reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Mi lekarz powiedział w 14tc że na 80 % chłopak a w 21tc lekarz inny potwierdził ale u chłopaków to szybciej widać

chłopaka szybciek rozpozna, ale znowu czasem ejst ze powie ze dziewczyna bo siusiak jeszcze niewyksztalcony albo schowany i potem zdziwko bo coś wyrosło :p

z Maja wiedziałam w 18 tc na 100%, wcześniej lekarz mówił ze chyba

Mi lekarz powiedział w 14tc że na 80 % chłopak a w 21tc lekarz inny potwierdził ale u chłopaków to szybciej widać
no podobno, u nas w 16-tym mówił, że prawdopodobnie dziewczynka, a m-c później już wiedziałam na 100% :-)

my byłysmy na spacerku, taka śliczna pogoda, Ami wzięła rower ja aparat i obie wróciłyśmy szczęśliwe :-)

Dziękuję Dziewczyny za liczne odpowiedzi! :)

A kocyki są faktycznie śliczne... Chyba i ja się skuszę (pod warunkiem, że uda się je jeszcze dorwać ;))

Jak ja kocham Boże Narodzenie, już w listopadzie mam wszystko zaplanowane, co kiedy sprzątać, kiedy pierniki, co będę piekła co gotowała,a kiedy choinka:-D:-D:-D, już chcę grudzień, my prezenty robimy tylko domownikom, rodzicom i chrześniakom, no i wiadomo sobie i swoim dzieciom, jak bym chciała robić prezenty wszystkim to bum nie dała rady , mam 6ioro rodzeństwa, i jeszcze ich dzieci, zbankrutowałabym

Co do znieczulenia, rodziłam dwa razy i dałam radę bez i teraz też wolałabym sama. Równo rok temu miałąm robione żylaki na jednej nodze, znieczulenie w kręgosłup, od pasa w dół nic nie czułam, 6 godz leżenia na płasko, wiem ze podczas porodu dawka jest zupełnie inna ale chodzi mi o to co było po tym. W pon po południu miałam zabieg a dopiero w ptk czułam się w miarę dobrze, miałam chyba zespół popunkcyjny,, jak pochodziłam 15 minut albo posiedziałam dostawałam mdłości, strasznie bolała mnie głowa w okolicach czoła, do tego światłowstręt i jak sobie pomyslę że tak miałabym się czuć po porodzie i opiekować maluszkiem to dziękuję, wolę przy porodzie pocierpieć. Ale też nie znam nikogo osobiście kto miał znieczulenie przy porodzie i w sumie chciałabym wiedzieć jak to jest , czy warto czy nie, czy też mogę się tak później czuć jak po zabiegu, po co niepotrzebnie cierpieć.

Mamakruszynki u nas też nie było dzisiaj planowo prądu od 8 do 13.30

Dotkass kolejnych takich 16 lat i dużo więcej

no i Mama mi kupiła kocyk niebieski (niestety zostały już tylko różowe i niebieskie), a chciałam beżowy, stwierdziłam, że mimo iż mam przeczucie, że będzie dziewczynka to bezpiecznej będzie jak kocyk będzie niebieski, bo chłopca w różu nie bardzo widzę, a przecież przeczucia mogę mić mylne :confused2:, kupiła mi też beżowy komplecik ręczniczek i piłkę do ćwiczeń :-), ale mówi Mama, że pełno kobitek przy tych rzeczach (znając życie już dziś będą wszystkie przebrane)

jednak podjechałam do biedronki :-D kupiłam kocyk , śliczny i mięciutki. Bardzo warto za taką cenę!

a Młody mi przyszedł z przedszkola z takim kaszlem że szkoda gadać :baffled: a wczoraj nic mu nie było

Dorotko ja kupiłam różowy. Zrobimy wymianę jak coś ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny lekarz mi dzisaij zaproponował Badania prenatalne....tylko ze to koszt 200zł, mam sie skonsultowac z mezem i dac mu znac... troche duzo powiedzcie mi co to dokładnie jest i na czym polega....

Do góry