reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

no wlasnie wizyte mam umowiona na wtorek i moze sie cos dowiem za 3 tygodnie lece do polski i pojde do ginekologa ale teraz wystraszylam sie ze w 1 trymestrze nie mozna latac chociaz jak czytalam na stronach to jest napisane ze w 3 i szczerze powiedziawszy zglupialam.
Olk86a jak cos sie podowiadujesz pisz wiem ze kazda jest onna kobieta ale zawsze cos wiemy wiecej :-)

Odnosnie tego latania to sa rozne opcje. Ja mam bilet kupiony na 1 wrzesnia ale po wizycie u gina nie lece.
Powiedzial mi on dokladnie ze jesli czsto latam (czyli przynajmniej raz w tygodniu) to moge leciec bo organizm jest przyzwyczajony to zmiany cisnienia i turbulencji ktore sa niebezpieczne dla wczesnego plodu. Jesli mam cos bardziej pilnego niz ciaza to moge zaryrykowac ale szanse na dzidzie moga byc male.
Wiec ja postanowilam olac wazne sprawy i nie lece nie ryzykuje tym bardziej ze pierwsza stracilam.
MOja znajoma podczas turbulencji bedac juz w 5 Msc czula sie totalnie okropnie wiec wyobrazam sobie co ja moge czuc.
Ja potwierdzilam ta opinie u paru ginekologow i wszyscy mowia mi to samo (ja nie moge latac) ale to tez zalezne od organizmu i reakcji na cisnienie i turbulencje.
Przemysl to dokladnie i najlepiej skontaktuj sie ze swoim ginekologiem zaniem polecisz.

reklama
Gratulacje dla nowych kwietniówek :-)
pscółka gratuluje dwóch fasolek :)
cytrusik tak jak dziewczyny radzą zrób betę. Trzymam kciuki by wszystko było dobrze!
Piszecie o lataniu, ja nigdy nie leciałam samolotem - mam lęk przed tym i niestety jest silniejszy ode mnie:tak:
Teraz czekam z utęsknieniem na wizytę, mam nadzieję, że gin zmieni mi luteinę z tej podjęzykowej na dowcipną, bo strasznie jest gorzka i mdli mnie po niej...:-(

No ja też chyba się z z Wami dziewczynki pożegnam.
We wtorek (14.08) byłam u lekarza, bo zaczęłam plamić, zrobił USG i ciąży nie widział (OM 4.07) przepisał Luteinę na 10dni, no i chyba dziś plamienia się rozkręciły i przyszedł okres... W razie co kazał przyjść za tydzień. Ehhh, kobiece ciało to jest totalna zagadka.

natalia_lia przytulam. Mam nadzieję, że jeśli tym razem się nie udało to jak najszybciej będziecie cieszyć się z drugiego maleństwa

Hej Dziewczyny!!!
Miło poznac,pozwolicie ,że dołącze sie do Was:D co prawda termin wychodzi przełomowy tj.30kwiecien na 1 maja,wiec wychodzi na to że jedna noga bede w kwietnioweczkach ,drugą zaś w majóweczkach.

Wracam tu z sentymentem...wracam gdyż juz raz tu skromnie sie zapisalam,nadzieje byly duze ,@spozniona..... krolewnazmarcepana
Ella1 kojarzycie mnie??:D razem dyskutowalysmy w pierwszych dniach istnienia podforum kwietniowek:D Żem sie sprężyła:szok: i jeszcze sie zalapałam na kwiecien. Przynajmiej w teorii,praktyka juz od fasolki bedzie zalezec:D

To tyle słowem wstepu:D Witam witam!!
Sprobuje nadrobic zaleglosci,i poznac kazda chociaz troche,ale naskobalyscie juz tyle,ze zajmie mi to kawalek czasu:D

Noelle1986 witaj :)
Dziewczyny tyle piszecie że ciężko nadrobić, przeczytałam wszystko ale nie potrafię ogarnąć i opisać wszystko co bym chciała.
Gratuluję wszystkim kwietniówkom i kwietniowym bliźniakom mam nadzieję i trzymam kciuki żebyśmy w takim składzie dotrwały szczęśliwie do kwietnia :) mam nadzieję że będzie wszystko w porządku.
Widziałam że był temat odnośnie drugiego dzieciaka i różnicy wieku u nas będzie 2 lata i 7 miesięcy różnicy :) fajna różnica wieku chociaż chcieliśmy na początku troszkę mniejszą. Jednak jak wy mam obawy jak to wszystko będzie jak Nikodem się będzie zachowywał, jak sobie poradzimy w ogarnięciu wszystkiego :)
Teraz już jestem na miejscu i na bieżąco będę śledzić i udzielać się na forum, bo miałam kilkudniowy wypad do rodzinki :)
Miłego dnia :)

Witajcie mamuśki "stare":-) i nowe! Macie takie zawrotne tempo, że wymiękam...:szok: Nie potrafię odpisać na wszystkie posty, więc odniosę się do tych, które szczególnie zapadły mi w pamięć. Przede wszystkim kwietniowe bliźniaki!!!WOW:-) Ja co prawda bałam się takiej opcji jak ognia, bo mamę mam z bliżniąt( już raczej mi to nie grozi:tak:), ale skoro nasza kwietniowa koleżanka się cieszy to ja razem z nią!!!Trzymam kciukasy za obie kruszynki, a szczególnie za tę mniejszą!!!

natalia_lila zasmuciła mnie twoja wiadomość,tak mi przykro:-(Masz rację nasza kobieca natura jest nieprzewidywalna... Wiem jednak, że niedługo z pewnością nadejdzie czas, w którym będziesz się cieszyć z kolejnego maleństwa. PRZYTULAM;-)

Pszczółka ogromne gratulacje i mam nadzieje że mniejsza dotrwa do końca cała i zdrowa

Cytrusik idź na betę może o bardzo wczesna ciąża i nie ma jeszcze odbicia w organiźmnie

Natalia mam nadzieje że szybko zobaczysz ponownie dwie kreseczki

A mi dziś zrobiło się słabo i zrobiło mi się ciemno przed oczami jak zmywałam naczynia, musiałam usiąść bo bym zaraz padła:-( oj coś ciężko zaczyna się ta ciąża :confused2:

zonqa jak ciężko się zaczyna to później już tylko z górki :)
Anka4 ja też przypuszczałam że mogą być bliźniaki ale pani doktor mi powiedziała że narazie widać jeden pęcherzyk ale może być jeszcze ciąża mnoga :) a dodam że babcia ( od taty ) miała bliźniaki, ja mam siostry bliźniaczki a u męża w rodzinie to jego brat ma też bliźniaki :) Więc czekam wtorku i idziemy na następne usg :)

reklama
Do góry