reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie,
Czy można się dołączyć u nas wczoraj wieczorem wyszły 2 kreseczki, dzisiaj byłam u lekarza usg prawidłowe tylko prawy jajnik powiększony trochę ( nie wiem co to oznacza i czemu tak ) ale z groszkiem wszystko w porządeczku termin według miesiączki mam na 5 kwietnia, lecz według usg na 12-13 kwiecień :)

reklama
Cześć Dziewczyny,
dziś pierwszy test pokazał mi dwie upragnione kreseczki :) Jestem z tych kobitek, których poziom hormonów jest nie wykrywalny w dniu spodziewanej @mimo tych wszystkich mega czułych testów. A i tak je robiłam :) i już myślałam, że się nie udało a tu taka niespodzianka. Mam nadzieję, że lekarz potwierdzi i wszystko potoczy się zgodnie z planem i w okolicach 16 kwietnia :-D nasza kruszynka będzie z nami! Lekarza do prowadzenia ciąży muszę wybrać, bo mój poprzedni się nie sprawdził o zgrozo.

Pozdrawiam Wszystkie Mamusie

hej dziewczyny

u mnie paskudna pogoda najchętniej bym nie wychodziła z łóżka no ale cóż Dzięcie woła do zabawy.

Czy wasze starsze dzieci wiedzą że będzie maluszek? Mój niby wie i jak mówię mu by uważał na brzuszek to mówi dzidzia. Ale staramy się tak mu uwagi nie zwracać często bo jeszcze u nas nikt nie wie o radosnej nowinie a on mały papla się wygada i dopiero będzie heca.

Już nie mogę się doczekać wizyty u lekarza jeszcze dwa tyg

Ostatnia edycja:
zonqu - mój mały jest lepszy niż budzik. 7.00 wstaje i koniec spania. Dobrze, że chociaż zasypia wieczorem o 20.
My planujemy małemu zacząć tłumaczyć, że będzie miał rodzeństwo jak się brzuszek powiększy. Na rękach go mało noszę, bo mu powtarzam, że ma fajne nóżki i ma na nich chodzić. Tutaj więc problemu nie ma. Boje się tylko, ze zafundujemy małemu dużo zmian na raz. Smoka chciałoby się pozbyć.. i pampersów do kwietnia. A tutaj jeszcze przeprowadzka do nowego domu i rodzenstwo.

U mnie aż takich rewolucji nie będzie bo jest od pieluchowany, śpi w dużym łóżku, a smoczek to w ogóle dla niego kosmos bo skończył z nim przygodę jak miał 7 miesięcy

wszystko wyjdzie w praniu jak to się mówi i zaadaptuje do nowej rzeczyswistośći

Oooo jak obrodziło w Nowe Kwietnióweczki- Witajcie Nowe Mamuśki :-):-):-)

Dorotka- Powiem Ci że to kłucie o którym pisałam wczoraj z lewej strony to właśnie chyba było "zakończenie" blizny po cc- takie dziwne bardzo nieprzyjemne. W poprzedniej ciązy czegoś tekiego nie czułam. Ciekawe jakie atrakcje zafunduje ta blizna w dalszym etapie ciąży.:eek::eek::eek:

U mnie zwała ;-) Nic mie się nie chce, deszcz leje, jesień za oknem i spać mi się chce masakrycznie :baffled: Chyba wszystko ok, choć żadnych objawów mi nie przybywa...tylko zmęczenie, siku i ból piersi..choć ten jakby ciut mniejszy :sorry:

Miłej soboty Wam życzę:tak:

Hej dziewczyny:)
Zajrzałam sobie do Was, bo spóźnia mi się okres...Nie planowałam póki co więcej dzieci. 7 m-cy temu zostałam mamusią:) Jestem pewna, że tym razem to nie ciąża, ale będę na 100% pewna jak pojawi się @;)W każdym razie gratuluję Wam z całego serca:) Będę zaglądać do Was choćby z sentymentu:)

hej kochane,

natalia, to ja już nic nie wiem, co innego jakbyś prowadziła obserwacje cyklu wtedy byłoby wszystko wiadomo :tak:, a napewno więcej :-) ważne, że maleństwo jest, a kiedy się "zainstalowało" to jużnie istotne :-)

aneczka, Antikleja, gratuluję, witaj wśród szczęśliwych kwietniówek 2013 :-)

zonqa, Amela wie, hmmmm...powiem więcej, wiedziała wcześniej niż ja ;-):-D, siedziałam u znajomej i była rozmowa na temat dzieci, nagle wpada Jej córka i mówi, że chciałaby siostrzyczkę, Amelcia też mówi, że chce siostrzyczkę, na co moja znajoma: "a skąd mama ma wziąć siostrzyczkę?" (moje dziecie na to pytanie popatrzyło, ze zdziwieniem, skąd wogóle takie pytanie, bo przecież dzieci wiadomo skąd się biorą odpowiedziała "przecież jest u mamy w brzuszku" ...znajoma na mnie pytająco, na co ja: "nie patrz tak, ja nic nie wiem" (podejrzewałam fakt, ale jeszcze nawet testem nie potwierdziłam :-D)

