reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witam kolejną nową kwietnióweczkę :-)

dziewczyny ja nie mam pojęcia kiedy dokładnie miałam owu, tzn podejrzewam, że 12 lipca (nie robiłam testów owu), ale co do zagnieżdżenia mam pewność, że 16-17 lipca :tak: (mój wykresik Obserwacja cyklu - enpr.pl, nie da rady pomylić ;-))

miałam Wam wkleić moje teściki, więc:
1. robiony rano 17 dfl ( 27.07) 2012-07-27 06.04.13-1.jpg
2. robiony rano, ale nie upłynęło 48 h od poprzedniego 19 dfl (29.07) 2012-07-29 05.47.22-1.jpg

3. i ostatni, robiony już po południu, po wypiciu hektolitrów wody :-) 22 dfl (1.08) 2012-08-01 14.23.00-1.jpg

Ostatnia edycja:
reklama
Dotkass widać po testach jak pięknie betka rośnie:))) super porównanie jaką róznicę robi tu kwestia kilku dni:)

Ella avatarek jest stary:)) ale tez bardzo go lubie:D

Natalia a Ty ilu dniowe masz cykle? bo według owu to mozemy miec taki sam wiek ciąży ale według OM cykle masz dłuższe niż 29 dni:))

Dziewczyny ja Wam wklejam stronkę gdzie widać mniej wiecej jak i gdzie jest umiejscowiony nasz dzidzius tydzień po tygodniu:) ja z synkiem w ciąży uwielbiałam wchodzić na tą stronę i patrzeć jak mały - pi razy drzwi - wygląda oraz jak jest ułożony w brzuchu:))

Wklejam od piątego tygodnia:)
What your baby looks like -- 5 weeks | BabyCenter

Ostatnia edycja:
Dziewczyny nie mam wyniku bety bo mi zamknęli przychodnie..:wściekła/y: jak ja wytrzymam do poniedziłku :-(

no ale zrobiłam przed chwilą test 25mlu i jest ciemniejsza kreska niż w środę tym 10 mlu, więc musi byc ok :-D

witam Was dziewczyny!
jestem tu zupełnie nowa i od jakiegoś czasu podczytuję.
Mimo, że przeszłam daleką i kosztowną drogę żeby być w ciąży, stresa mam jak cholera :)
w każdym razie mam nadzieję że zostanę tu z Wami na kolejne 8 m-cy :) i ciesze się że będą to Kwietnióweczki :D
pozdrawiam serdecznie!

ewwe, ja cykle wcześniejsze miałam 24-25dni i coś nie udało nam się zajść. Ostatni miałam 28dni, no w tym co zaszłam owu miałam prawdopodobne w 20dc. Tak więc prawdopodobnie moja ciąża jest zaniżona o tydzień albo półtora.

witaj alfreda, gratuluję i zapraszamy do pisania z nami :-)

natalia, w cyklu 28 dniowym, owu 20 dc??? coś Ty to nie możliwe, jeżeli masz prawidłowy poziom progesteronu to masz prawidłową fl, w innym przypadku nie zaszłabyś w ciążę, więc owu musiałaś mieć na 12-16 dni przed terminem @ :tak:, jeżeli miałabyś 8 dniową fazę luteralną musiałabyś mieć prawdopodobnie podwyższoną prolaktynę, co wyklucza zajście w ciążę :sorry2: ...mogłaś mieć implantację w 20 dc :tak:

mnie strasznie boli macica na wysokości tej blizny po CC, ale masakrycznie, R mi uświadomił, że w pierwszej ciąży też narzekałam, że boli dół brzucha (ja nie pamiętam :zawstydzona/y:),ale napewno nie tak jak teraz, w sumie to zozumiałe...blizna...ech :dry:

reklama
witaj

natalia, w cyklu 28 dniowym, owu 20 dc??? coś Ty to nie możliwe, jeżeli masz prawidłowy poziom progesteronu to masz prawidłową fl, w innym przypadku nie zaszłabyś w ciążę, więc owu musiałaś mieć na 12-16 dni przed terminem @ :tak:, jeżeli miałabyś 8 dniową fazę luteralną musiałabyś mieć prawdopodobnie podwyższoną prolaktynę, co wyklucza zajście w ciążę :sorry2: ...mogłaś mieć implantację w 20 dc :tak:

Chodzi chodzi o to, że to był mój pierwszy cykl od roku, który trwał dłużej niż 25dni. Nie wiem ile dni trwał by ten lipcowy jeżeli bym w ciąże nie zaszła :no: I dlatego tak przypuszczam że musiało nam wyjść w 20dc. Bo 25dc robiłam test i wyszedł negatywny, 28dc test tez negatywny, 28 lub 29dc miałam plamienie, a test pozytywny wyszedł w 34dc. Ktoś coś z tego rozumie? :baffled:

Do góry