reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Oliwka, powiem Ci ze ja pracuje z wlasnego wyboru ;-) chce do konca roku pracowac i od stycznia na L4, tak sie umowilam z pracodawca i ginem
w tym tyg pierwszy raz poczulam ze sie ciezko robi...plecy mnie pod koniec dnia bola i chetnie bym sie polozyla, odpoczela..... no nic, mam nadzieje ze i grudzien szybko zleci :-)

dziewczyny, nie wiem jak u was ,ale tu w wawie jest usg na nfz podczas calej ciazy, u mnie w szpitalu mozna przystapic do programu "mama i ja" wszystkie wizyty u gina i usg odbywaja sie w przyszpitalnej przychodni i tu tez robia usg bez zadnego problemu
ja pod koniec ciazy zwykle z prywantnych wizyt przerzucam sie na szpitalne

reklama
Notka ja pracuję bo musze:no: umowa zlecenie ale powoli zaczynam sie czuć jak wieloryb:happy2:

jeżeli chodzi o wizyty i USG ja chodze na NFZ wszystko za darmo i prenatalne też bo mam 36 lat:-);-)

Bishopka tulę Cię kochana,
[*] wszystkie jesteśmy z Wami myślami :*
Dotkass kciuki żeby maleństwo się pięknie zaprezentowało, czekamy na wieści :-)
Ankzoc przynoś dobre wieści z wizyty
Przerażają mnie te ceny za wizyty u Was :szok: mój doktorek bierze 100zł w tym jest USG i badanie ginekologiczne na każdej wizycie, a jak prowadzi ciążę stałej swojej pacjentki to i po 80zł bierze :tak: a sprzęt ma nowiutki w zeszłym roku wymieniał, ode mnie brał 50zł jak prowadziłam u niego prywatnie pierwszą ciążę a teraz chodzę do niego ale na nfz, też na każdej wizycie mam USG i badanie robione. Prywatnie idę do niego tylko na ważniejsze USG jak połówkowe właśnie ze względu na sprzęt bo ten aparat do USG w gabinecie na nfz woła o pomstę do nieba :angry:

Oliwka, a tu i bez wzgledu na wiek robia usg i wizyty darmowe na nfz
ja tez zaczynam czuc sie wieksza.... ja juz ciazy nie ukryje, jeszcze do niedawna bylo to mozliwe ;-)
macice mam prawie na rowni z pepkiem, czuje tez jak okolice pepka twardnieja...zaczyna sie :-D

dzieki Isku :-) te dodatkowe 6 tygodni to na wniosek pracownika jesli dobrze pamietam? i trzeba sie zadeklarowac w pracy ze bedzie sie korzystalo z tego dodatkowego
no ja sie ciesze bardzo!!! zwykle po skonczonym macierzynskim konto swiecilo pustkami a tu prosze :-D dobre i 60% niz 0 :cool2:

Cześć brzuchatki:-)
Ja dzisiaj od rana mam dobry humorek,mieliśmy z D baaardzo miłą pobudkę:-D.Zdążyłam już posprzątać łazienkę i kuchnie,zostało mi odkurzyć i umyć podłogi w salonie i będzie super.
Notka jak to jest z tym dodatkowym urlopem macierzyńskim?Bo to ponoć wchodzi od 1 września,czyli się nie załapiemy.No chyba że coś się zmieniło,to napisz mi proszę.A wymiar macierzyńskiego to 20tyg + 4tyg dodatkowego.tak przynajmniej było w lutym tego roku jak urodziłam Kornelię.
Shy proszę powiedzieć Twojemu M że absolutny zakaz ma kłócenia się z Tobą!Bo to tak jakby krzyczał na okruszka.
Dotkass trzymam kciuki za dzisiejszą wizytę,proszę o relację i zdradzenie Nam płci dzidzi.
Ja już też mam spory brzuch,ale jeszcze nie typowo ciążowy,po prostu się pulpecik zrobiłam:-)To pewnie od tych pączków z bitą śmietaną:-D

mamokruszynki, wchodzi z dniem 1 wrzesnia i jesli wtedy bedziesz chociaz w ostatnim tyg macierzynskiego to masz prawo przedluzyc o kolejne pol roku na nowych zasadach :-) teraz od 2013 roku ma sie tez zwiekszyc wymiar dodatkowego z 4tyg na 6tyg (na wniosek zainteresowanej)

fajnie ze mily ranek mieliscie :-) pracowita jestes....mam nadzieje ze takie porzadki to raz na tydzien robisz

załapiemy sie na ten macierzyński :p tzn. wy na pewno :D ja mam termin na 2 kwietnia i jakby sie zdarzyło że urodze wcześniaka to sie chyba nie załapie wtedy ;O

a co do tych cen, to niestety za wiedze trzeba płacić
jak urodziłam Maje to leżałam w szpitalu z babką która miała problemy z zajściem i potem jak juz była w ciąży to jeździła do jakiegoś lekarza do warszawy i mówiła ze na miesiąc to wydawała na to 1000 zł :angry:

ja tam wole zapłacić niz iśc na nfz:dry: a mój lekarz jak chce zobaczyć dzidzie na lepszym sprzęcie to jade zamiast do niego do szpitala i wtedy nie płace za to dodatkowe usg

wróciłam ze sklepu i ide robić zaraz pierniki :D mają być ciastki ze shreka :D:D

Hej dziewczyny!
My sobie jeszcze odpoczywamy bo później na uczelnię do..20 :baffled:
Bishopka Trzymaj się kochana!
aneczka Przykro mi z powodu króliczka:-(
Notka zdrówka dla synka i mam nadzieję,że kotek okaże się zdrowy jak..ryba :-D
beti Zgadzam się z Tobą! Jeszcze narzekają,że za mało dzieci się rodzi!!
mamakruszynki Ale z Ciebie jest perfekcyjna pani domu :-D

A co do ceny to ja płacę 140zł za wizytę z USG ;-)

reklama
a powiem wam, że w pierwszej ciąży nie sprzątałam w domu ;p mąż sprzątał
a teraz mam jakąś manie... choć w tym tygodniu źle sie czułam i nawet nie odkurzałam, ale strasznie mnie wkurza jak mam bałagan :szok:codziennie wycieram blaty, umywalke wanne i regały hahahahah :p jak zawsze sprzątałam raz w tygodniu to teraz mi sie zdarza odkurzać co 2 dzien i zmywać podłoge :D dobrze ze mam porządnego mopa hahah :p
nie wiem co mi sie dzieje :p
i wkurza mnie jak mąż zostawi okruszki albo coś na blacie i na niego krzycze ze ma sprzątac po sobie:-D

Do góry