reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dotkass Wszystkiego najlepszego i wielu lat w miłości i szczęściu... :-) Co do szpitali i znieczulenia, to w okolicy gdzie mieszkam są dwa. W tym co ja rodziłam o znieczuleniu można zapomnieć bo nie podają go nawet za pieniądze, jedynie w przypadku cc i to wtedy kiedy sa przeciwwskazania do znieczulenia ogólnego (czyli narkozy) . Osobne sale porodowe są ale oczywiście płatne lub po znajomości w innym wypadku tz boksy oddzielone od siebie przeszkloną ścianką(bez drzwi). Natomiast po remoncie szpitala wszystkie sale dla pacjentek są jedno lub dwu osobowe z łazienkami za darmo. W drugim szpitalu z tego co wiem to też znieczulenia nie podają (nie wiem czy można kupić) natomiast podają bezpłatnie tz gaz rozweselający. Co do osobnych sal porodowych i poporodowch to za wszystko trzeba płacić. W obu szpitalach za poród rodzinny sie płaci. No jest też prywatna klinika( u lekarza do którego chodzę) i tam to już full wypas... znieczulenie, rodzisz w pozycji w której chcesz( nie ma łóżka porodowego) jeśli chcesz rodzić w wannie lub basenie to też bez problemu, no i możesz mieć przy sobie bliskich(nawet kilka osób) Po kilku godzinach jesli nie ma przeciwwskazań możesz iść do domu(opieka pediatryczna i szczepienia dla dziecka odbywają sie u Ciebie w domu) Niestety wszystko to kosztuje grubą kasę i pomimo ze maż mnie namawia raczej nie skorzystam bo te pieniążki wole przeznaczyć na potrzebne rzeczy dla dziecka.

reklama
Dotkass na Halloween polecam babeczki Moje Wypieki | Babeczki z dynią i posypką cukrową ja zrobiłam je ostatnio i są naprawdę rewelacyjne, zresztą na blogu jest zakładka Halloweenowa, więc możesz ta znaleźć kilka fajnych rzeczy.
O Świętach jeszcze nie myślałam, ale może faktycznie lepiej już się zabrać za planowanie, bo u nas też troszkę prezentów będzie....

A u nas właśnie mało będzie bo rodzina duża i trzeba by było kupić tego bardzo dużo więc się już kilka lat temu umówiliśmy że kupujemy tylko dla swoich rodzin a kładziemy pod wspólna choinkę. No ja dodatkowo jeszcze kupuje coś dla chrześnicy i dla naszego wspólnego chrześniaka.

My ostatnio z Ł. postanowiliśmy założyć Fifkowi fundusz by pieniążki nie szły na zabawki tylko w przyszłości przydały mu się na coś fajniejszego i większego

Dziewczyny o jakich kocykach piszecie?? brzmi zachęcająco a nigdzie nie mogę doczytać co to za kocyki i gdzie je kupujecie ;-)

Dorotko fiufiu piękna rocznica. Gratuluję i wielu wielu piękny wspólnych lat życzę :-)

Witajcie kochane! Tak bardzo chciałabym być z Wami na bieżąco... Może kiedy dam sobie spokój z pracą za jakiś czas, będę miała więcej czasu na forum... Przepraszam też, że nie zawsze wbijam się w aktualny temat, nie daję rady po prostu.

Mam pytanie do kobitek, które mają już pociechy. W którym tygodniu udało Wam się poznać płeć maleństwa? Najważniejsze jest oczywiście to, aby dziecko było zdrowe, ale nie ukrywam, że strasznie korci mnie ewentualne poznanie płci...

klaudia w biedronce są od dziś kocyki i ręczniczki kąpielowe
Specjalnie dla Ciebie - 15.10.2012 na stronie 14/15 masz jak wyglądają
jakie śliczne te kocyki, dzwonię do Mamy, żeby kupiła :szok:

Mam pytanie do kobitek, które mają już pociechy. W którym tygodniu udało Wam się poznać płeć maleństwa? Najważniejsze jest oczywiście to, aby dziecko było zdrowe, ale nie ukrywam, że strasznie korci mnie ewentualne poznanie płci...
ja na 100% poznałam płeć w 20-tym tygodniu, pisze na 100% bo nie było można pomyślić mojej córci z niczym co dynda ;-):-D

ajjj świeta !! chce juz :D
a my robimy tak ze na mikołaja kupujemy dla siebie nawzajem i dla Mai, a pod choinke dostaje reszta rodziny od nas :D

co do tego znieczulenia gazem rozweselającym, chętnie byłabym za takim rozwiązaniem zamiast zzo ale nie wiem czy w moim szpitalu mają , musze zapytac :D

a my juz po zakupach.. ale dziewczyny jakaś masakra.. chciałam kupic coś dla maleństwa, niby wiem ze chyba dziewczynka ale chciałam coś neutralnego, żółte kremowe i wyobraźcie sobie ze nie było kompletnie nie:szok::szok: jak nie same różowe i kokardki to niebieskie ... (niebieskiego nie znosze ;p dlatego dla chłopca nawet bym nie kupiła, raczej wole zielony :p) no i spędziłysmy w zmyku chyba 1,5 godziny bo mała musiała sie grzechotkami i itp pobawić haha :d
ale udało mi sie kupić chociaż pierwszą pieluszke flanelową dla malenstwa :D jest żółto brązowa w misiee :D słodkieee :D
butelki chciałam kupić ale sie nie opłaca, bo zestaw na allegro chyba coś koło 60 zł z przesyłką a w sklepie to jedna butelka 35 zł ;/
Mai sie udało rajstopy i bluzke kupic :p no i książke dla mnie, jeszcze msiałam czekac bo dopiero dostawa była i mi pani specjalnie szukała :p
miałam jeszcze zamiar w c&a przymierzać kurtki ciążowe zimowe ale mała była śpiąca i nie poszłam juz

także czekam do wizyty i potwierdzena płci :D too juz będe szaleć wtedy :D

omg jakie sliczne te z biedronki, mąż mnie musi zawieźć :D haha ale pewnie i tak juz nic nie bedzie ;[

reklama
Do góry