reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Ale macie Kochane Dzieciaczki dzielą się z pieskiem zabawkami;)
Co do sprzątania ja tez lubię porządek mój m mówi ze aż za bardzo ale jak Was czytam to az taka pedantka ze mnie nie jest;p
Nef-zdrówka dla Rodzinki i Ciebie i brzuszka oczywiście;)

szczególnie powaliło mnie to zdanie "Za becikowe kupiła mały młyn, żeby mieć prawdziwą mąkę do pieczenia chleba" :D:nerd:

Moja to uwielbia psa karmić więc bierze karmę w garść i nosi za nim po całym mieszkaniu więc czasem jej się zdarzy poczęstować jak nikt nie patrzy, ale cóż zdarza się najlepszym...:-D znajomy mnie pocieszył że gdzieś artykuł czytał że niektóre karmy dla zwierząt mają dużo więcej witamin niż obiadki dla niemowląt..:-Dpotrafiła też wodą z psiej miski buzię sobie umyć..no niestety są dzieci są przygody, żeby ją przypilnować musiałabym nie spuszczać z niej oka przez 24 godz..a tak się jednak nie da, na szczęście pomimo różnych przygód poza trzydniówką jeszcze nie chorowała, nie ma żadnej alergii ani uczulenia :tak:

ja tam uważam, że im więcej bakterii tym dziecko zdrowsze :p
nigdy nie myłam smoczka małej jak upadł na podłoge, chyba ze widać było ze sie czymś oblepił, zabawek nie myłam, butelki wyparzałam tylko przez 1 miesiąc
jak jej chrupka spadła na ziemie to jej nie wyrzucałam, dziecko sobie podnosiło o jadło :p
i zdrowa jak ryba jest

a wariactwem jest noszenie ze soba na spacer wode specjalnie po to żeby mieć np. do opłukania smoczka jak upadnie haha :baffled:

czesc dziewczyny ja tak szybko z pewna prozba:) krolewnazmarcepana wyslalabys mi na priv

przepis na pierniczki? duzo ich w internecie a chcialabym jakis sprawdzony i dobry...:) tez musze zrobic zeby na swieta byly..

mamakruszynki, rozbawilas mnie :-) szczegolnie z tym sikaniem chi chi

u mnie w domu sprzata sie raz w tygodniu, okruszki mi nie przeszkadzaja, jemy tylko przy stole, niespelna dwulatek rowniez, tylko przy stole, latwiej utrzymac porzadek na biezaco
nawet sobie nie wyobrazam zebym miala odkurzac 2x w ciagu dnia :cool2: ba! nawet 2x w tygodniu
w sobote wszyscy razem sprzatamy, bo trzeba, choc ja i tak uwazam ze to starta czasu
na biezaco trzeba odkladac rzeczy na miejsce
zreszta ja nigdy nie mialam fiola na punkcie sprzatania, to dla mnie drugoplanowa rzecz, zawsze twierdzilam ze tylko nudne kobiety nie maja kurzu w domu ;-)

tez mam pakiet w prywatnym centrum zdrowia a w nim usg bezplatne, ale i tak chodze prywatnie do sprawdzonego lekarza i place poki co, jak juz bede na L4 bede chodzic na wizyty do mego gina w Szpitalu, wtedy bede miala czas by w kolejce siedziec
dlaczego jest taka prawidlowosc ze w prywatnych placowkach wchodzi sie do gabinetu o czasie a w panstwowych zawsze z opoznieniem ??? !! nie kumam tego

wróciłam niestety uszy nie są do końca wyleczone, cały tydzień siedzę z nią w domu na minutę nie wyszła na dwór, co dzień od tygodnia ma podawany antybiotyk, rozwolnienie po nim do tego jest mega marudna i dowiaduję się, że jeszcze do poniedziałku muszę jej go podawać :wściekła/y:masakra!

Iśku - tak będziemy w Białym Dunajcu w lutym na tydzień a na stok do Białki.... ja tylko popatrzeć :baffled:

Oliwka 36 - oj współczuję.... jeszcze tylko i aż m-c ;-)

Notka - heh z tym urlopem to najlepiej poczekac jak już uregulują przepisy ale póki co to właśnie powinnyśmy się łapać na ten 6 m-c 60% płatny :-) U nas w mieście jest przychodnia Femina dla kobiet tam przyjmuje sporo lekarzy ginekologów i mają sprzęt do usg i wszystko jest za darmo

krolewnazmarcepana - jak Maja nie chodz do przedszkola to nie wczuwam się w sprzątanie bo mam wrażenie że gdzie posprzątam to ona robi mi tam syf :dry:

Nef - zdrówka życzę. Jeśli chodzi o choroby to moja Maja po tyg w przedszkolu się rozchorowała także we wrześniu były tylko 8 dni, październik pięknie chodziła za to teraz w listopadzie od kataru zapalenia uszu dostała

mamakruszynki - o matko podziwiam cię z tym sprzątaniem :-)

iza876 - ja nawet kolacji nie jadam bo nie mam apetytu! więc nie pomogę

reklama
Do góry