoich dwóch małych urwisów nad którymi sama ledwo panuje, większość ciotek też daleko a znajomi pracują i doopa blada :/

Do góry