reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Cześć dziewczyny!

Pchła oj współczuję przeżyć. Odpoczywaj na pewno bedzie wszystko ok!

Shy zdrówka życzę, trzymaj się.

U nas OK.FIfi w przedszkolu :)
Ja wczoraj znowu czułam moją kulke :) na razie delikatne ruchy ale to już coś :tak::-D

reklama
tak tak dziewczyny zaopatrzyłam się w chusteczki :-D, przecież jak ona wierszyk w domu mówiła to ja płakałam a co dopiero taki pierwszy ważny występ ech... oczywiście wzięłam aparat ze sobą, muszę uwiecznić te chwile ;-)

mamakruszynki - pamietam jak Maja powiedziała pierwszy raz mama, dokładnie w wigilję, siedziała na łóżku my sie ubieraliśmy i ogólnie takie zamieszanie a ona tak spojrzała i krzyknęła mama jakby chciała dać znać, że mamy o niej nie zapomnieć... popłakałam się jak głupia!

Dotkass - u nas dziś rano -4 było , śniegu nadal nie ma za to świeci pięknie słoneczko

Pchla_Szachrajka - kochana zobaczysz jeszcze milion dziwnych bóli będzie cię dopadać, jak rozrasta się macica i dziecko, to miednica boli, całe biodra, a jak już główką obróci się w dół to wszystko będzie cię ciągnęło! Skoro po nospie przeszło to znaczy, ze nie było nic poważnego, jak to mówi mój gin "kobieta powinna narzekać na bóle w ciąży bo to znaczy że wszystko się rozwija prawidłowo" czego i tobie życzę

Shy -zdróweczka życzę

Cześć dziewczyny:-)

U nas weekend róznie sobota mała kłótnia:baffled:, niedziela za to super... byliśmy na zakupach, kupiłam sobie cieplejsze buty na zimę... a później odwiedziliśmy znajomych:-)

ankzoc to udanego, wzruszającego pasowania... chusteczki wskazane :-)

Pchla bądź dobrej myśli, napewno to macica daje znać o sobie...

Shy zdrówka

aaa i jeszcze przed chwilą szef przedłuzył mi zlecenie do końca kwietnia, czyli tak jak chciałam żeby dostać macierzyński... super początek tygodnia:-D

hej dziewczyny :D
jakoś nie miałam w weekend weny zeby pisac :p wąłsciwie cały czas nie mam :(

ale mam pytanie do was, albo do Dotkas??
pisałyscie kiedys ze swoje dzieci czymś smarujecie na noc jak są chore zeby sie wygrzały, mozecie podać nazwe tego ?? a to działa jak sie ma katar ? hyhy :D:D

ankzoc, u nas o 7 było -6 st, jest piekne słoneczko i śnieg lśni, jest cudownie, zaraz idziemy na powietrze, tzn zaraz, koło południa, pewnie :tak::-) chociaż Amelcia już mnie ciągnie

Iśku,
grzeją, ale nie na maxa, Amelcia chodzi do przedszkola, które znajduje się w budynkach kościoła, a ksiądz jak to ksiądz- oszczędności...pani dyrektor grzeje sama piecykiem w sali i w sali jest ok, ale jak się wchodzi to zimno strasznie...brrrr

h
ale mam pytanie do was, albo do Dotkas??
pisałyscie kiedys ze swoje dzieci czymś smarujecie na noc jak są chore zeby sie wygrzały, mozecie podać nazwe tego ?? a to działa jak sie ma katar ? hyhy :D:D
pulmex baby pulmex.jpgsię maść nazywa...rozgrzewa i pomaga oddychać, nosek jak Ami ma katar smaruję maścią majerankową masc_majerankowa-500x500.jpg (skronie, nos, pod oczkami, tu gdzie zatoki i katar lubi się kumulować) pięknie schodzi katar :tak:

Nef fajnie, że mimo pogody wypad do Krakowa się wam udał.

U nas w przedszkolu jeszcze pasowania nie było, ale za to w weekend mieliśmy możliwość podziwiania naszej Tosi na dużej "scenie" (a właściwie na macie).

Razem z grupą dzieci występowała w sobotę na pokazach z okazji rozpoczęcia mistrzostw europy taekwondo. Musze wam powiedzieć, że razem z ulubionym mężem mieliśmy większą tremę niż ona - kilkuset zawodników, 400 osób na trybunach a nasza Tosia do wszystkich się uśmiechała i machała łapką.

Powiem wam, że zrobiła taką furorę, że pół ekipy Rosji robiło sobie z nią potem zdjęcia, w sumie jako ta najmłodsza z dzieci to została trochę taką maskotką imprezy:)

a smarujesz tylko na noc ??
zdrówka dla Mai zatem, a smaruję też w dzień, pod warunkiem, że Amelcia siedzi w domu :tak:

katarinna
, super, gratulacje dla Tosi i dla dumnych rodziców :-)
Dotkass to rzeczywiście nieźle oszczędzają :tak: też stosuję maść majerankową, ale zawsze tylko pod nos, dobrze wiedzieć o tych skroniach itd :tak:
ona jakby rozgrzewa, rozpuszcza, kiedyś też smarowałam tylko pod nosem, ale jak kiedyś sama spróbowałam zauważyłam, że męczy mnie ten zapach i ciężej mi oddychać, więc teraz smaruje tylko powyżej, żadko pod :tak:...dopiero zauważyłam, że napisałam skronie...nie wiem dlaczego, bo nie smaruje, chodziło mi o czoło nad noskiem pomiędzy oczami :tak::-D

reklama
wiecie co myslałam dzisiaj ze padne... kupilismy wczoraj Mai rajstopki w selgrosie i dzisiaj wstaje chce jej zakładać odpakowuje i :confused::confused:, na opakowaniu (oczywiscie nie dało sie rozpakować przed kupieniem) rozmiar 74-86 cm, moja Maja ma 79 cm a rajstopy są właściwie długości jej od ramion do stóp :wściekła/y::wściekła/y: aż mam ochote tam jechać i im to pokazać, bo płace za coś a dziecku nie ubiore bo to będzie dobre na nia chyba za 3 lata :baffled:

Do góry