reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Laseczki ja was nie doganiam z tym czytaniem zeby kazdej was odpisac to 3 dniii:-D...

Słuchajcie od 14-do 20.00 jezdzilam z M po Warszawie i szukalismy spacerówki...i mamy wreszcie kupilismy Inglesine TRIP;) i jest ok tylko musze do niej spiwór kupic i bedzie gicior:tak:Jestem padnieta...odezwe sie jutro ...bo dzis naprawde nogi w dopppe mi wchodza i jeszcze na sam koniec bylismy w Burger Kingu sssuper jak nie chinczyk to fast foody:-Dale wytłumaczeniem jest to ze bylismy w biegu..Jeszcze Alan sobie rozwalił głowe w smyku ja ogadalam wózki a M go tak pilnował:angry:ehhhh koniec narzekania:)

U nas sa same panele maly dywnik ala wycieraczka jest przy łożeczku u Alanka a tak to pyk lece odkurzaczem mopem i miodzio az lsni:-p

Alex-ja nie robilam pernat. badan ale to chyba od 30-35 r.ż tak mi sie wydaje:dry:

A co kopniaków ja sie tam nie przejmuje raz kopie raz nie;) jeszcze jest za male by okrecic sie az tak pepowina ...tak naprawde bede liczyc po 30.tc:)

Dziewczynki moje kochane spokojnej nocki :***

reklama
Ja robilam prywatnie w 12 tygodniu.Pomiary kosc nosowa, przeziernosc to wiadomo,waga,cm, tętno,lozysko,raczki, nozki, serduszko,pępowina i cos tam jeszcze. W 18 tygodniu. waga,przekroje,Wszystkie organy, mozgowie, badanie serca calkowite, kończyny,opis pepowiny z ilu naczyn, kregoslup,twarz (wszedzie opisy)klatka piersiowa,jama brzuszna, nerki,pęcherz, szyjka macicy. (wszedzie dokladne opisny co sie znajduje)

Jak ide na nfz wychodze zawiedziona .

Agatka a gdzie jeździsz, może ja się wybiorę????

alex- ja się przed chwilką rozpisałam i mnie wywaliło:wściekła/y:

ale to dokładnie tak jak pisała AgaWro. bad po 35 rż są bezpłatne. przed musisz iść prywatnie.

Dobra przeczytałam żeby trochę naukowo napisac bo nie mogę linka wkleic bo pisze z kom:-( Tak więc są robione po to aby wykryć czy dziecko nie ma np downa lub jakichś innych wad genetycznych. Jeśli cos wykryja niepokojącego mogą podjąć leczenia Maluszka w łonie matki. Niom to chyba tyle . A i są rożne badania tj usg, pobranie krwi matki i bodajże dziecka( ale nie jestem pewna bo nie doczytalam do końca)

Dobra przeczytałam żeby trochę naukowo napisac bo nie mogę linka wkleic bo pisze z kom:-( Tak więc są robione po to aby wykryć czy dziecko nie ma np downa lub jakichś innych wad genetycznych. Jeśli cos wykryja niepokojącego mogą podjąć leczenia Maluszka w łonie matki. Niom to chyba tyle . A i są rożne badania tj usg, pobranie krwi matki i bodajże dziecka( ale nie jestem pewna bo nie doczytalam do końca)[/Q

Tak dokładnie. wpierw robi sie usg- bo to nieinwazyjne, dopiero jak coś niepokojącego jest to resztę.

reklama
Do góry