iwonaandry
Początkująca w BB
no wlasnie wizyte mam umowiona na wtorek i moze sie cos dowiem za 3 tygodnie lece do polski i pojde do ginekologa ale teraz wystraszylam sie ze w 1 trymestrze nie mozna latac chociaz jak czytalam na stronach to jest napisane ze w 3 i szczerze powiedziawszy zglupialam.
Olk86a jak cos sie podowiadujesz pisz wiem ze kazda jest onna kobieta ale zawsze cos wiemy wiecej :-)
Odnosnie tego latania to sa rozne opcje. Ja mam bilet kupiony na 1 wrzesnia ale po wizycie u gina nie lece.
Powiedzial mi on dokladnie ze jesli czsto latam (czyli przynajmniej raz w tygodniu) to moge leciec bo organizm jest przyzwyczajony to zmiany cisnienia i turbulencji ktore sa niebezpieczne dla wczesnego plodu. Jesli mam cos bardziej pilnego niz ciaza to moge zaryrykowac ale szanse na dzidzie moga byc male.
Wiec ja postanowilam olac wazne sprawy i nie lece nie ryzykuje tym bardziej ze pierwsza stracilam.
MOja znajoma podczas turbulencji bedac juz w 5 Msc czula sie totalnie okropnie wiec wyobrazam sobie co ja moge czuc.
Ja potwierdzilam ta opinie u paru ginekologow i wszyscy mowia mi to samo (ja nie moge latac) ale to tez zalezne od organizmu i reakcji na cisnienie i turbulencje.
Przemysl to dokladnie i najlepiej skontaktuj sie ze swoim ginekologiem zaniem polecisz.