reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

ankzoc trzymaj się. Dla Mai to na pewno nie jest łatwe, jak dla każdego innego dziecka, które dowiaduje się że nie będzie jedyne... Pewnie się boi i ma dużo wątpliwości i obaw w związku z nową sytuacją. Może za te dwa tyg jak będziesz na L4 wszystko się polepszy, będziesz mieć dla niej więcej czasu. A póki co może warto z nią porozmawiać, że bardzo ją kochasz i jak się pojawi rodzeństwo nic się nie zmieni.

reklama
Wlasnie czytam dokladnie wszystkie ulotki ze szpitala...Warto ukladac plan porodu? I w ogole ja np. nie wiem na jakie znieczulenie sie decydowac, skad niby mam wiedziec to moje 1 dziecko...
jest jedna rzecz ktora mile mnie zaskoczyla-na porod i w pokoju przed moge miec wlasna plyte cd z ulubiona muzyka...Tez to sie praktykuje w PL?
Przepraszam ale nie dosc ze to moje pierwsze dziecko to na dodatek pierwsze za granica i ciemna jestem ze wszystkim.:eek:

Pchełka to też moja pierwsza ciąża, więc Ci nie odpowiem dokładnie. Ale ja o płytach z muzyką nie słyszałam. Może w większych miastach praktykowane?? W Toruniu z pewnością nie:-)

Jeju! Po pół dnia nadrabiania pierwszej części dnia wreszcie dobrnelam do końca, ale moje wysokoobsługowe dzicię znów nie spało w dzień jak wróciłam od przyjaciółki i teraz łazi i żyć nie daje więc nie mam opcji na pisanie, więc tylko melduje że żyję i nowości brak. A nie, kręgosłup mnie dziś boli pierwszy raz w ciąży:confused2: tej "przyjemności" jeszcze nie miałam:confused2:

Pozdrawiam Was wszystkie ciepło w ten paskudny jesienny dzień!:tak:

chrzestnym powinna byc osoba, ktora naprawde wierzy i uczestniczy w zyciu Kosciola

inaczej to pic na wode :-(

hej majqa, ha! a ja dzis o Ciebie pytalam, ze dawno Cie nie bylo i prosze, odnalazlas sie!! :happy:
pewnie ktoras z dziewczyn pw Ci wyslala ;-)
zagladaj czesciej!
dlaczego robisz rozszerzone badania?

hej

no nikt mi pw nie wysyłał zajrzałam bo akurat miałam czas.
Badania robię standardowe - usg w którym można już wykryć downa i sprawdzić kręgosłup, głowę itp. Każda ma takie usg ok. 12 tyg.

Pozdrawiam :*

co do rodzicow chrzestnych to ja ma zupelnie odmienne zdanie, sama nie jestem praktykujaca, wiec nie moge tego wymagac od innych, bierzmowanie niby jest potrzebne ale jezeli sie dobrze z ksiedzem zagada to wystawi swistek ze mozna byc rodzicem dla dzieciaczka bez niego.... ciekawa jestem czy wy takie katoliczki jestescie i chodzicie co tydzien do kosciola.... to ze macie papier o niczym nie swiadczy.... :eek: a jak dotka wspomniala chodzenie na pokaz do kosciola tez nie ma najmniejszego sensu.... ;-) i wiara to milosc do Boga a nie do kosciola, bo w tych czasach kosciol to tylko bujda, wg mnie juz zanika rola prawdziwego ksiedza.... teraz to wiekszosc naciagaczy ktorzy wiedza jak zdobyc pieniadze na "kosciol"....

Hej dziewczyny!
Kurcze jak mnie nie ma to piszecie i piszecie a jak jestem to cisza :-p

Dotkass Super, że z pieskiem lepiej! Widziałam zdjęcie na fb śliczne! ;-) Co do przedszkoli to np jest prywatne pod moim blokiem ale kosztuje chyba 800 czy lepiej miesięcznie :o a językowe np 1200 ..Ja nie wiem skąd mam mieć na to pieniądze:szok: I gratuluję 1szych ruchów maluszka!

Pchla Kiepsko z tym usg no ale zawsze możesz iść prywatnie..pomyśl sobie za to jak będzie cudownie zobaczyć pierwszy raz swoje dziecko na USG :-)

ankzoc Zakupiłam polecane przez Ciebie granulki na nudności, jutro wypróbuję! A znalezione dopiero w entej aptece! :-p a co do Majeczki to pewnie sie musi oswoić z myślą posiadania rodzeństwa i na razie to ją bardziej smuci mniejszy kontakt z mamusią... ale na pewno będzie super siostrą i będzie miała kogo dręczyć a później bronić haha :-p

krolewna Zapytam z ciekawości.. co studiowałaś? ;-)

Udanego wieczoru!

reklama
myszka Ja się przyznaję, że nie praktykuję i nie uważam siebie za katoliczkę. Mam wszystkie 3 sakramenty ale.. wiele one w moim życiu nie zmieniły. Nie wiem kiedy i czy będę chrzcić dziecko..
A co do wiary to może nie tyle co nie wierzę w ogóle ale nie nazwałabym siebie na pewno osobą wierzącą ;-)

Do góry