reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

co do przytulanek, ja miałam w I trymestrze wątpliwości czy można czy nic dzidziusiowi się nie stanie, raz miałam schizę, że coś ze mnie wypadło od dziecka, ale to była sperma :-p a teraz przytulamy się normalnie, tak jak przed ciążą, raz częściej, raz rzadziej, ao tych plemnikach i prezerwatywach słyszałam, ale skoro gin nie mówiła, żebym uważała, to się tym nie przejmuję ;-)
Pchla ja też tak mam, taki moment oczekiwania, czy wszystko jest ok, mogliby rozdawać ciężarnym przenośne mini-usg do sprawdzania czy wszystko z dzieciaczkiem ok :-D

Miłego dnia!

reklama
Cześć dziewczynki!
Co do seksu to u nas tak, cały czas zakaz ale lekarz powiedział, że od 17tc można (po odstawieniu luteiny):-). Zakaz był, a my wstyd się przyznać raz nie wytrzymaliśmy i przyznam się szczerze że potem wariowałam..... Zastanawiałam się, myślałam, że może coś, może jakoś, czy nie mogliśmy 'uszkodzić'..... Wiem, że jest to śmieszne, ale ja to mam taką ciągłą schizę, pewnie dlatego że jestem po poronieniu. Nawet parę dni temu myślałam, jak to będzie 'po zakazie' i się boję. Więc rozumiem Cię ladies. I uważam że nic na siłę, jak się boisz to daj sobie czas, bez sensu potem się zamartwiać.

czesc dziewczyny systematycznie was podczytuje, ale powiem szczerze jakoś weny do pisania nie mam za bardzo. U nas strasznie ostatnio mąż dostał wypowiedzenie w pracy więc poszukuje nowej pracy ( co u nas jest cholernie ciężkie, wszędzie same zwolnienia) i z mieszkaniem mamy dość duże problemy nie wiadomo czy nie będziemy musieli sie przeprowadzać :/ aż mi się płakać chce jak pomyśle o tym wszystkim. Więc u nas lipa straszna :/ zobaczymy jak to się dalej potoczy mam nadzieję że powoli się wszystko ułoży.

aneczka852 -o kurcze kochana strasznie mi przykro...wcale ci się nie dziwię, że brak ci weny do pisania :-( mam nadzieję, że wszystko się ułoży pomyślnie, czego Wam życzę z całego serca

Cześć dziewczynki,ja nadal na męża obrażona,ale w nocy sobie zapomniałam i spaliśmy przytuleni,a na dzień dobry jak zawsze dostałam buziaka,ale jak się przebudziłam to sobie przypomniałam:-)No dobra już mi przeszło,nie umiem się gniewać na M.Mała się dzisiaj obudziła o 5:50!,Wstała i gagała Nam,i jak tu się nie uśmiechnąć z rana.Wzięłam Ją do łóżka i usnęła prawie od razu.Ona po prostu mówiła "mamusiu przytul mnie":-).
Co do seksu w gumce,to po pierwsze to jak lizanie lizaka przez papierek,po drugie nienawidzę gumek.Owszem jest wskazana przy ciąży zagrożonej,lub z ryzykiem przedwczesnego porodu.Ale chyba wtedy bardziej zaleca się wstrzemięźliwość.Na szczęście ja zakazu nie mam,i mam nadzieję że mieć nie będę.
aneczka852 współczuję bardzo,ale nie stresuj się,na pewno szybciutko znajdzie pracę,i to lepszą od poprzedniej.Musi być dobrze!

to nie rozumiem trzeba uprawiac seks w gumkach?? tzn nie mozna spokojnie skonczyc sobie w srodku?
slyszalam ze sperma moze wywolac porod ale pod koniec ciazy ale chyba nie teraz??
dzieki dziewczyny za odpowiedzi postaram sie jakos przelamac ten lek tak jak mowicie malymi kroczkami:)

pchla ja mam to samo... przesune krzeslo albo zaniose odkurzacz po schodach i mam glupie mysli.. to jest juz chore naprawde
co sie ze mna dzieje przez te mysli glupie nie moge doczekac sie juz koncowki ciazy i az dzidzius bedzie z nami
spadnie ze mnie ten ''ciezar'' wtedy... bo ciagle sie martwie o dzidziusia i boje sie ciagle ze mu zaszkodze...:szok:

w pierwszej ciazy przeprowadzki mialam az 2
i sama wszystko pakowalam nosilam tez troche... zapierdzielalam niezle czasami i nie mialam takich schiz jak teraz...:wściekła/y:

co sie kurde dzieje????

bishopka ja mam tak:) to normalnie szybciej bije nam serce.. ja leze i slysze normalnie te moje bicie serducha... nieraz.. brrr..
wali jak szalone

cytrusik widze ze tez boisz sie tego samego co ja.. ja tez boje sie ze zobacze krew po...ja poczulam ruchy w 16 tyg i 3 dniu
ale bardzo delikatne:) jak leze to czuje jak chodze to nie
mysle ze masz jeszcze czas .. za okolo tydzien poczujesz:)

kruczka dodalas otuchy!:)

reklama
Hej :)
Dziewczyny ja myślę że można spokojnie bez gumek :) mi pod koniec ciąży wręcz było na rękę żeby przyspieszyło poród ale dwa tygodnie dzień w dzień nic nie dało, mała i tak wyszła kiedy sama chciała :tak:

Do góry