reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

u mnie to samo filip ma katar i do tego taki brzydki kaszel że chyba jutro do szkoły nie pójdzie, kusi mnie jechać po ten kocyk ale do biedronki mam jakieś 10 km autostradą i tak się zastanawiam.

reklama
asia, to jedz szybko, bo zaraz nic nie będzie ;-) zdrówka dla Małego

aisak, a masz jakieś podstawy do prenatalnego? bo mi tu wygląda, że gin chce Was chce zwyczajnie naciągnąć...jaką Maluszek ma NT?

Ostatnia edycja:
aisak_85 a masz jakieś wskazanie do prenatalnego? co lekarz mówił?
Ja nie robiłam.

No to dużooo zdrówka dla przeziebionych dzieciaczków. Ja Filipa w domku jutro zostawię 3 dni wolne to może mu przejdzie.

W naszej biedronce już śladu nawet po kocykach nie ma:-(, a poszłam specjalnie po niego. Za to wyszłam z całą torbą winogron :-D

asiak dopytaj jakie to prenatalne ci proponuje dokładnie, jeżeli testy biochemiczne (test powójny, albo sam test PAAPA), a nie masz jakiś wyraźnych wskazań (gdybyś miała to dostała byś skierowanie na NFZ) - ja bym się drugi raz nie zdecydowała, tylko się nastresowałam, a właściwie żadnych konkretnych odpowiedzi...

aisak- 200 zł za prenatalne to bardzo tanio, jeżeli nie jest to badanie refundowane to zwykle kosztuje dwa razy tyle, chyba że to tylko test potrójny, ten się robi pare tygodni później niż test podwójny, i wtedy nie ma już usg genetycznego, ale katarinna ma rację, jeżeli nie ma wskazań to nie ma sensu się denerwować

dotkass
- gratulacje, 16 lat to nie byle jaki staż, życzę kolejnych 66 lat razem

melduje:-):-) kocyk kupiony u mnie wybór był dość spory, ale kupiłam beżowy bo uniwersalny, chociaż strasznie podobał mi się niebieski:eek:.( a obiecałam sobie że dopiero po nowym roku będzie mania kupowania).

NT - ? nawet nie wiem co to jest...patrzylam ale nigdzie niemoge tego znalezc...

a lekarz powiedział to w ten sposob ze warto zrobic bo to usg pozwoli wykluczyc choroby downa i inne jakies tam...ze mam sie zastanowic i tyle..

NT - ? nawet nie wiem co to jest...patrzylam ale nigdzie niemoge tego znalezc...

a lekarz powiedział to w ten sposob ze warto zrobic bo to usg pozwoli wykluczyc choroby downa i inne jakies tam...ze mam sie zastanowic i tyle..

NT - BAdanie Przezierność fałdu karkowego Przezierność karkowa – Wikipedia, wolna encyklopedia

nie wiem czy lekarz Cię nie chce naciągnąć na kasę.
Bo właśnie między 11-14 tyg robi się badanie przezierności karku. poczytaj w Wiki o tym badaniu dałam link

reklama
Do góry