reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Witajcie kochane ale miałam dziś pobudkę... Maja oświadczyła "mamo nad naszym łóżkiem latały 2 aniołki,były takie śliczne... chciałaby być aniołkiem" może to sen może jej fantazja a mimo wszystko mi jakoś wyobraźnia zaczęła pracować ech..

W temacie seksu to zgodzę się całkowicie z wypowiedzią Kruczki... u nas nie ma żadnych plamień...

reklama
myszka to chyba tak nie do końca jest jak napisałaś plemniki mogą wywołać poród ale dopiero pod koniec ciąży a i tak nie zawsze to działa a co do drugiego trymestru to pierwsze słyszę by kochać się w gumkach chyba że zachodzą ku temu przesłanki np że robi się delikatne rozwarcie na tym etapie ale mi się wydaje że wtedy to i tak jest zakaz przytulanek :confused:

Hej Dziewczeta:)))

ze temat sexu na tablicy:) Ja na poczatku sie balam, bo mialam krwiaczka, ale teraz normalnie sie kochamy, 2-3 razy w tygodniu plus dodatkowe atrakcje:) jedyny minus to taki, ze maz musi wczesniej wstawac i robimy to przed praca bo wieczorami to ja juz w lozku...:)Mysle, ze nie ma co sie bac, przeciez nasze malenstwa sa juz naprawde silne i wiele by trzeba bim cos zaszkodzilo..A krwawien zadnych po sexie nie mialam, po badaniu ginekologicznym tez nie- a nawet to dziwne bo normalnie miewalam krwawienia a w ciazy w ogole.
Mysle, ze za duzo czytamy, martwimy sie na zapas, googlujemy co moze sie stac...powiem wam ze ja juz tego swojego wlasnego leku i strachu o Malenstwo mam dosyc...Wczoraj pol nocy nie moglam zasnac bo przynioslam troszke zakupow i sie zmeczylam..lezalam i myslalam...czy to noszenie nie zaszkodzi, czy jestem nieodpowiedzialna?...powiem wam ze mam dosyc czasami samej siebie, czy moge zaszkodzic czym nie, i mysleniem o tym...Chyba na tym etapie Malenstwo musi sobie radzic samo, ja powinnam byc ostrozna i czujna, ale w moim wykonaniu jawi sie to juz jako mala obsesja...:baffled:

Nie wiem czy tez tak macie...przed kazdym usg bardzo bardzo mocno sie ciesze..ale jednoczesnie towarzyszy mi ogromny lek i strach:confused:Mam polowkowe rowno za tydzien i boje sie...

hej :) ja wpadłam na chwile, bo my na wyjeździe ;d

ja pierwsze słysze o gumkach hahahah :D nie mam zamiaru ich stosowac :p i z seksem tez u nas normalnie (choć ze względu na zmiane pracy męża mamy na to mało czasu :p)
nie mam żadnych plamień
a o seksie ze wywołuje poród to słyszałam ale nie w II trymestrze :-D
mam kilka koleżanek któe miały zakaz ale dopiero koło 34/35 tygodnia ciaży
a potem po 38 to lekarze aż zalecają :p

Ja też pierwsze słysze o gumkach i też pomysł wydaje mi się trochę śmieszny, myślę, że jeśli by tak było to ginekolodzy by alarmowali, żeby koniecznie w gumkach się kochać. My się seksimy bez.
Pchła połówkowe robi się już w 18 tyg? Rety ale czas leci :tak:

ja też słyszałam, że lepiej w gumkach, ze względu na sperme, która zmiękcza szyjkę
na pocieszenie dodam, że w ciąży z Majeczką działaliśmy bez gumki i nic się nie stało, a teraz to boimy się wszystkiego :no:

o oxytocyne i zawarte w spermie jakies (nie wiem czy dobrze napisze) prostaglandyny ktore takze wywoluja porod, sama nie wiem jedni mowia tak inni nie.... i badz tu madra :zawstydzona/y:

To prawda, nasienie zawiera prostaglandyny. Może ono wywołać poród, ale TYLKO W OKRESIE ZBLIŻAJĄCEGO SIĘ PORODU, mniej więcej w okolicy 38 TC. Więc spokojnie.
Masowanie, szczypanie brodawek sutkowych powoduje wydzielanie oksytocyny, hormonu wywołujacego skurcze i jest to niebezpieczne w zaawansowanej ciąży. Więc laseczki, jeśli nie miałyście poronienia, nie macie łozyska przodującego i w ogóle nie jesteście w ciąży zagrożonej, to smiało możecie korzystać z ekscesów w sypialni :-)

Ja też pierwsze słysze o gumkach i też pomysł wydaje mi się trochę śmieszny, myślę, że jeśli by tak było to ginekolodzy by alarmowali, żeby koniecznie w gumkach się kochać. My się seksimy bez.
Pchła połówkowe robi się już w 18 tyg? Rety ale czas leci :tak:

ja bede w 19 wtedy, z tego co lekarz mowil trzeba zrobic pomiedzy 18-22 tc. :)

reklama
Wiecie co ? czy Wy też macie takie jakby kołatanie serca i szybki puls ?? Ja to miewam bardzo często i nie wiem co się dzieje ? Ciśnienie mam w normie i nie wiem co jest grane.

p/s jesli powinnam to napisać w innym wątku, to proszę o przerzucenie.

Do góry