reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Anezram- zdaje sie ze chodzi o to ze trzeba przygotowywac dziecko do stalych posilkow... Mleko nastepne ma inny sklad niz poczatkowe a caly schemat dazy do zasta
pienia mleka posilkami " doroslymi"...

U nas tez trudne noce... Mania kiepsko sypia ostatnio :-)a w dzień bywa marudna... Ale przynajmniej je w miare dobrze... Wciaga ok poltora sloiczka na obiad :-) no i za niedlugo skonczy pol roku...

reklama
Anila półtora :szok: moja Maja nie chce jeść i już. Zje może z pół łyżeczki nie wiem co dać jej do jedzenia żeby jadła. Jedyne co je to kaszkę ryżową o smaku banana i to raptem 50ml

Anezram ja bym póki co na Twoim miejscu się nie przejmowała, podobno dopiero po 6 miesiącu dziecko powinno jeść jakby jadło posiłki, jtak Wy na Twoim mleczku, to jej wystarcza ;-) chyba że się martwisz, to powiedz o tym pediatrze ;-)

Moja pszczoła jeszcze nie polubiła łyżeczki, choć znają się już od 3 tygodni. Nie chce otwierać buzi. Wczoraj mieliśmy marudzenie nocne, do g.24:00 marudziła, aż w końcu padła. Mamy tez luźne, śmierdzące kupki. Czyżby za tym wszystkim stało ząbkowanie...
U mnie pada dziś non stop. Nie mogłam wyczaić chwilki na spacer bez deszczu, a już miałyśmy 2 dni w rozjazdach, a więc i bez spacerku......i poszłam w deszcz. Na wózek założyłam ochraniacz od deszczu, a na siebie kurtkę i pospacerowałyśmy, do momentu, kiedy mała nie usnęła. Jak już spała, to wjechałam wózkiem pod altankę.
A jak wasze spacery?

Anila – niejasno to określiłam, chodziło mi o to że gdybym musiała przejść nagle na mm (bo np. Szymek zacząłby gryźć cyca), czyli nie miałabym mozliwości wyboru najlepszego momentu. Więc myślę, że w tym przypadku liczba zjadanych posiłków stałych nie ma znaczenia. A do 6 m-cy mamy tylko 2 tygodnie;-)

Wiosna – u mnie kupki śmierdzące są po słoiczkach, to chyba już tak będzie:-D

Wiosna: u nas spacery pełną gębą. Mam kalosze, kurtkę przeciwdeszczową. Pada czy nie pada dwa spacery dziennie są. Do spacerówki mam folię przeciwdeszczową więc mała też nie moknie. Wiadomo: lepsze spacerki jak jest sucho. Na szczęście ubranka na jesień już mam po córce mojej siostry więc brzydka pogoda nam nie przeszkadza.

Pscolka- wiadomo teoria to jedno a zycie to drugie... Czasem trzeba dzialac troche intuicyjnie bo teoria nie pasuje...

My dzis zdazylysmy ze spacrkiem przed deszcze

A ja nie lubię deszczu aż tak... wychodzimy tylko na chwile, kiedy nie pada... Na dłuższym spacerze byłam we wtorek ;/ może jutro będzie bardziej sprzyjac spacerkom...

Jutro moja mama jedzie do makro, tam promocja na słoiczki Gerbera i Hipp...Gerbera za 3,3 słoiczek, ale pakowane 2+1 gratis, więc za trzy słoiczki płacę ok. 7zł. A Hippa dwupak za 6zł z groszem. Będzie wyżera. :)

Są tam też pampersy firmy ARO (taka marka hurtowni), i też w promocji, za szt. wychodzi 0,40gr. Ma mi kupić na próbę...

reklama
wawka podziwiam cie za organizacje dwa spacerki dziennie wcisnac w charmonogram dnia u mnie jest to mozliwe tylko obiadu nie bedzie jak m wróci z pracy wogole u mnie z organizacja klapa i jaks tak osłabiona chodze spać się chce a chrzciny tuz tuz ciekawe jak w kosciele wytrzyma :baffled:
a jeszcze mam pytanie brac do koscioła gondole czy fotelik?

Ostatnia edycja:
Do góry