reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dotkasku, bomba :-) my tez mamy kuchnie 10m otwarta na jadalnie i salon
rzeczywiscie nie duzo zaplaciliscie za calosc, az zdziwiona jestem, ze tylko tyle
my tez planowalismy na wymiar gdzies robic, wiec namiary jak najbardziej sie przydadza :-)

a swoja droga to ja uwielbiam Ikea :tak: za pomysly, za dobre materialy, za urode, za cene, za roznorodnosc, i meble i dodatki, pasuja mi :-)

yoohoosek, fajnie z kopniakami :-) mnie moj kopnal w niedziele a wczoraj i dzis juz duzo lzej, czuje ze cos sie przelewa ale nie jest to tak wyrazne jak ten kopniak z niedzieli

reklama
a dużą macie kuchnię? my mamy 10 metrów samą kuchnię, a z jadalnią 25 metrów, meble pełen połysk, różne unowocześnienia typu cargo, samozamykające się szuflady (tzw wyciszacze czy jakoś tak), systemy jedne z droższych i 12 tyś daliśmy 2 lata temu :tak:

yoohoosek, gratuluję

wiesz co my chyba mamy jakoś 15 metrów, ale nie wiem czy dokłądnie tyle czy troche więcej
tylko mamy np. szafki nie tych samych wymiarów, tylko różne
meble te górne musimy mieć spacjalnych wymiarów bo mamy takie dziwne okno w kuchni :D
sprzędy będą po zabudowe na pewno
szafki dolne to wszystkie będą szuflady
i jeszcze mamy taką nazwałabym to 'wyspą choć to nie do konca taka typowa wyspa na kuchenke
i to ma byc połączone z blatem i pod spodem tez szafki
biały kolor frontów plus czarne blaty
10 ty to uważam i tak mało, bo znajomi zapłącili tyle za pół mniejsza kuchnie ;|

ide usypiań kropke :p
a potem mandarynkiiiiiiii :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewna no nie dużo :tak: my też mamy różnych rozmiaró szafki, jak pisałam były robione na zamówienie, więc wszystko pod centymetr

Notka, ja też uwielbiam IKEA za dodatki najbardziej :-) a mojej Ami to ulubiony sklep :sorry2::-D

wlasnie dostalam 8 voucherow do kina :-D z funduszu socjalnego, firma o rozrywke pracownika dba ;-) no musze na tego Bonda sie jakos wyrwac :-)

a ja kochane poszłam do przedszkola po Maję i patrzę a tam na drzwiach wywieszka że dziś o 15.15 jest spotkanie z rodzicami :dry: ech a ja dopiero wróciłam...na dodatek poszłam z Mają do sklepu bo obiecałam jej masło orzechowe, oczywiście wziełam je ale ona mamo ja chcę nieść i ta mi marudziła, że dałam jej w rączki 100 razy powtarzając uważaj, trzymaj, bo pobiijesz i co tadaaaaaaa przed samą kasą wypada jej z ręki i pobiła :sorry2: a ja oczywiście musiałam zapłacić za to... myślałam, że babka przy kasie powie dobrze... że do jakiś tam odrzutów odłożą a ona nic więc zapłaciłam i jej zostawiłam to masło!

ja w ikei nie kupiłabym mebli :p tzn. ogólni wyglądowo są okej i czasem jakies fajne komplety ale jakość pozostawia wiele do zyczenia, tak samo jak brw i inne takie,
mam teraz w domu kilka mebli z ikei i brw własnie, wszystkie były nowe jak sie wprowadzilismy i mimo ze z nich prawie nie korzystamy to sie rozwalają już :baffled:
na szczeście w domu nie planujemy zbyt duzo mebli :p w salonie raczej będą półki na stałe zrobione w ścianach wiec z mebli to tylko wypoczynek ;p

notka- super...ja mam co m-c karnet na filmy DKF dyskusyjny klub filmowy co poniedziałek, puszczają super filmy. Widziałam, że pisałaś coś o expresie do kawy, ja polecam dolce gusto. Ja kawy nie pijam tylko sporadycznie jakieś cappucino, mrożoną albo inne cudaśne z tego ekspresu... nawet dla Mai jest nesquik czekolada..

krolewnazmarcepana- wow właśnie spojrzałam na twój suwaczek a tam 20 tydz. gratki

Ostatnia edycja:
ja za to z expresów polecam Tassimo, mam, używam, sprawuje się swietnie, ogromny wybór kaw i herbat, czekolada Milka tez jest i nawet kakao :tak:

A ja mam philips senseo i też sobie bardzo chwalę i nawet jak dostałam na ślub dolce gusto to mnie wkurzyło tym, że trzeba takie drogie kapsułki kupować, a na kawę z mlekiem zużywa się dwie i poza tym jeszcze trzeba samemu odmierzać ilość wody osobną miarką :szok:- oj to nie dla mnie- jak tak ciężko myśleć to mogę dopiero PO KAWIE a nie jak ją robię ;) teraz co prawda w ogóle mnie od kawy odrzuciło, więc senseo leży i się kurzy, chyba, że mam gości. :-)

reklama
Notka, gratuluję

ankzoc, też miałam tak kiedyś, ale z majonezem i to oczywiście ja zbiłam przy samej kasie, no i też było dla mnie wielkim zaskoczeniem, że musiałam zapłacić...dała mi pani torebkę i kazała włożyć, jak zobaczyłam, że nabija to mówię, ale co zapłaciłam i zostawiam to u Was? zdziwiło mnie, że płacę za coś co zostaje w sklepie, czego nie biorę do domu, na co Pani: "mogę Pani dać", no chyba żart mówię do niej, ale cóż władze...jakbym zbiłą słoik przy półkach było by ok, ale że przy kasie to już muszę płacić...chore :no:

krolewna, bo meble i IKEA są robione na 2 lata góra z myślą, żeby zmieniać stąd przystępne ceny :tak: my wypoczynek kupiliśmy niedaleko nas, znalazłam super sklep i za skórzaną kanapę z mega wygodnymi fotelami zapłaciliśmy 3500 tyś, za darmo prawie, a prawdziwa skóra, ale chcemy jednak coś materiałowego kupić do salony, dwa duże narożniki i je połączyć, a ten wypoczynek pójdzie do nas do sypialni (mamy sporą bo 35 m, więc nie zawali się miejsca :tak:)

tiramissu, ja mam dolce gusto i pyszka kawka wychodzi, ale fakt koszt kapsułek powala...20 zł za 8, albo 16 kaw w zależności od rodzaju :dry: co prawda aż takimi kawoszami nie jesteśmy, więc mamy w sumie na przyjazd gości, albo sami od czasu do czasu- ja teraz wogóle, ale marzy mi się taki ciśnieniowy, tylko koszt kilku tyś mnie przeraża

Ostatnia edycja:
Do góry