reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

oooo to mi się podoba

smile jesteś genialna! :-D
dziewczyny, wszystko wina kw. foliowego i witamin które bierzemy, to przez nie tyjemy i wcale nie mamy na to wpływu :-D niczemu nie jesteśmy winne! więc nie możemy przypadkiem się ograniczać za bardzo, bo i tak przytyjemy ;)
bardzo mi się to podoba, podbieram tą tezę, jest rewelacyjna :-)

i tym optymistycznym akcentem życzę dobrej nocki :)

reklama
A ja, tak jeszcze na chwilkę zajrzałam bo na męża czekam... Cały dzień poza domkiem byłam i teraz padam na twarz... :-D

Co do wagi to u mnie też różnie bywało, w pierwszej ciąży przytyłam 23kg, ale apetyt miałam nieziemski... Z drugą córą tylko 7 kg a z trzecią 16 i jadłam normalnie, a teraz jem nie wiele i już jest 8 wiec nie bardzo wiem od czego to zależy... Mam tylko nadzieję że równie szybko uda mi sie po porodzie zrzucić te kilogramy, jak w poprzednich ciążach... :-)

Z cerą też mam kłopoty, chociaż nie ma tragedii, za to znacznie gorzej jest z włosami bo masakratycznie mi się przetłuszczają,głowę myje codziennie a czasem jak gdzieś wychodzę to i dwa razy... :baffled: strasznie mnie to wkurza, ale czytałam że z czasem to minie, więc czekam i mam nadzieję...

Co do zachcianek to nie mam jakiś szczególnych oprócz owoców, których przed ciążą jakoś nie bardzo lubiłam... wcześniej były śliwki a teraz winogron i jabłka... A śledzik? Przed ciążą lubiłam bardzo, a teraz jakoś tak bleee

Ja też myślę o jakimś płaszczyku, nawet coś tam sobie licytuję na allegro, a dziś przyszły moje wylicytowane za 20zł spodnie:-) naprawdę fajne i w dobrym stanie...:-)

No nic, uciekam i życzę wam kobietki i udanego weekendu...

Cytrusik - bo jak to inaczej wytłumaczyć. Ja mogę przyrzec, że nie wiem za dwóch. Ruchu dużo, bo jak tu się nie ruszać z takim prawie 2-latkiem. Zawsze sobie podjadałam lody, chipsy, piłam fantę i zawsze było te 53-54 kg. Przecież ja jeszcze 3 lata temu jadłam dzień w dzień w McDonaldzie i waga była cały czas taka sama. Nie mam tendencji do tycia. A w ciąży mój organizm zaczyna sobie jaja ze mnie robić. Jakbym co najmniej się na głodówkę szykowała w III trymestrze. Wszystko co się da odłożyć to sobie odkłada, a to na udach, a to na łydkach, a to na dupi* ;P. Jak nic to przez ten kwas foliowy i inne 'niezbędne' witaminy.

Aaa.. jest jeszcze jedno wytłumaczenie. To dziecko to będzie niezłe ziółko i już w brzuchu chce mi pokazać na co je stać. Tak na zasadzie 'Patrz do jakiego stanu mogę Cię doprowadzić. Lepiej nie podskakuj mamuśka' :p

a to ja jeszcze dodam swoją opinię na temat spodni ciążowych z H&M. mam na myśli jeansy. Nie dopinam sie w stare spodnie, więc założyłam ciążówki... No rewelacji nie ma. W pierwszej ciąży miałam spodnie za grosze kupione na allegro i miały wszytą gumkę z regulacją na samej górze tego pasa. Te za 150zł z H&M tego nie mają i pas się zsuwa. Muszę go tak dziwnie zawijać :/. Myślałam że jak za taka cenę kupuje to będzie to coś extra, a tutaj takie coś.

Ostatnia edycja:
Smile Ja kupiłam w h&m mama takie materiałowe rurki aż pod cycki i to za 79 bez promocji;-) Te jeansy mi nie pasowały. Do tego jeszcze legginsy w tym samym sklepie z mniejszym pasem :tak: i jestem b.zadowolona

Ja materiałowe też mam z H&M. Ta gumka aż pod cycki to własnie ten pas, który brzuch opina i podtrzymuje spodnie. Tylko, że on taki szeroki bardzo jest. W tych co miałam była gumka i się ja regulowało na guziczki. Jak się robiło ciasno to zwiększałam obwód o jeden guzik i już było ok. Tutaj tego nie ma. Nawet na to nie zwróciłam uwagi.

