reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Dzień doberek
Dorotka
- no właśnie dla mnie ból blizny to w ogóle nowość więc do razu niepokój :confused2: Pewnie normalne, zwłaszcza, że chwilowo przeszło...trzeba wujka gooogle podpytać czy blizna w macicy po cc boli w kolejnej ciąży:eek::eek::eek:

Katarzyna- witaj wśród nas :-) Takie niespodzianki od losu są najlepsze :tak: Wiesz, co do objawów to każda ciąża inna- jedne mają objawy od razu inne w ogóle. Ja np 48h po zapłodnieniu "wiem" że jestem w ciąży ;-) ale np teraz mdłości jeszcze nie mam, a koleżanki i owszem :sorry:

White_Orchid- Witaj "Storczyku" :-D (sorry- nie mogłam się powstrzymać- uwielbiam te kwiatki:-D) Gratuluję II :-) Wszystko co opisujesz jest normalne. Ja nie biorę luteiny ale jestem pewna że ślady na bieliźnie są od tego- jak coś jest białe albo przeźroczyste i nie jest serkowate to jest ok ;-) Poza tym w sumie zastanawiam się po co ten gin dał Ci od razu luteine na podtrzymanie jeśli wszystko jest ok i nie poroniłaś wcześniej:eek::eek::eek:??? Dziwne....:eek:

U mnie wszystko git i nadal bez mdłości...
Miłej niedzieli...ja mam teściową:sorry:

Ostatnia edycja:
reklama
Cześć Dziewczyny z radością dolanczam do kwietniowych mam 2013 :) życzę wam wszystkim wspaniałych najbliższych 8 miesięcy :) termin wg ost miesiaczki mam na 6 kwiecień :)

Hej dziewczyny:)
Widzę, że grona kwietniówek się powiększa:D i to w zastraszającym tempie;)
U mnie nadal brak @....
Ja w 1 ciąży nie miałam żadnych objawów oprócz bólu piersi. Koleżanki zazdrościły, że zero mdłości, ani innych rewolucji. Nie martwcie się jeśli nie ma objawów :)

Venus27 - a ile Ci się okres spóźnia? Karmiłaś do niedawna jeszcze? Może twój organizm jeszcze się nie uregulował?

Zjadłabym coś, ale mam wrażenie, że coś mi na żołądku siedzi :/. Do tego mój mały ma gorączkę i wymioty. Mam nadzieje, ze to nic wielkiego i przejdzie do jutra. Jak nie to czeka nas wizyta u lekarza.

KatarzynaSw , white_orchid : mam dokładnie tak samo jak Wy! To też moja pierwsza ciąża i oprócz rzadkich bólów podbrzusza takich jak w czasie okresu nic mi nie dolega. Nawet nie mam specjalnego apetytu a wszyscy na około każą mi jeść!

Zgłaszam petycję, tudzież odezwę do narodu ;-):-D

Na "liście kwietniówek" robi się bałagan. Może jedna osoba zajęłaby się tym i zrobiła piękną listę bez komentarzy i dopisków?:confused: Tak, że nowe przyłączające się do nas i chętne do aktywnych konwersacji mamusie będą pisać do tejże naszej lokalnej "administratorki" na prive swoje przewidywane daty porodu, a ona będzie dopisywać, bo to co się tam robi teraz chyba nie jest do końca tym, co planowała fajnego zrobić Królewna.:sorry:
To tylko propozycja. Chcecie, to niech będzie jak jest, a jeśli ktoś myśli podobnie to może to zmienimy???;-) W każdym razie poddaje pomysł do rozważenia :tak:

aaaa19- To powiedz wszystkim żeby spadali na drzewo banany prostować bo to Ty, Twoje dziecko i Twoje ciało!:cool2: Nie chcesz jeść dużo to nie. Byle byś się nie odchudzała i nie głodziła. W ciąży się je rozsądnie a nie za dwoje. I w cale nie musisz wsuwać jarzynek i kefirków- masz ochotę na syf z McDonalda to idź i kup. Dziecko na tym nie ucierpi ;-) byle nie codziennie. Nie odmawiaj sobie tylko żyj normalnie, a Oni jak chcę nie ch się opychają,. Jak zjesz za dużo wbrew woli to tylko będzie CI niedobrze i tyle. Organizm sam wie czego mu potrzeba. Ja w 3 m-cu dostałam takiej chcicy na nabiał np że codziennie zjadąłam na śniadanie i kolacje po całej kostce sera białego i popijałąm kubkiem mleka.:szok:;-) I nie interesuje mnie opinia innych- moj organizm "kazał" mi wtedy jeść właśnie to. :-) Smacznego :tak:

Iloona
- witaj i gratuluję :-)

Venus- zrób teścik:cool2: na co czekasz jeszcze? :-D

reklama
Ella1 :haha bardzo mi się spodobała Twoja odpowiedź! Chodzi też o to,że ja nigdy dużo nie jadłam i jestem chudziutka. Zawsze ważyłam max do 46-7 kilo a teraz to nawet mniej chyba. Ale za to mam straszną ochotę na ogórki kiszone, mniam mniam :p

Do góry