reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
krolewna, współczuje :no:

no co za barany ;P
dobrze ze to były rajstopki na codzien a nie na jakąs okazje bo bysmy sie wyszykowali a okazałoby sie ze rajstopy nie pasują hahahahaha :p
juz tam nigdy nie kupie ;[
dobrze ze na chrzciny nie kupiłam bo tez byłby bezuzyteczne ;[;p

ja zaraz spadam na badanie krwi, maz po mnie przyjeżdza ;p bo przecież zimno takie ze mi sie z maja nie chce jechac :p
i u nas śnieg leży od wczoraj :p nie stopniał :p
a włąsciwie to od soboty lezy :p a Maja jaki zaciesz miała ale tylko przez okno bo na zewnątrz wyjśc nie chciała hahahaha :p

a wczoraj chciaąłm kupić kurtke zimową na brzuszek w tkmaxx i dupa ceny jak z kosmosu.. to ja juz wole iśc do heppy mum i dać 300 zł bo to i tak połowa z tych cen co tam były ;/

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja również na noc Filipa smaruję pulmex baby pod nosek maść majerankowa.

i rewelacyjną sprawą na suchy kaszel jest herbata majerankowa. Powiem Wam że bardzo szybko widać poprawę i się dziecko nie męczy

ja również na noc Filipa smaruję pulmex baby pod nosek maść majerankowa.

i rewelacyjną sprawą na suchy kaszel jest herbata majerankowa. Powiem Wam że bardzo szybko widać poprawę i się dziecko nie męczy

dobrze wiedziec !
ja to jestem do tyłu w takich sprawach bo Maja miała tylko kilka razy katar a tak to żadnego kaszlu ani nic :p <odpukac>
katar jakoś jeszcze da sie przeżyc ale chorobe.. nie wyobrażam sobie naszej pierwszej choroby :p

dobra ja lece, wpadne poźniej :)

klaudia, no właśnie, przedszkole...co z tego, że Ami ma katar i ja ją zostawię w domu 3 dni do wyleczenia, jak pójdzie i spotka się z dziećmi, które mają katar, bo rodzice mają to gdzieś :dry: Amelcia ani razu nie miała antybiotyku, a katarki zaczęły się w sumie właśnie jak zaczęła chodzić do przedszkola, zresztą jak posżła po raz pierwszy to równo m-c później złapała ospę, z czego ja akurat bardzo się cieszyłam :-) na szczęście przechodziła ją bardzo spokojnie :tak:

Maść majerankowa jest rzeczywiście świetna i bardzo tania, watro ją mieć już od urodzenia malucha, w zeszłym roku też używałam pulmex baby, on jest dla młodszych dzieci, ale 4latków lepiej już smarować vaporub z vicky, jest od 5 roku życia, jest znacznie intensywniejszy, o wiele lepiej sie po nim oddycha i wygrzewa.Mój Tomek znowu coś kaszle, ale do przedszkola poszedł, nasmarowany został, mam nadzieję ze przejdzie.

Cześć kobietki...

U mnie weekend minął tak sobie... Sobota fajnie za to wczoraj cały dzień przeleżałam w łóżku, bo tak mnie kręgosłup bolał że pięć minut ustać nie mogłam a co za tym idzie to i nastrój miałam do d... :baffled:

Dziś za to wieczorkiem mam wizytę i nie mogę się doczekać aż zobaczę mojego okruszka... :-) a może zechce się nam ujawnić... :-) Troszkę się martwię, bo też mnie brzuch pobolewa i dzidzia bardzo mało się rusza od tyg, ale mam nadzieję że wszystko jest w porządku...

Pchełka, Napewno wszystko jest w porządku,trzymaj się cieplutko....

Oliwka, super ze tak Ci się ułożyło z pracą,tzn ze zdarzają się jeszcze ludzcy pracodawcy... :-)

ankzoc, Ja do tej pory zawsze się wzruszam jak moje dzieci występują gdzieś publicznie choć to już duże panny...;-) Więc to napewno będzie piękne przeżycie i chusteczki się przydadzą...:-) Gratuluje przedszkolaczka! :-)

Shy, zdrówka życzę...

