reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie przed południem ;)) Piszecie o kopniaczkach - ja swoją maludę czuję już o różnych porach dnia i w najrozmaitszych pozycjach! No, choć najwyraźniej faktycznie w pozycji leżącej:-) Dziecina zaczyna przebijać się "przez skórę" - w takim sensie, że czasem czuję ją "przez palce":-) Takie to niesamowite! I jak ręką odjął już mi się tak czas do kolejnej wizyty nie dłuży, już się tak nie zamartwiam czy wszystko dobrze, bo codziennie czuję intensywne ruchy mojej córeeczki:-D Niedługo z pewnością każda z was tego doświadczy!To moja pierwsza ciąża, a poczułam małą pierwszego dnia 17 tygodnia. O! Wađnie daje o sobie znać!;-)

reklama
hey!niby pisze ze ttluszvczyk na brzuchu ma znaczenie ale to chyba nie dokkonca tak jest

a ja dopiero teraz wchodze na forum bo najpierw wzielam sie za porzadki bo wczoraj przegadalam z wami caly swoj wolny czas i nic nie zrobilam
a tu juz posprzatane , odkurzone , pranie naszykowane itp...:))
za godzinke lece po synka do przedszkola

pscolka i spolka moj M tez jeszcze nie poczul bo nie chce za dzidzius kopnac tatusia hehehe
smialam sie bo gdy tylko ja poloze reke to poczuje
moj synek wczoraj tez.. a M kladzie i cisza:D

dotkass
no nie mam cie..:))

ankzoc wiesz co on pierwszy raz wogole jest w takiej sytuacji ze widzi ciazowy brzuch.... wie ze tam jest baby juz mu kiedys tlumaczylam ze tez byl w brzuszku i pokazywalam zdjecia ale jak to dziecko ma swoj swiat i ciekawe co on w tej glowie sobie mysli hehe:))

myszka zdrowka!!!!!!

pchla bedzie dobrze!:) ja mam na odwrot bo zawsze mialam silny instynkt macierzynki juz jako nastolatka..
ale z dzidziusiem jest wszystko ok to twoja 1 ciaza masz prawo poczuc ruchy dopiero po 20 tygodniu nawet:) widzisz ze jeszcze duzo dziewczyn nie czuje! spokojnie kochana napewno z dzidzia wszystko ok zreszta w tym tygodniu ciazy juz raczej nic nie moze sie stac dziecku:))

notka kochanego masz mezusia!:)

Ja niedawno zakupiłam "Język niemowląt" i też się zaczytuję w wolnych chwilach(czyli ostatnio rzadko,bo wiecznie z Wami przesiaduję:-))
Córka usnęła w poprzek łóżeczka(zdecydowanie za małe te łóżka robią dla dzieci:-)),kot obok mnie się rozpycha rozwalony na trzy czwarte kanapy.Ehhh...chyba pójdę coś zjeść

tiramissu - ale to właśnie będzie super, że to będzie takie "archaiczne":-D. Mój M na ostatnie święta dostał od rodziców taki album ze zdjęciami i różnymi pamiątkami, wierszykami, wspomnieniami, przepowiedniami co do płci (wtedy nie było usg) od narodzin do poznania mnie :) ale się wzruszyliśmy i pośmialiśmy:-D

dotkass
- oczywiście, że mam jeszcze dyskietki;-), gorzej, bo nie mam stacji do dyskietek:-D. kaset magnetofonowych mam całe pudło i jak mam doła to sobie słucham Bajm, muzykę z filmu Sister Act, Uprowadzenia Agaty albo takie składanki Reggae. Mam jeszcze radio-magnetofon Sanyo, który dostałam na komunię ... i działa:-D

ladies - a dasz wiarę, że ja nie wiedziałam, że moja mama jest w ciąży a miałam 9 lat?? skubana nawet mi nie powiedziała jak się gorzej czuła. Prosiła tylko, żebym nie szła na dwór a ja jej nie posłuchałam i poszłam:-(. Jak poszła rodzić to tato odstawił mnie do sąsiadów, ale nic nie wytłumaczył, potem przez kilka dni mieszkałam tylko z tatą (kompletnie sobie nie radził), a potem pojawia się mama z małą istotką z czarną czuprynką:szok:. Moi rodzice właśnie tacy są, nie rozmawiają...

pscolka
wspolczuje.. bo napewno trudna sytacja to byla dla ciebie..
ja mialam 4 lata jak urodzila sie moja siostra
ale bylam tak rozpieszczona i samolubna(niestety) ze wogole nie akceptowalam swojej siostry
mama mi opowiadala ze musiala mnie niezle pilnowac bo kilka razy chcialam zrobic jej krzywde...:szok::szok:

ladies - no u mnie tak źle nie było, byłam już na tyle duża że odsunęłam się na drugi plan. Gorzej u mojej siostry, trzeba było pilnować Adasia u którego akurat pojawł się autyzm jak mała miała 2-3 miesiące. Nie robił tego specjalnie, po prostu jak mu się zachciało to wspinał się do wózka w którym ona leżała albo do nosidełka, albo ją odpychał jak go zaczepiała, albo wskakiwał na sofę na której ona leżała. Tylko jak czegoś nie dostał to wtedy specjalnie próbował przewrócić nosidełko - teraz jest na etapie gryzienia mamy, czy przedszkolanki:-D

reklama
tiramissu - ale to właśnie będzie super, że to będzie takie "archaiczne":-D. Mój M na ostatnie święta dostał od rodziców taki album ze zdjęciami i różnymi pamiątkami, wierszykami, wspomnieniami, przepowiedniami co do płci (wtedy nie było usg) od narodzin do poznania mnie :) ale się wzruszyliśmy i pośmialiśmy:-D
...

No może i fajnie, ale z drugiej strony, jak się okaże, że nie ma już programu, który odczyta taki stary ppt, to będzie ci szkoda, że się napracowałaś, a nie da się tego odczytać, bo będą szlaczki i chińskie literki same... Generalnie jestem za nowoczesnymi rozwiązaniami, ale pewne rzeczy jak zdjęcia, czy tego typu pamiątki powinny mieć swoje albumy i pudła, które nie mają daty przydatności.

Do góry