Ella, mnie właśnie też tak i to bardziej po lewej stronie jak Ciebie...ulżyło mi, bo myślałam, że coś nie tak, ale przypomniałam sobie, jak siostra mówiła, w drugiej ciąży, że strasznie ją bolało właśnie w miejscu blizny :tak:...tak więc, jest ok, bo macica nam rośnie :-)

Miłej nocki

Witajcie Dziewczyny:)

Jesli pozwolicie dolacze do waszego grona mam z terminem na kwiecien:) MOja mrowka jest zupelnie niespodziewana i nieplanowana a mamy ja powitac na swiecie 7 kwietnia:)
To moja pierwsza ciaza, choc mam 30 lat, wiaze sie z nia wiele obaw, nie jestem zupelnie do niej przygotowana choc z radoscia przyjelismy te wiadomosc.
Rozpoczynam 6-ty tydzien(4 po zaplodnieniu). Tydzien temu widzialam juz mrowke u Pani doktor i z duma nosze wydruk w portfelu. To niesamowite, gdy spotyka nas tak wiele, zupelnie nagle...
Mam pytanie do was: czy to normalne, ze ja czuje sie bardzo dobrze? Nie mam zadnych nudnosci, czasami boli mnie glowa i lekko podbrzusze jak przy zblizajacycm sie okresie (Pani doktor mowila ze to normalne), ale poza tym czuje sie rewelacyjnie i nic mi nie dolega. Troszke mnie to niepokoi-czy wy przechodzicie poczatek ciazy tez tak latwo?
Caluje was cieplo i czekam na odpowiedzi:)

reklama
Cześć :-)

Chyba mogę już do Was dołączyć :)
W czwartek pierwszy raz zobaczyłam na teście dwie kreseczki, w piątek rano test powtórzyłam i znów dwie kreseczki :-) Radosc ogromna tym bardziej, że udało się już w pierwszym cyklu starań ;) W maju stwierdzilismy, że fajnie byloby urodzic na wiosne, bo od razu mozna wyruszyc na spacerki no i wogole wiosna-lato super czas na macierzynski. Po 8 latach brania tabletek anty odstawiłam je, przebadałam się na prawo i lewo (mąż również :)), zaczęliśmy oboje brać 'beparenta' (mąż stwierdził, że jakieś witaminki nie zaszkodzą szczególnie, że niczym więcej się nie faszerujemy, więc stanęło na tych:)). Odczekałam dwa cykle od odstawienia i po @, ktora się zaczęła 13 lipca zaczęliśmy starania:) No i szybko poszło :)
W piątek udało mi się dostać na wizytę do jakiegoś gina (na razie pierwszego z brzegu z Medicovera) i poszłam poprosić o skierowanie na betę. W piątek od razu pobrali mi pierwszą probóweczkę z krwią, jutro rano idę oddać drugą.
To moja pierwsza ciąża więc baaaardzo przeżywam... do tego stopnia, że jak rano po przebudzeniu nie czuję bólu/ucisku/czegoś w okolicach jajników i macicy to zaczynam sie martwić. szaleństwo :-D
Lekarz przepisał mi na tej piątkowej wizycie luteine (chyba tak na wszelki wypadek... z wrażenia nawet nie zapytałam o powód :p), która mam sobie aplikować "dowcipnie" dwa razy dziennie... no i stwierdził, że kwas foliowy to za mało (po dwoch opakowaniach 'beparenta' byłam praktycznie pewna, że jestem w ciąży (różne znaki na niebie i ziemi :D), dlatego juz trzeciego nie kupowałam;)) poprosiłam kobietkę w aptece o doradzenie w sprawie witaminek i w rezultacie łykam sobie codziennie 'Vita-min plus Mama'.

jak tak sobie wyliczam termin porodu (jeszcze sama:)) to wychodzą mi okolice 17 kwietnia (choć w zależności od kalkulatora są różnice). 20 sierpnia ide na USG, a 22-go mam pierwszą wizytę u ginki, która prawdopodobnie będzie prowadziła moją ciążę... i wiecie co? już nie mogę sie doczekać ;) ciekawe jaki termin mi wyliczy ;)
w ogóle to wszystko takie nowe jest, że wow :-D

na koniec mam pytanko do tych z Was, które też brały luteine. czy to normalne, że na bieliźnie zostają śnieżnobiałe ślady jakby sie pociapało białą farbą?:D bo ja takie coś mam :eek:

Katarzyna
ja wlasnie tez czuje sie doskonale ;) poza tymi uciskami/bolami w podbrzuszu ktorych wyczekuje, nie mam zadnych innych objawow. Ale tak sobie myślę, że jeszcze się pewnie zdążą pojawić ;)

Ostatnia edycja:
Do góry