reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Mi robiła normalne usg tylko bardziej konkretne jakby. Nie wiem, bo ja chodzę do szpitala na NFZ na normalne wizyty i jak jUz ma ochotę zrobic ci usg to np nie zrobi takich super pomiarów wszystkiego i ja to jUz nie cieszy takie np liczenie paluszkow itp. A tam maja super sprzęt, wszystko ladnie przejzyscie widac i pokazuje mi wszystko. No ale trzeba bulic kasę :sorry2: A i patrzy czy nie ma dzidzi żadnych wad.

Dziewczyny ale dokładnie możecie mi napisać co z badań prenatalnych do tej pory miałyście??? jakie testy ewenetualnie i jakie Usg??

pierwsze prenatalne miałam usg w 13 tyg. jesli nie ma na nim nic niepokojącego i ryzyko jest małe to sie na tym poprzestaje.( w sensie że na 3x usg) teraz- w 20 tyg mam mieć kolejne usg prenatalne, i ostatnie wykonuje się w 30 tyg. te 2 pierwsze w 13 i 20 tyg są ponoć najważniejsze. jesli nie ma wskazań to wykonuje się tylko usg, chyba że coś w nich wyjdzie " nie tak" to wtedy robi się jeszcze inne inwazyjne. z tego co wiem, to tak wygląda, chyba że któś ma inne info.(?)

A ja mam jutro wizytę i się martwię czy wszystko ok bo mnie nadal boli po tym zabiegu i nie wiem czy tak powinno być :-(

Co do paneli to zdecydowanie są lepsze niż dywany- nie znoszę dywanów..przy moim jasno-futrzastym piesku mam po 2h znowu cały brudny!!

A ja mam jutro wizytę i się martwię czy wszystko ok bo mnie nadal boli po tym zabiegu i nie wiem czy tak powinno być :-(

Co do paneli to zdecydowanie są lepsze niż dywany- nie znoszę dywanów..przy moim jasno-futrzastym piesku mam po 2h znowu cały brudny!!

a co to był za zabieg, jesli mogę zapytać?

Ja do tej pory miałam badaną przezierność karkową i tyle, cholera ta moja lekarka jest dziwna...
Ogólnie co 4 tygodnie mam wykonywane pomiary i za każdym razem Usg, ostatnio też słuchała serduszka, ale żadnych badań dodatkowych...:no: może nie są konieczne ale ja wolałabym zrobić :dry:

Muro a dlaczego masz mieć kolejne badanie, czy coś było nie tak na poprzednim??? bo zrozumiałam że jak w 13 tc jest ok to już dalej się nie robi diagnostyki?, czy źle zrozumiałam?

reklama
Ja robilam prywatnie w 12 tygodniu.Pomiary kosc nosowa, przeziernosc to wiadomo,waga,cm, tętno,lozysko,raczki, nozki, serduszko,pępowina i cos tam jeszcze. W 18 tygodniu. waga,przekroje,Wszystkie organy, mozgowie, badanie serca calkowite, kończyny,opis pepowiny z ilu naczyn, kregoslup,twarz (wszedzie opisy)klatka piersiowa,jama brzuszna, nerki,pęcherz, szyjka macicy. (wszedzie dokladne opisny co sie znajduje)

Jak ide na nfz wychodze zawiedziona .

Do góry