reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ladies - ale Ci zazdroszczę tych kopniaczków, przez moje fałdki tłuszczu tak szybko dzidzi się nie przebije:-D

No właśnie, myślicie, że tusza ma znaczenie? Bo ja dalej nie bardzo czuję ruchów dzidziurra, chociaż wydaje mi się że takie pojedyncze tępe uderzenia wewnątrz to mogą być właśnie kopniaki. To druga moja ciąża, w pierwszej też późno poczułam ruchy, może to ten tłuszczyk izoluje?

reklama
witam się środowo,

dziś muszę sobie obiecać, że nie będę do Was zaglądać w ciągu dnia, bo muszę się uczyć, a forum zabiera tyleee czasu ;-)
ale zazdoszcze kopniaczków, ja nadal czekam na jakieś kopy czy bulgotki, beznadziejne uczucie kiedy nie czujesz czy z dzidzusiem wszystko ok :/ ale muszę być cierpliwa...
krolewnazmarcepana myślę, że może Wam pokażą, bo niby czemu nie? chyba że nie będą mieli czasu i wszystkie sale zajęte, czy coś.
mamakruszynki i jak działa detektor tetna? kiedys czytalam ze mozna uslyszec nawet ziewanie maluszka :tak:
aaaa19 na którym roku jesteś, że masz aż tyle zajęć, od rana do wieczora? a może jesteś taka obowiązkowa? ;-) ja kończę 2 kierunek na 5 roku, ale na wykłady nie chodzę raczej, tylko na 1 z którego jest trudny egzamin ;-)

ja wczoraj wieczorem przeleżałam i od razu bóle brzucha odeszły, jak ręką odjął, dzisiaj postanowiłam nie wychodzić z domu, więc mam nadzieję, że odpocznę i wszystko z brzucholem będzie ok.

Miłego dnia Wam życzę, chociaż za oknem pochmurno ;-)

katarinna właśnie się zastanawiam czy tusza ma znaczenie. Ja też wyczekuję pierwszych kopniaków (wydaje mi się że już od jakiegoś czasu czuję takie 'smyranie') ale ciągle nic, a na brzuszku tłuszczyku za bardzo nie mam.

katarina - ja w środku czuję, ale na zewnątrz jeszcze nie i tak mi przykro, że mąż jeszcze nie może poczuć:-(. jak na razie tylko gada do brzuszka;-). Spróbuj o różnych porach dnia położyć się na plecach z prostymi nogami i trochę poczekać, ja wtedy najbardziej czuję. U mnie dzidzi zazwyczaj daje znać wieczorem i rano:-D.

Iśku nie mogłam się przestać śmiać z Twojego 19 miesiąca:-)

Margot jeszcze nie wiem jak działa,bo czekam jak mi przyślą,ale na pewno można usłyszeć serduszko,a o to mi głównie chodzi.Byłoby super jakby można było usłyszeć ziewanie:-)
katarinna z Tego co wiem to tusza znaczenia nie ma,tylko jaki masz unerwiony brzuszek.

ja też w tej pozycji najlepiej czuję dzieciaczka i u mnie najczęściej wieczorem się odzywa. Nie jest to jeszcze regularne, ale czuć się da, a na brzuchu mam trochę tłuszczyku, więc to chyba nie przeszkadza :)

Cześć dziewczyny:-)

Ja wczoraj pytałam dooochtorki o ruchy dzidzi, a ona powiedziała że mozna czuć od 17-stego tyg ale wcale nie jest to norma i ja tez nie czuje za bardzo, a dzidzius na badaniu ruszał sie ile wlezie i bawił pępowiną:-D

Ja mam dziś w planie porządki i takie tam, więc chyba muszę sobie sieć odłączyć, żeby nie siedzieć na BB.
Tak więc nie piszcie za dużo, żebym nie musiała później tysiąca stron nadrabiać!!!!!

Heh, w sumie to mnie pocieszyłyście, że nie tylko ja taka "nieczuła" jestem. Tylko nie mogę się doczekać takich 100%owych kopniaczków, żebym już była pewna, że u młodej wszystko OK..

reklama
Notka - wiesz Maja chodzi do przedszkola publicznego, tylko że darmowe mamy 5 godziny reszta jest płatna. Oprócz tego płacimy za wyżywienia. Wszystkie dodatkowe zajęcia typu teatralia, jazda konna, szachy, ang jest już w cenie ale ogólnie to wychodzi tak że płacimy tyle co za prywatne. o 12 dzieci są po obiadku i idą spać, budzą się przed 14 później maja podwieczorek a przed 15 łaczą ich już w grupie mieszanej bo mała dzieci jest... A ja za te godziny muszę płacić, więc stwierdziliśmy z M że będę odbierać Maję szybciej... ona jest bardzo szczęśliwa bo zawsze przezywała leżakowanie a nam zostanie dodatkowa kasa ;-)

margot87 - najlepsza na wszelkie bóle jest no spa jesli po niej ci przejdzie to myślę, że nie ma co panikować... to dopiero początek później będą boleć rozchodzące się biodra, pokopane żebra ;-)

pscółka i spółka a teraz jak się czujesz?? łapią cie jeszcze te bóle?

olk86a - współczuję, ale ja mam tak samo, fakt, że ilośc wymiotów się zmniejszyła ale są produkty po których rzygam jak kot

aneczka852 - trzymaj się :biggrin2: będzie dobrze, zdrówka dla synka

ladies - to młody był w szoku co??

krolewnazmarcepana - powodzenia

katarinna , pscółka i spółka - na pewno ma znaczenie, taki maluszek nie ma takiej siły, żeby uderzać mocno... :biggrin2: ale właśnie podczas leżenia można poczuć, u mnie to 2 ciąża nie mam dużego brzuszka a nie czuję jeszcze na zewnatrz

yoohoosek - kochana, ja właśnie zaczęłam czuć tak delikatnie a najlepiej jak położę się na plecach i dobrze się wyciągnę :biggrin2: no i oczywiście wieczorem

Do góry