reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Test wyszedł pozytywny. Myślę czy nie zwiększyć brania Luteiny 2x3 i czekać cierpliwie do wizyty u ginekologa?

Nie wiem jak powinno wyglądać samoistne poronienie, przy pierwszej ciąży to miałam takie bóle jak do porodu, a teraz nic z tych rzeczy.

Ostatnia edycja:
reklama
Trzymaj się zaleceń lekarza. Wie co robi :) Trzymam kciuki aby wszystko okazało się drobną niedogodnością.

mama kruszynkidziekuje za odp
piekny masz avatarek :-) :-)a coreczka jeszcze mala i chyba zamala na zrozumienie co to posiadanie rodzenstwa , ale nie wiem moze pod koniec ciazy wytlumacz?bedzie nieco wieksza i madrzejsza:tak:

natalia 3mam kciuki i mam nadzieje ze nas nie opuscisz

Kwietniówki weekendują na maxa:)) pusto tutaj, no ale co się dziwic pogoda dziś jest boska:)

Natalia strasznie mocno trzymam kciuki, jest jeszcze szansa, i tego się trzymajmy.

Mamakruszynki, podobnie jak ladies straaaznie podoba mi się Twoje zdjęcie z awatarka:))
Co do tłumaczenia synkowi ze w brzuszku bedzie jedgo brat lub siostra to moze byc ciezko. On jeszcze jest dosc mocno niekumaty:)) ostatnio kolega chcial mu dac czesc, i Borys wyciągnął do przywitania lewą rękę, i ten kolega mowi - "nię tą- tą drugą!" i Borys zaczął kręcić się w kółko w poszukiwaniu drugiej ręki:D

Natalia - tak ja dziewczyny piszą: jest jeszcze szansa. Nie ma co tracić nadziei.

U nas tłumaczenie, ze w brzuszku jest dzidziuś już od kilku dni. Z tym, że jak się zapytam małego gdzie ten dzidziuś jest, a mnie nie ma w pobliżu to pokazuje swój brzuch :p. Jak jestem blisko to pokazuje i od razu robi cacy.

Ewwe - mój jeszcze nie mówi. Noo.. nie tak jak ja bym chciała ;). Gada dużo po swojemu, ale takie słowa jak mama, tata, baba, dzadza (dziadzia), kzyś (Krzyś), ola, aga, ania, ptak, kot, koty, nika, nie, ta (tak) wymawia już ładnie. Jak sie zapytam np. czyje to buty to odpowiada 'to taty', 'to mamy'...

U nas szał na rowerek biegowy. Już przeklinam to to. Nogi mi do du** włażą ^^. A mały tylko by na tym biegał/chodził :/

Kwietniówki weekendują na maxa:)) pusto tutaj, no ale co się dziwic pogoda dziś jest boska:)

Natalia strasznie mocno trzymam kciuki, jest jeszcze szansa, i tego się trzymajmy.

Mamakruszynki, podobnie jak ladies straaaznie podoba mi się Twoje zdjęcie z awatarka:))
Co do tłumaczenia synkowi ze w brzuszku bedzie jedgo brat lub siostra to moze byc ciezko. On jeszcze jest dosc mocno niekumaty:)) ostatnio kolega chcial mu dac czesc, i Borys wyciągnął do przywitania lewą rękę, i ten kolega mowi - "nię tą- tą drugą!" i Borys zaczął kręcić się w kółko w poszukiwaniu drugiej ręki:D
ale mnie rozbawilas hahaha:-D:-D

pocieszny chlopczyk!:)

moj synek starszy i rozumie chociaz wydaje mi sie ze nie dociera to do niego ze bedzie baby w domku,
kupilismy wczoraj karuzele na lozeczko i kilka zabawek a moj synek chcial sie nimi bawic i nakrecac ta karuzelke powiedzialam mu ze to dla baby i musi uwazac zeby nie zepsul to powiedzial''mam juz dosc baby..''
tak mu sie wymsknelo chyyba bo ciagle caluje ten brzuch i glaszcze, uwielbia dzieci ale dalo mi to do myslenia tzn ze jak dziecko sie pojawi nie bedzie ciagle slodko i pieknie....bo moj starszak bedzie bywal zazdrosny

Ostatnia edycja:
ale mnie rozbawilas hahaha:-D:-D

Chyba nie bardziej niż Ty mnie twarzą jak pizza :D

Kupujesz już dla maleństwa?? Wow, wcześnie:))) ja to chyba jestem przesądna, i się jakoś boję.

Smile, ilu calowe macie kółeczka w tym rowerku??my chcielismy tez małemu kupic w sumie, ale ja mam obawy ze on nie załapie o co kaman:) A co do mówienia to ANtek duuzo mowi, choc Tobie się wydaje pewnie że nie, ale uwierz gdyby mówił tylko "yyyyy" to byś dostrzegła ze duzo:)) Ale że Borys wie któe buty należą do kogo to mam pewnosc, jeszcze nigdy nie przyniosl mi butow meza, ani mezowi moich takze tyle rozumie:))

Pscółka bo zapomnialam z tego wszystkiego, GRATKIII, trzymam kciuki za mniejsza kropeczkę:)) żeby okazała się być silna:D

W ogóle mnie nie boli brzuch tak okresowo, jak w poprzednich ciazach, czuje tylko kłucia w pachwinach. Nie wiem czy to dlatego ze macica juz byla w ciąży czy to efekt duphastonu, ale wolalam kiedy mnie bolal bo wtedy wiedzialam ze cos sie w tym brzuhu dzieje, a teraz to zapominam ze jestem w ciazy:/

Ostatnia edycja:
Ladies - wy już zakupy robicie?? :szok: Szybko. Ja w pierwszej ciąży pod koniec 8m dopiero się zebrałam żeby ruszyć do sklepów. Teraz już duużo mamy, więc tym bardziej mi się nie spieszy :p

Ewwe - My mamy taki o: Rowerek biegowy Puky LR M czerwony. Tylko Antek duuuży jest i na wiosnę bez dwóch zdań będzie potrzebny nowy. Z tym, że ten jest fajny do nauki. Leciutki, więc Antek sam go może przenieś kilka metrów. Z resztą zaleca się dla takich maluchów jak nasze żeby zaczynali właśnie od tych najmniejszych. Antek jeździ na tym rowerku od 2 miesięcy z tym, że do tej pory tylko w weekendy u rodziców. Od środy mamy go u nas i cały czas na nim jeździ. :)

reklama
No więc dziewczyny jestem w pierwszej ciąży po jedno miesięcznym staraniu, więc była nie lada niespodzianka.
Też jestem przesądna szczególnie, że się "naczytałam", ale bardzo dobrej myśli.
To forum dla mnie służy za główne źródło informacji.
Mam fatalne samopoczucie mdli mnie przez cały dzień.
Zobaczymy co będzie z pracą.
Pozdrawiam gorąco.

Do góry