reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

iwonaandry nie ma co się martwić na zapas, ja też jednego dnia czuję się lepiej drugiego gorzej :) przecież każda z nas jest inna i może przechodzić ciążę inaczej, może jesteś szczęściarą która przechodzi łagodnie :) głowa do góry!

reklama
Dziekuje za slowa otuchy Pianka.
Bys zobaczyla jak moja przyjaciolka przeszla ciaze (urodzila corcie w lipcu) to bys sie zdziwila zadnych obiawow nic a do tego pracowala bez problemy prawie do konca no i sam porod trwal 2 godziny bez znieczulenia ale w basenie.
Tez bym tak chciala, ale to ona a nie ja.
Chyba za bardzo sie stresuje ale to dla tego ze to moje kolejne podejscie.

hej

ja już po pracy nawet nie wiem kiedy mi to zleciało a już jestem w domu. Jutro wolne bo chce trochę odsapnąć

Pranie wstawione, zaraz ogarnę pokój i wstawię zupkę pieczarkową :-D

Co do objawów to ja też jakiś specjalnych nie mam. Sutki mnie trochę pieką ale nie tak jak na początku, mdłości z rzadka więc też bym mogła coś sobie wkręcać ale w pierwszej ciąży też tak było więc póki co czekam do wizyty.

Hej dziewczyny:-) Właśnie wróciłam z wizyty i kolejnego USG:-) Powiem wam że jestem szczęśliwa! Maleństwo rozwija się prawidłowo, ma już 8,4mm:tak: Serduszko bije 120 uderzeń na miunutę - według pani doktor idealnie jak na ten czas. No i mam pierwsze zdjęcie!!!Niewiele na nim widać, ale jest :-)

hey dziewczynki:) a ja dzis mam wilczy apetyt i zjadlabym pol swinki chyba..;D
do tego zaczely bolec mnie piersi po bokach
czy ktoras z was ma tez problemy z cera?? mi strasznie dokuczaja pryszce i krostki w tej ciazy..niektor bola jak cholera:no:
ania
super wiadomosci#1gratulacje

ewwe bardzo wspolczuje ci przezyc! ale z ta ciaza musi byc dobrze!:*3mam kciuki!

kruczka ja tez nie robie bety i i nie robilam nawet w 1 ciazy dla mnie test ciazowy pozytywny +objawy ciazowe wystarczaja:)))
krolewna mozesz zrobic:) ja robilam tatuaz
wiec chce zrobic badania na hiv itp ale jesli nie mialas zagrozen nie musisz robic

Cześć, dołączam do Was !! Ladies, ja też mam wilczy apetyt, ale to co dzień hehe, ale jeśli organizm tak potrzebuje, co ja będę szkodować fasolci, nawet kosztem figury :p Jeszcze nie byłam u lekarza, udam sie koło 9 tygodnia, mam nadzieję, że zobaczę na USG ślicze maleństwo. Ach doczekać sie nie mogę :) Pozdrawiam mamuśki i zdrowia życzę

reklama
ja nie mam wynikow bety, nawet nie wiem gdzie i jak i kiedy to sie robi:zawstydzona/y:. myslalam, ze na 1 wizycie u gina

ja wlasnie poszlam na pierwsza wizyte do gina tylko po skierowanie na bete. i to nie do tego ktory bedzie prowadzil moja ciaze tylko do pierwszego z brzegu ktory mial wolny termin :-)
ale duzo dziewczyn robi te badania na wlasna reke. wystarczy zglosic sie do laboratorium (np. Diagnostyki) i oczywiscie zaplacic:)

White_orchid u mnie sport nigdy nie był mocną stroną także teraz to w zasadzie spacerki i gimnastyka, bieg i podnoszenie ciężarów przy dziecku ;P ale na basen chętnie bym chodziła tyle że u nas to albo tyle ludzi że palca nie wsadzisz albo syfffff :/ a do szkoły rodzenia też się nie wybieram, w pierwszej ciąży zamiast tego zainwestowałam w prywatną położną i w zasadzie szkołę rodzenia miałam w domu ;)

a ja wlasnie wole taka szkole rodzenia z innymi parami ;) zawsze to mozna spotkac jakas przyszla mame i podzielic sie wrazeniami ;) no i jako ciazowej debiutantce czuje, ze mi sie przyda taka wiedza ze szkoly rodzenia, bo pojecie o opiece nad dziecmi mam zerowe. znajomi wlasnie nie chodzili na szkole rodzenia, a potem bardzo ciezko im bylo po porodzie. dopiero polozna przychodzila im pokazac jak wykapac dziecko itp.
a tak w ogole to dzis juz zadzwonilam i zapisalam sie na szkole rodzenia na styczen :-) myslalam zeby jeszcze poczekac do wizyty u gina w przyszla srode i oficjalne ustalenie terminu, ale dziewczyny ktore juz z ta szkola mialy do czynienia poradzily zeby zalatwiac to od razu bez czekania na nic, bo o miejsce baaaardzo ciezko. wiec jestesmy zapisani :-):-)
zajecia maja trwac 5 tygodni. w kazdym tygodniu jedne zajecia z teorii i gimnastyka. i akurat zwiedze sobie porodowke na ktorej bede rodzic :-)
teraz sie tylko modle oby po srodowej wizycie okazalo sie, ze wszystko jest w porzadku...

Dziewczyny Wynik bety z dzisiaj to 773:) przedwczoraj było 395 wiec chyba rosnie prawidłowo:) więc teraz oby wizyta pokazała że ciąża tam gdzie trzeba, i spuszczę w końcu z siebie trochę powietrza, bo na razie zeyję na wdechu w wielkim stersie....

heh przezywam wlasnie to samo. beta super (z 364 po 72h wystrzelila na 1526), ale z niecierpliwoscia czekam jeszcze na usg ;-) wtedy dopiero odetchne z ulga ;)

Testy wykonałam w 31 i 32 dc i na obu ta druga kreseczka wypadła dość blado względem tej przy C. Dodatkowo w obu przypadkach druga kreska pojawiła się po około 1 min. Przestraszyłam się, a przy drugim testowaniu nawet popłakałam, bo byłam pewna, że z maleństwa nici. Dziś jednak poczytałam na wielu forach, że innym dziewczynom również przytrafiało się coś podobnego, a mimo to były w ciąży. Uspokoiłam się więc (przede wszystkim dla dobra mojego maluszka) i poczekam na pierwszą wizytę u lekarza. Cieszę się tą ciążą przeogromnie!!! :biggrin2:

mi na tescie Acona (bardzo czulym bo wykrywa juz bete na poziomie 10) tez krecha jakas tlusta nie wyszla. byla widoczna ot co. a beta zrobiona godzine po tescie pokazala 364... wiec sadze ze odcien kreski za duzo nie znaczy. grunt ze jest :-)

Hej dziewczyny:biggrin2: Właśnie wróciłam z wizyty i kolejnego USG:biggrin2: Powiem wam że jestem szczęśliwa! Maleństwo rozwija się prawidłowo, ma już 8,4mm:tak: Serduszko bije 120 uderzeń na miunutę - według pani doktor idealnie jak na ten czas. No i mam pierwsze zdjęcie!!!Niewiele na nim widać, ale jest :biggrin2:

zazdraszcam :-) ja tez juz chce! :))

a ja tylko wpadlam z pracy i przystapilam... do robienia pasty jajecznej ze szczypiorkiem :-D
zjadlam trzy kromy z ta pasta i teraz cos mi sie ciezko na brzuszku zrobilo :eek: chyba te trzy kromki to za duzo bylo :zawstydzona/y:

Do góry