reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

wawka mnie też maluch gryzie, tzn. zaciska dziąsła na sutku, a kiedy mówię do niego " Kubus mame boli" i go odciągam od piersi, to on się tak słodko śmieje, chyba jeszcze nie poznaje po tonie głosu, co jest fajne a co nie ;-)

reklama
margot87: ja też próbuje odciągać małą od piersi to wtedy ta jeszcze mocniej zaciska dziąsła i mi ciągnie sutki. Piersi to mi się do pępka rozciągną od tego. No i oczywiście jak mówię, że nie wolno to ta się cieszy, tak jak twój maluszek. Jestem ciekawa jak długo wytrzymam no i czy jak ząbki już wyjdą to karmienie dalej boli? Jeśli tak to może trzeba pomyśleć o przejściu na podawanie mojego mleka butelką?

Zozolka- nie mam bo nie zdecydowalam sie kupić (znajoma proponowała po jej synku) wydaje mi sie ze dziecko musi byc do tego stabilne w pionie wiec ja bym poczekala nawet wiecej niz miesiac...

Wsadzilam tam moja core i skakala jak szalona to ma oparcie i dziecko siedzi az po pachy wsadzone i sobie podskakuje czytalam gdzies ze sa takie 4+ identyczne dla mnie co dla mnie kosmos wogole moje jest 6+ tylko o nozki mi chodzi bo tak podskakuje na nich

Też bym z tym uważała, czytałam, że tak małych dzieci nie można zmuszać do stawania całym ciężarem na nóżkach, bo ich kręgosłup jest jeszcze do tego nie przygotowany.

Zgadzam się z dziewczynami... Jeszcze się wybawicie na skoczku :) też będę szukać jakiegoś na tablicy, ale spokojnie jest jeszcze czas. :) i pewnie będziemy się radzić, jakieś firmy i jaki model najlepszy :)

Dzięki dzięwczyny za życzenia :* To były najwspanialsze 5 miesiecy mojego zycia, a przede mną jeszcze duuuuzo takich. :) i przyznaje to, mimo rozstania z chłopem, klotni z mama. Ksawery rozjasnia najciemniejszy dzien. I pisze to bez zbędnego patosu. Taka prawda, a Wy, mamy, wiecie, o czym piszę. :)

na dzisiaj mam plan stworzyc dzielo sztuki kinomatografii. Ze wszystkich filmikow z K chcę zrobić jakiś pasaż (jak to się nazywa?!) :D chyba, że parkur wyschnie po deszczach - wtedy jade na trening. :-)

reklama
ja tam jestem przeciwna wszelkim eksperymentom typu skoczki, chodziki do czasu aż dziecko samo nie zacznie chodzić. Jak już samo postawi pierwszy krok, można kupić chodzik pchacz np...wszystkie takie urządzenia wypaczają chodzenie. sposób stawiania stóp, bo dziecko ma złe wzorce.

Do góry