reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
hey :)
do mnie juz dotarlo ze jestem w ciazy , non stop mysle o dziecku juz nawet mysle co bd potrzebowala do szpitala:))
zastanawiam sie jak bedzie wygladalo itp..
ciagle jestem rozkojarzona bo non stop bujam w oblokach:))
co do aktywnosci malucha ja codziennie czuje ruchy raz mniej raz wiecej ale czuje codziennie. czasem sa mocne a czasem bardzo delikatne,zalezy od ulozenia malucha:)
ja w tej ciazy nie jem watrobki... ale mam olejek przeciw rozstepa z wit.A i jest dla kobiet w ciazy
w witaminach tez wit A nie ma... trzeba uwazac na te witamine bo potrafi uszkodzic dziecko zwlaszcza w I trymestrze

bishopka
przytulam mocno..

oliwka ja teeez a przynajmiej marzec

Ostatnia edycja:
Bishopka tulę mocno

Shy ja często robię masę z bitej śmietany i białej czekolady, a jedną warstwę galaretka z wiśniami

ja tam warzywka mam swoje, nie chemiczne, tak samo kompoty i dżemy ze swoich owoców, ale i tak czasem się trafi jakiś fast food, ciacho, trzeba trochę wypośrodkować. Nie kupuje gotowych dań , wolę wiedzieć c o jem, dla dzieci też gotowałam obiadki i mroziłam, ale kilka razy też dostali kupne słoiczkowe.

Ella1; Wlasnie nas puscli :-) wszystko ok, dostalam zastrzyki prewencyjnie. USG genetyczne darmowe przepadlo ale udalo sie nam zapisac na przyszla srode-platnie niestety.

Ostatnia edycja:
aisak, strasznie drogie to usg u Ciebie :szok: warszawskie ceny dawno przebite

co do odzywiania to sie nie zgodze, prawda jest ze zyjemy w takich czasach ze wszedzie gdzies jakies konserwanty itp, a zywnosc ekologiczna 3x drozsza i podobno wcale na 100% nie jest produkowana tak uczciwie jak sie wydaje....
ale uwazam tez ze mozna unikac niezdrowych rzeczy w ciazy albo tych zakazanych bo maja zly wplyw na matke czy dziecko
nie wyobrazam sobie jedzenia serow plesniowych, surowego miesa, surowego jajka..... wszystkich produktow instant tez nalezy unikac, co nie znaczy ze jak raz czy dwa zje sie zupke chinska to mogila.... :crazy:
z soli tez mozna zrezygnowac i cukier ograniczyc jesli jest taka potrzeba, dla mnie to wcale nie jest dziwne ze w ciazy jest jednak inaczej i dieta jest bardziej wymagajaca, taki czas specjalny to i dieta inna niz zwykle

Dziewczyny któraś pisała o majtkach treningowych czy możecie mi powiedzieć jak się sprawdzają bo u nas chyba będę musiała je zastosować bo młody posikuje cały czas to znaczy zrobi siusiu a za 15 minut jest mokra plamka na majteczkach a już mam dość prania co drugi dzień

reklama
Do góry