reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

Dzięki dziewczyny, aż się popłakałam - ach te hormony:laugh2: nie sądziłam, że tak szybko się zaangażuję w tą dwójkę, a co gorsza z tego co poczytałam to to drugie praktycznie na każdym etapie ciąży może obumrzeć, natura jest okrutna.
A tak z innej beczki, oczywiście dostałam plik badań do zrobienia i mam pytanie, bo lekarza mam z kliniki leczenia niepłodności, a badania chcę zrobić w centrum medycznym w którym mam wykupiony pakiet. Czy któraś może wie, czy ja tam muszę iść jeszcze do lekarza czy wystarczy to skierowanie od zewnętrznego lekarza?

reklama
pscółka chyba najlepiej jakbyś zadzwoniła do centrum i się zapytała. Każda placówka może mieć swoje własne procedury, druki itd.

witam serdecznie i gratuluję przyszłym mamusiom wspaniałych 2 kresek. Mam pytanko, czy któraś z Was starała się długo o dzidzię? Mi lekarz przepisał clo plus duphaston, czy któraś z Was jest po takiej kombinacji, która zakończyła się sukcesem? Bardzo proszę o info na priv.Dziękuję z góry za odpowiedź! ;-)

Aneczka to widzę, że normalnie bliźniaki atakują u ciebie w rodzinie!:-) U mnie widać jedno serduszko, więc jestem już spokojna;-)
Agrafka ja przez jeden cykl bralam clo i strzal w dziesiątkę. Tylko to bylo tak, ze wlasciwie ja nie musialam brac (wedlug pani doktor), ale zalezalo nam na czasie:-)

czesc dziewczyny,
wchodze na forum a tu taka zla wiadomosc
Natalia bardzo wspolczuje duzo zycze wam sily i powodzenia =!:-:)-:)-(

pscolkabadz dobrej mysli!podwojne gratulacje!!!!:)))

zonqa wspolczuje bardzo..a moze to brak jakis witamin?takie nagle omdlenie moze byc niebezpieczne....

dziewczyny mam pytanie do was jak sprzatacie to normalnie uzywacie domestosu i srodkow chemicznych..?ja w 4 tyg ciazy uzylam domestosu i plynu do czyszczenia rur zalalam to goraco woda(taka madra jestem) ale cholerna mucha zlozyla larwy i zalegly mi sie w ogrodzie w koszu na smieci i musialam je jakos zabic...podobno przez takie opary mozna wyladowac w szpitalu..naszczescie nie zatrulam sie oparami a podobno zdarza sie to czesto przy takich srodkach chemicznych...balam sie o fasolke ale podobniez skoro sie nie zatrulam to i fasolka nie,zreszta to wczesna ciaza, no ale mam nauczke i juz nie uzywam domestosu ale takie srodki lagodniejsze do czyszczenia blatow okien wanny uzywam ale draznia mnie tez te zapachy przeokrutnie...;/;/myslicie ze moglam jakos zaszkodzic dziecku??kurde ja sie wszystkiego boje w tej ciazy:(sorka za glupie pytania ale dreczy mnie to troche to byl 4 tydzien ciazy dzien spodziewanej @

Ostatnia edycja:
No ja też chyba się z z Wami dziewczynki pożegnam.
We wtorek (14.08) byłam u lekarza, bo zaczęłam plamić, zrobił USG i ciąży nie widział (OM 4.07) przepisał Luteinę na 10dni, no i chyba dziś plamienia się rozkręciły i przyszedł okres... W razie co kazał przyjść za tydzień. Ehhh, kobiece ciało to jest totalna zagadka.

Przypominam się ze swoim postem, bo mam do Was pytanie. Otóż od rana zaczęłam mocniej plamić ale nie jest to (tak mi wygląda) normalny okres, jaki mam zawsze.
I teraz do Was pytanie. Zaraz pojadę do miasta po test ciążowy- wiadomo jak wyjdzie negatywny, to ciąży nie ma luteinę chyba odstawić, nie? A jeżeli wyjdzie pozytywny, to będę kontynuować branie- pytanie czy będzie wiarygodny? Ja mam dziwne przeczucie, że coś tam w środku siedzi. We wtorek pójdę do tego gina na wizytę i USG. Bete najwcześniej mogłabym zrobić dopiero w poniedziałek. Nie chcę tej Luteiny odstawiać bezpodstawinie. Co mi radzicie?

Nie odstawiać mimo wszystko. Zaszkodzić nie zaszkodzi a lepiej poczekać z decyzją do wizyty.. Tak w razie wu.

Zongaw pierwszej ciąży też zdarzały mi się takie omdlenia,i lekarz kazał brać mi magnez i witaminy dla kobiet w ciąży,i pomogło,teraz zapobiegliwie biorę magnez,bo boję się żeby nie zrobiło mi się słabo jak jestem sama z małą.
Pscółka i spółka powinnaś zadzwonić i zapytać,bo np u Nas w LUX MED honorują tylko ich skierowania.
Ladies nie przejmuj się,na 100% nic nie zrobiłaś maleństwu,jest świetnie chronione,ale na przyszłość staraj się nie wdychać tych "przyjemnych" oparów,bo możesz sobie poparzyć przełyk,i używaj rękawic gumowych.

A jak Wasze samopoczucie?Ja jak na razie czuję się dobrze,czasem delikatnie zaboli mnie podbrzusze,ale zrzucam to na karb rosnącego brzuszka:-) Idę na wizytę we czwartek i mam nadzieję że zobaczę bijące serduszko:-)
Od kilku dni zastanawiam się jak ja mam przygotować moją małą córeczkę że będzie miała rodzeństwo?może macie jakieś pomysły?
Pozdrawiam

reklama
natalia lila- jeżeli test wyjdzie negatywnie to będziesz wiedziała na pewno, jeżeli wyjdzie pozytywnie to może być różnie, czasem hormon hcg utrzymuje się długo po ciąży, z drugiej strony mogłaś mieć późną owulkę, i te plamienia to implantacja, ale nie chcę ci robić fałszywej nadziei, pozdrawiam

Do góry