reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Hej:) powiem wam ze ja tez sie bardzo cieszę i nie mogę sie doczekać kwietnia, ale jakoś dalej nie mogę uwierzyć ze jestem w ciazy:( brzuszek rośnie ale czasem zapominam ze to dzidzi:szok: co do polowkowego to muszę jechać na badania do Katowic i niestety tylko prywatnie:( koszt to 280 zzł:wściekła/y: dzwonilam i pytałam sie czy jest możliwość prenatalnych badań na NFZ ale pani recepcjonistka stwierdziła ze na NFZ tylko jak bym była kobieta po 40 stce lub były by jakieś powikłania.

reklama
Hej:) powiem wam ze ja tez sie bardzo cieszę i nie mogę sie doczekać kwietnia, ale jakoś dalej nie mogę uwierzyć ze jestem w ciazy:( brzuszek rośnie ale czasem zapominam ze to dzidzi:szok: co do polowkowego to muszę jechać na badania do Katowic i niestety tylko prywatnie:( koszt to 280 zzł:wściekła/y: dzwonilam i pytałam sie czy jest możliwość prenatalnych badań na NFZ ale pani recepcjonistka stwierdziła ze na NFZ tylko jak bym była kobieta po 40 stce lub były by jakieś powikłania.

No to ładnie ściemnia. Bo ja miałam i pierwsze i teraz drugie prenatalne za darmo bo sama kobita mi powiedziała że te dwa są refundowane tylko trzecie nie. Oni naciągają ludzi na kasę. Tylko musisz mieć skierowanie od lekarza. Ja też robiłam w Katowicach na ligocie w Feminie. Dodam że mam 28 lat więc nie zaliczam się do grupy ryzyka i zgodnie z teorią tej babki powinnam płacić. :no:

Wy już chcecie kwiecień??
Ja nie. Jak pomyśle, że dom trzeba wykończyć do tego czasu i się jeszcze do niego przeprowadzić... Tyle pracy przed nami. Szok. No i chciałabym być tam już jakoś w marcu żeby poprać rzeczy po Antku, wszystko przygotować. Jeszcze odpocząć by się przydało :/... Istne szaleństwo.

Ja się na razie cieszę, że małe się odzywa. Obecnie chyba jakaś impreza u niej/niego, bo się obija co kilka sekund. Wole jednak takie obijanie się niż wbijanie nóg w żebra :p

Iśku - ja mam nadzieje, że drugie będzie równie przystojne co pierwsze czyt. niech idzie po mamie :p

a ja chcę już kwiecień

ja też :-)
Dziękuję dziewczynki za miłe słowa i za to że choć wirtualnie jesteście ze mną.
Co do usg, to u mnie 200zł kosztuje :baffled: koszmarnie dużo jak na moją wiochę, ale co tam za luksus trzeba płacić:-) Normalne usg (2d) jest w cenie wizyty u mojego lekarza i płacę tylko 100 zł., więc jest spoko.

ja ostatnio ogladalam program o kobiecie wlasnie ktora byla w drugiej ciazy i jak lezala w szpitalu bo czekala na wywolanie porodu to nie chciala nawet zeby maz przyjechal z jej 3 letnim synkiem..
mowila ze wkoncu moze odpoczac i poczytac ksiazki.. zrelaksowac sie
hehe

istne wakacjeeeeee..:D

reklama
ale mnie zmożyło właśnie wstałam z drzemki poobiedniej upsss, przez sen obróciłam się na plecy i masakra ledwo wstałam taki ból, już macica za mocno ciśnie na kręgosłup a co będzie później;-)

Do góry