A u mnie dziś mroźno brr :baffled: Termometr pokazuję -6c . Śniegu jeszcze sporo, chociaż już trochę stopniało...
A tak wyglądało to u mnie w sobotę ( widok za oknem)
ekq4ah.jpg

(fotka autorstwa mojej córci)

Miłego poniedziałku dla wszystkich...

ladies/myszka/cytrusik - ale się uśmiałam w Waszej wieczornej konwersacji:-D. Ja też zauważam, że ciąża na głowę mi się rzuciła. Wczoraj pomyliłam herbaty dla mnie i dla gościa jakiego mieliśmy (bidulek nie upomniał się, że dostał owocową, zamias earl gray, a ja się zorientowałam po kilku godzinach:-)), ale oczywiście winę zrzuciłam na męża:sorry2:. Ten gość to był brat mojego męża i wiecie co, też zaciążyli, tak więc jak pęcherzyk okarze się pełny to różnica między kuzynami będzie 2,5 miesiąca - super. Tylko jakoś babcią będziemy musieli się dzielić:-D. Na szczęście szwagierka ma jeszcze swoją mamę, bo moja to już zajęta dwójeczką:sorry2:.
Pchełka - mnie w 15 tygodniu zaczęło boleć (a że to moja pierwsza to nie wiedziałam co jest normą), teraz jestem na L4. Łykam 2 x 2 Magne b6, a nospę mam łykać doraźnie jak boli, przy czym lekarz powiedział, że od razu 2 tabletki na raz. Tak jak piszą dziewczyny, odpoczywaj;-).
Shy - współczuję. Staraj się kurować nawet w pracy. U mnie cuda działa uderzeniowa dawka witaminy C, ale nie syntetycznej, ja mam taką do ssania Acerola Plus firmy Puritans Pride. W zeszłym sezonie łykałam to, olejowy wyciąg z czosnku (Alitol) i omega 3 i choroby mnie i męża omijały, a do tego po raz pierwszy od 12 lat temperatura podniosła mi się z 35,2 na 36,6:-D. Pewnie pomogły też wyciskane w domu soki warzywno-owocowe, ale to nie ukrywam zajmuje trochę czasu, tak 1,5 godziny co 2 dni.
Oliwka - to naprawdę super ze strony szefa:-). Ja dzisiaj wysłaląm do mojej zwolnienie na 3 tygodnie i na razie ani "zdrówka życzę", ani "pocałuj mnie w d...", czyli generalnie jest wściekła:baffled:
klaudia - a tą herbatę majerankową to gotową się kupuje, czy przyprawę się zalewa?

reklama
Hej :)
mamakruszynki moja córa jako pierwsze słowo powiedziała ,,idę'' a najbardziej komiczne to było bo akurat zbiegło się z raczkowaniem więc siedział sobie taki szkrab nagle padło idę i poszła :D
Pchła mnie też często brzuch boli, pomaga magnez i leżenie ale chyba najbardziej nieprzyjemnie to wspominam ból związany z rozchodzenie miednicy, jak spojenie bolało :baffled: wstanie z łóżka to była masakra:baffled:
Oliwka oby cały tydzień był taki udany :) ba cały rok! a co się będziemy rozdrabniać ;) no i zazdroszczę szefostwa bo o reakcji mojej szefowej na ciążę nawet nie będę pisać żeby się nie denerwować.....
ankzoc pochwal się zdjęciami jak wrócisz :) pamiętam jak byłam na występie u chrześniaka to Pani zakazała wołać dzieci i im machać bo strasznie się wtedy rozklejają a jak jedno zacznie to zaraz cała reszta po nim ;) ale to maluszki były bo grupa wczesnoprzedszkolna
katarinna gratuluję gwiazdy ;)

Do góry