myszka_1405 - zdróweczka życzę
Pchla_Szachrajka - kochana to dopiero początek, zobaczysz co będzie później... wszytko tak na prawdę układa się pod dziecko!
Pianka - co do wielkości brzucha to teraz ciężko mi porównać bo fotki z mają mam dopiero od 24 tyg, ale mam ambity plan nie przytyć 17 kg tak jak z Mają
tiramissu84 - powodzonka
Dotkass - jeszcze raz gratki połówkowe :-)Ja z moją Mają też rozmawiam o wszystkim, dla mnie nie ma tematów tabu, niewygodnych... czasami mąż mówi ona ma 3,5 roku a ja skoro chce wiedzieć i ją to ciekawi nie będę jej wciskać bajek... oczywiście wszystko w granicach rozsądku! Ale dla mnie rozmowa i dobre relacje rozpoczęte już od małego owocują w późniejszych relacjach
Notka - dziękuje, z ciebie również ;-) Moja Maja wczoraj oglądała ze mną twoje fotki i krzyczy mamo Bartuś z przedszkola
![język :-p :-p](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/p.gif)
![Cool :cool: :cool:](https://www.babyboom.pl/forum/styles/default/xenforo/smilies/square/cool.gif)
My chyba co roku będziemy jeździć bo szwagierka z solidarności nauczycielstwa organizuje co roku zawsze w ferie tak jak są w pomorskim, nocujemy w białym dunajcu, ale na stoku jestesmy w białce cały dzień poza tym uwaga za wyjazd z przejazdem autobusem, noclegami, wyżywieniem płacę 500 zł za tydzień... więc żal nie skorzystać! Jeśli chodzi o przedszkole to ja też płace tyle! Ale masz mężusia ;-)
Anka4 - super, że maluszek daje znać mamusi
ladies - kiedyś oglądała nianię i tam mamusia miała mega problem ze starszym bratem.. bo nie akceptował malucha, bił, strasznie był zazdrosny itd. Niania zadała pytanie mamie czy w jakiś specjalny sposób przygotowała pani synka na to wszystko w trakcie ciąży a ona nie... no mówiliśmy coś tam... i niania powiedziała, że trzeba dziecko przygotowywać już jak maluch jest w ciąży, pokazywać zdjęcia brzuszka, zdjęcia jak sam był noworodkiem, ciuszki maleńkie, opowiadać o tym jak sam nie potrafił, jeść biegać itd, i podkreślać, że teraz jest starszym bratem i że bedzie mógł maleństwo wszytko uczyć! Powiem ci, że ja staram się Maje właśnie tak wciągać i że zdjęcia jej mam wszystkie na lapku, chcę jej wywołać i zrobić piękny album :-) z 1 dnia narodzin, 1 świąt, wakacji itd!
pscółka i spółka - i jaka była twoja reakcja?? ciekawi mnie to co takie dziecko wtedy czuje?
Karenka - chcesz książkę język niemowląt mogę ci ją meilem podesłać mam ja na kompie. Pewnie rozmowa z dzieckiem to podstawa wychowania:-)
klaudia011 - zdrówka życzę