Dzisiaj rozmawiałam z kolegą. Byliśmy na jego weselu w lipcu wtedy tez poczęliśmy naszą druga pociechę :D). Była tam para, która się spodziewała na początku października Klaudia. Od 12 tygodnia im lekarz potwierdzał, że Klaudia to dziewczynka. Urodził się Michał :D. A wszystko na różowo mają. Biedny Michałek..

Ostatnia edycja:
Piszecie dziewczynki o wadze,ja nie mam jeszcze nic na plusie,a wydaje mi się że widać już troszkę widać brzuszek.Jak na razie chodzę w swoich spodniach,ciążowe po córce są jeszcze za duże,ale fakt że w ciążówkach zaczęłam chodzić w pierwszej ciąży jakiś miesiąc przed porodem.Bardzo chciałabym nie przytyć jakoś dużo,ale sama widzę że jem dużo mniej zdrowo nić w ciąży z małą.Wtedy nie wchodziły mi żadne fast foody,zupki chińskie itp,a teraz bardzo mi to smakuje:no:
Dobra koniec narzekania,idę się wykąpać i lulu.Pożytku z męża dzisiaj miała nie będę bo mecz Wisły jest:-)
Dobranoc brzuchatki i spokojnej nocki

Smile, jak widać nie zawsze jakość idzie z ceną w parze ;-):-D ja w pierwszej ciąży kupiłam spodnie nie pamiętam za ile, ale pamiętam, że tanie nie były, niczym nie różnią się od kupionych teraz za 22 zł z przesyłką (ale używane), stwierdziłam, że nie mam zamiaru wydawać kasy na coś co po ciąży oddam, sprzedam, wyrzucę :tak::sorry2:

ja tam nie będę się stresowała wagą, bo i tak nic nie poradzę, będę się martwiła jak urodzę, najwyżej seksić się będę non-stop by spalać kalorie :-D

miłej nocki i kolorowych

reklama
czesc brzucholki :-) ale sie dzis rozespalam ;-) normalnie swieto !!!! :-) pamietacie ze w niedziele zmieniamy czas? :-) wkoncu :-D
co do tycia w ciazy to ja z wiki przytylam ok 17 kg ale objadalam sie rowno.... zreszta ja to wogole uwielbiam jesc, zawsze sie wszyscu smieja ze ja to moze jakiegos tasiemca mam, bo niemozliwoscia jest zebym tyle jadla i tak wygladala ;-) znajomi sie smieja ze jak na grilla to tylko mnie zeby nic sie nie zmarnowalo, bo tyle ile mi sie nalozy tyle wciagne ;-) ja od zawsze tyle jadlam, mam mega zaje.ista przemiane materii, ale wiem ze to z wiekiem sie zmieni ;-) no coz, na razie to wykorzystuje poki moge ;-)
co do spodni, czy ciuchow, to ja wogole inna jestem, nienawidze kupowac w sklepach, nawet nie wiem jak tam sie kupuje ;-) jestem zwolenniczka stadionu (pozostalosci po X-lecia, tak jeszcze tam stoja i nie zamierzaja sie na razie wynoscic ;-) ) bakalarska, czasem marywilska, nie lubie duzo a ciuchy wydawac, mam swoje ceny i ich sie trzymam ;-) np. za spodnie wiecej niz 40 nie dam, tak samo jak za bluzke wiecej niz 15 tez nie dam, buty zawsze kupuje tam gdzie sa wyprzedaze i zadko sie zdaza zebym dala wiecej niz 50,- i dodam ze to wcale nie jest kwestia skapstwa, tylko wychowania mnie ze przez rodzicow, ze nie metka sie liczy ;-) a i tego ze w sklepie kupie 1 rzecz a w moich miejscach za ta sama cene 2 albo i 3 rzeczy :-) chce podkreslic jeszcze jakosc tych reczy, wogole sie nie rozni od sklepowych, a czasem sie zdazy ze nawet jest lepsza gatunkowo niz nie jedna firmowka ;-)

Do góry