reklama
Dotkass
Mama Ami i Kwietniówka'13 Moderatorka
asia, to jedz szybko, bo zaraz nic nie będzie ;-) zdrówka dla Małego
aisak, a masz jakieś podstawy do prenatalnego? bo mi tu wygląda, że gin chce Was chce zwyczajnie naciągnąć...jaką Maluszek ma NT?
aisak, a masz jakieś podstawy do prenatalnego? bo mi tu wygląda, że gin chce Was chce zwyczajnie naciągnąć...jaką Maluszek ma NT?
Ostatnia edycja:
klaudia011
Fanka BB :)
W naszej biedronce już śladu nawet po kocykach nie ma:-(, a poszłam specjalnie po niego. Za to wyszłam z całą torbą winogron
asiak dopytaj jakie to prenatalne ci proponuje dokładnie, jeżeli testy biochemiczne (test powójny, albo sam test PAAPA), a nie masz jakiś wyraźnych wskazań (gdybyś miała to dostała byś skierowanie na NFZ) - ja bym się drugi raz nie zdecydowała, tylko się nastresowałam, a właściwie żadnych konkretnych odpowiedzi...
asiak dopytaj jakie to prenatalne ci proponuje dokładnie, jeżeli testy biochemiczne (test powójny, albo sam test PAAPA), a nie masz jakiś wyraźnych wskazań (gdybyś miała to dostała byś skierowanie na NFZ) - ja bym się drugi raz nie zdecydowała, tylko się nastresowałam, a właściwie żadnych konkretnych odpowiedzi...
majra
aisak- 200 zł za prenatalne to bardzo tanio, jeżeli nie jest to badanie refundowane to zwykle kosztuje dwa razy tyle, chyba że to tylko test potrójny, ten się robi pare tygodni później niż test podwójny, i wtedy nie ma już usg genetycznego, ale katarinna ma rację, jeżeli nie ma wskazań to nie ma sensu się denerwować
dotkass- gratulacje, 16 lat to nie byle jaki staż, życzę kolejnych 66 lat razem
dotkass- gratulacje, 16 lat to nie byle jaki staż, życzę kolejnych 66 lat razem
NT - ? nawet nie wiem co to jest...patrzylam ale nigdzie niemoge tego znalezc...
a lekarz powiedział to w ten sposob ze warto zrobic bo to usg pozwoli wykluczyc choroby downa i inne jakies tam...ze mam sie zastanowic i tyle..
a lekarz powiedział to w ten sposob ze warto zrobic bo to usg pozwoli wykluczyc choroby downa i inne jakies tam...ze mam sie zastanowic i tyle..
klaudia011
NT - ? nawet nie wiem co to jest...patrzylam ale nigdzie niemoge tego znalezc...
NT - BAdanie Przezierność fałdu karkowego Przezierność karkowa – Wikipedia, wolna encyklopedia
nie wiem czy lekarz Cię nie chce naciągnąć na kasę.
Bo właśnie między 11-14 tyg robi się badanie przezierności karku. poczytaj w Wiki o tym badaniu dałam link
NT - BAdanie Przezierność fałdu karkowego Przezierność karkowa – Wikipedia, wolna encyklopedia
nie wiem czy lekarz Cię nie chce naciągnąć na kasę.
Bo właśnie między 11-14 tyg robi się badanie przezierności karku. poczytaj w Wiki o tym badaniu dałam link
ja miałam jedno usg zeby ciąże stwierdzic...i nic wiecej...
wiec nt nie było mierzone...
reklama
klaudia011
a kiedy masz najbliższą wizyte?
a w ogóle na którego Ty masz termin?? :-)
a w ogóle na którego Ty masz termin?? :-)
Podziel się: