reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dziewczyny, z witamina A to nie jest tak, ze w ogole jej nie mozna..... chodzi o to by nie bylo jej w diecie zbyt duzo, bo wtedy jest szkodliwa
watrobka ma jej bb duzo, dlatego nie byloby wskazane by jesc watrobke codziennie, zapijac sokiem z marchwi i przyjmowac witaminki dla mam z wit A. ..... wtedy to jest grozne
a jak raz na jakis czas zje sie watrobke czy pije szklane soku dziennie to nie ma obaw
sprawdzcie swoje witaminki ciazowe czy maja w skladzie wit A, wtedy nie nalezy przesadzac z pozywieniem obfitujacym w wit A

reklama
Pchla_Szachrajka - heh chyba przywołałam cię to tablicy, bo właśnie pamiętam jak pisałaś o tym, ze maluch szaleje i u mnie było to samo i ciekawiło mnie jak to teraz jest u ciebie.... ufff kamień z serca

wątróbka zawiera b dużo żelaza ale niestety właśnie też wit A i zobaczcie co znalazłam

Nie dla każdego
Z uwagi na obecność cholesterolu, wątróbki nie powinno się jadać częściej niż raz w tygodniu, natomiast z diety niskocholesterolowej trzeba ją całkowicie wyeliminować. Nie jest to produkt polecany kobietom zamierzającym zajść w ciążę i będących w ciąży, ponieważ zbyt duża dawka witaminy A może powodować uszkodzenia płodu.

Bishopka tulę...

Notka
zdrówka dla synusia

U mnie za to ostatnio maluch sie wierci ile wlezie, wczoraj jechałam tramwajem i chyba źle usiadłam czyli zbyt nacisnęłam na brzuch bo dostałam takich parę kopniaczków, że aż musiałam zmienić pozycję;-)

Tak się zastanawiam, że zawsze mnie uczono iż witaminy zanikają przy obróbce termicznej, wątróbka powinna być mocno wysmażona, czyli jakby te witaminy się ulatniały ? poza tym z tą wątróbką, to mit, nawet w ddtvn mówili kiedyś. Poniżej jest tekst z jednej z gazet dla mam:
Stałym składnikiem diety w okresie ciąży powinna być wątróbka ?
NIEPRAWDA. Kiedyś wierzono, że wątróbka ze względu na wysoką zawartość kwasu foliowego korzystnie wpływa na rozwijający się organizm. Dziś raczej się ją odradza, gdyż zawiera też bardzo dużo witaminy A, jej przedawkowanie zaś może powodować wady płodu.
Jeśli ktoś lubi wątróbkę, od czasu do czasu może sobie na nią pozwolić. Na pewno natomiast nie ma sensu objadać się nią „dla dobra dziecka".

Ja nie mówie, że raz na jakiś czas nie wolno, ale jeśli ktoś nie ma tej wiedzy, że watróbka ma bardzo dużo wit. A to "lecząc" swoją anemie może ja spożywać codziennie.
Każdy ma swój rozum. Ja tam wole unikać bo włąśnie w innych produktach równiez jest wit. A, a wolałabym nie przedawkować....

a własnie dziewczyny miałam wam coś napisać, z Mają w ciązy wiedziałam, że ma być dziewczynka i innej opcji nie było, teraz jak w 15 tyg ciąży dowiedziałam się, że też ma być dziewczynka ale do weryfikacji, jakoś do końca nie jestem przekonana :sorry: nie wiem sama chyba na połówkowym jak mi potwierdzi to uwierzę

ankzoc, jak byłam w ciąży z Szymkiem, to w 18 TC lekarz mówił, że dziewczynka (wtedy bardzo chciałam dziewczynkę) a po 22 TC okazało się, że chłopczyka :-) Nie mogłam uwierzyć jak mi lekarz powiedział i tak go męczyłam, że w końcu się uniósł i powiedział " proszę nie podważać moich kompetencji" :-) wtedy uwierzyłam.

Ha, a Wy uwierzycie że do mnie jeszcze nie dotarło że w ciąży jestem? :confused2: Niby jestem, ale jakoś tak to takie odległe jest. A tu już tuż tuż połowa ciąży.

reklama
Do góry