reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dzień doberek
Dorotka
- no właśnie dla mnie ból blizny to w ogóle nowość więc do razu niepokój :confused2: Pewnie normalne, zwłaszcza, że chwilowo przeszło...trzeba wujka gooogle podpytać czy blizna w macicy po cc boli w kolejnej ciąży:eek::eek::eek:

Katarzyna- witaj wśród nas :-) Takie niespodzianki od losu są najlepsze :tak: Wiesz, co do objawów to każda ciąża inna- jedne mają objawy od razu inne w ogóle. Ja np 48h po zapłodnieniu "wiem" że jestem w ciąży ;-) ale np teraz mdłości jeszcze nie mam, a koleżanki i owszem :sorry:

White_Orchid- Witaj "Storczyku" :-D (sorry- nie mogłam się powstrzymać- uwielbiam te kwiatki:-D) Gratuluję II :-) Wszystko co opisujesz jest normalne. Ja nie biorę luteiny ale jestem pewna że ślady na bieliźnie są od tego- jak coś jest białe albo przeźroczyste i nie jest serkowate to jest ok ;-) Poza tym w sumie zastanawiam się po co ten gin dał Ci od razu luteine na podtrzymanie jeśli wszystko jest ok i nie poroniłaś wcześniej:eek::eek::eek:??? Dziwne....:eek:

U mnie wszystko git i nadal bez mdłości...
Miłej niedzieli...ja mam teściową:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny z radością dolanczam do kwietniowych mam 2013 :) życzę wam wszystkim wspaniałych najbliższych 8 miesięcy :) termin wg ost miesiaczki mam na 6 kwiecień :)

Hej dziewczyny:)
Widzę, że grona kwietniówek się powiększa:D i to w zastraszającym tempie;)
U mnie nadal brak @....
Ja w 1 ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz bólu piersi. Koleżanki zazdrościły, że zero mdłości, ani innych rewolucji. Nie martwcie się jeśli nie ma objawów :)

Venus27 - a ile Ci się okres spóźnia? Karmiłaś do niedawna jeszcze? Może twój organizm jeszcze się nie uregulował?

Zjadłabym coś, ale mam wrażenie, że coś mi na żołądku siedzi :/. Do tego mój mały ma gorączkę i wymioty. Mam nadzieje, ze to nic wielkiego i przejdzie do jutra. Jak nie to czeka nas wizyta u lekarza.

KatarzynaSw , white_orchid : mam dokładnie tak samo jak Wy! To też moja pierwsza ciąża i oprócz rzadkich bólów podbrzusza takich jak w czasie okresu nic mi nie dolega. Nawet nie mam specjalnego apetytu a wszyscy na około każą mi jeść!

Zgłaszam petycję, tudzież odezwę do narodu ;-):-D

Na "liście kwietniówek" robi się bałagan. Może jedna osoba zajęłaby się tym i zrobiła piękną listę bez komentarzy i dopisków?:confused: Tak, że nowe przyłączające się do nas i chętne do aktywnych konwersacji mamusie będą pisać do tejże naszej lokalnej "administratorki" na prive swoje przewidywane daty porodu, a ona będzie dopisywać, bo to co się tam robi teraz chyba nie jest do końca tym, co planowała fajnego zrobić Królewna.:sorry:
To tylko propozycja. Chcecie, to niech będzie jak jest, a jeśli ktoś myśli podobnie to może to zmienimy???;-) W każdym razie poddaje pomysł do rozważenia :tak:

aaaa19- To powiedz wszystkim żeby spadali na drzewo banany prostować bo to Ty, Twoje dziecko i Twoje ciało!:cool2: Nie chcesz jeść dużo to nie. Byle byś się nie odchudzała i nie głodziła. W ciąży się je rozsądnie a nie za dwoje. I w cale nie musisz wsuwać jarzynek i kefirków- masz ochotę na syf z McDonalda to idź i kup. Dziecko na tym nie ucierpi ;-) byle nie codziennie. Nie odmawiaj sobie tylko żyj normalnie, a Oni jak chcę nie ch się opychają,. Jak zjesz za dużo wbrew woli to tylko będzie CI niedobrze i tyle. Organizm sam wie czego mu potrzeba. Ja w 3 m-cu dostałam takiej chcicy na nabiał np że codziennie zjadąłam na śniadanie i kolacje po całej kostce sera białego i popijałąm kubkiem mleka.:szok:;-) I nie interesuje mnie opinia innych- moj organizm "kazał" mi wtedy jeść właśnie to. :-) Smacznego :tak:

Iloona
- witaj i gratuluję :-)

Venus- zrób teścik:cool2: na co czekasz jeszcze? :-D

reklama
Ella1 :haha bardzo mi się spodobała Twoja odpowiedź! Chodzi też o to,że ja nigdy dużo nie jadłam i jestem chudziutka. Zawsze ważyłam max do 46-7 kilo a teraz to nawet mniej chyba. Ale za to mam straszną ochotę na ogórki kiszone, mniam mniam :p

Do góry