reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Kwiecień 2013

Laseczki ja was nie doganiam z tym czytaniem zeby kazdej was odpisac to 3 dniii:-D...

Słuchajcie od 14-do 20.00 jezdzilam z M po Warszawie i szukalismy spacerówki...i mamy wreszcie kupilismy Inglesine TRIP;) i jest ok tylko musze do niej spiwór kupic i bedzie gicior:tak:Jestem padnieta...odezwe sie jutro ...bo dzis naprawde nogi w dopppe mi wchodza i jeszcze na sam koniec bylismy w Burger Kingu sssuper jak nie chinczyk to fast foody:-Dale wytłumaczeniem jest to ze bylismy w biegu..Jeszcze Alan sobie rozwalił głowe w smyku ja ogadalam wózki a M go tak pilnował:angry:ehhhh koniec narzekania:)

U nas sa same panele maly dywnik ala wycieraczka jest przy łożeczku u Alanka a tak to pyk lece odkurzaczem mopem i miodzio az lsni:-p

Alex-ja nie robilam pernat. badan ale to chyba od 30-35 r.ż tak mi sie wydaje:dry:

A co kopniaków ja sie tam nie przejmuje raz kopie raz nie;) jeszcze jest za male by okrecic sie az tak pepowina ...tak naprawde bede liczyc po 30.tc:)

Dziewczynki moje kochane spokojnej nocki :***

reklama
Ja robilam prywatnie w 12 tygodniu.Pomiary kosc nosowa, przeziernosc to wiadomo,waga,cm, tętno,lozysko,raczki, nozki, serduszko,pępowina i cos tam jeszcze. W 18 tygodniu. waga,przekroje,Wszystkie organy, mozgowie, badanie serca calkowite, kończyny,opis pepowiny z ilu naczyn, kregoslup,twarz (wszedzie opisy)klatka piersiowa,jama brzuszna, nerki,pęcherz, szyjka macicy. (wszedzie dokladne opisny co sie znajduje)

Jak ide na nfz wychodze zawiedziona .

Agatka a gdzie jeździsz, może ja się wybiorę????

alex- ja się przed chwilką rozpisałam i mnie wywaliło:wściekła/y:

ale to dokładnie tak jak pisała AgaWro. bad po 35 rż są bezpłatne. przed musisz iść prywatnie.

Dobra przeczytałam żeby trochę naukowo napisac bo nie mogę linka wkleic bo pisze z kom:-( Tak więc są robione po to aby wykryć czy dziecko nie ma np downa lub jakichś innych wad genetycznych. Jeśli cos wykryja niepokojącego mogą podjąć leczenia Maluszka w łonie matki. Niom to chyba tyle . A i są rożne badania tj usg, pobranie krwi matki i bodajże dziecka( ale nie jestem pewna bo nie doczytalam do końca)

Dobra przeczytałam żeby trochę naukowo napisac bo nie mogę linka wkleic bo pisze z kom:-( Tak więc są robione po to aby wykryć czy dziecko nie ma np downa lub jakichś innych wad genetycznych. Jeśli cos wykryja niepokojącego mogą podjąć leczenia Maluszka w łonie matki. Niom to chyba tyle . A i są rożne badania tj usg, pobranie krwi matki i bodajże dziecka( ale nie jestem pewna bo nie doczytalam do końca)[/Q

Tak dokładnie. wpierw robi sie usg- bo to nieinwazyjne, dopiero jak coś niepokojącego jest to resztę.

reklama
Do góry