reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

witam dziewczynki z rana:-)

królewna ja bym nie ozdabiała ścian, tylko kupiła dla dzidziusia kolorową karuzelkę. Świetnie to zajmuje maluszka przez kilka minut, czasami jak musiałam skończyć obiad, a mała marudziła, to było bezcenne.
Poza tym sa takie fajne książeczki do łóżeczka. U nas nie było, ale teraz na pewno się zaopatrze.
Tiny Love Książeczka Interaktywna DWA WZORY (2643824250) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Książeczka do łóżeczka Lamaze jak Tiny Love (2711751479) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
A firma Lamaze jest po prostu genialna dla maluchów, Gosia uwielbiała ich zabawki.

Też chcę przedszkole, bo widze, ze Gosia jest już zainteresowana kontaktami z innymi dziećmi. Pracuje głownie w domu, no i bedzie maluszek, to nie mam ciśnienia, ale to fajnie jak dziecko uczy się zachowań społecznych i wspólpracowania w grupie. Ale teraz mam jeszcze większy lęk, czy wychwyce, jesli cos bedzie nie tak.

reklama
Shy, ja USG mam nawet żadziej niż co 6 tygodni, a wizyty co m-c :tak:

lenka, trzymam kciuki za wizyte

Shy ja wizyty mam co 2 miesiace dopiero w 3 trymestrze co miesiac a potem co tydzien chyba ostatni miesiac. A usg mam 3 razy przez cala ciaze i gdybym prywatnie nie zrobila to nic bym nadal nie wiedziala. U mnie biora na 1 USG ok. 17-20 tc.
I jak ja mam nie zwariowac;)

Paulina_: szybko sie wziełam bo my jeszcze nie zdazylismy schować łóżeczka po Mai a tu kolejne dzieciątko i nawet sie go juz nie opłacało składać wiec stoi juz od poczatku w sypialni :p

Nef: karuzelke mam, ale jednach byłoby przyjemniej dla oka jakby tam coś było :p na pewno bedzie baldachim i pewnie jakaś lampka na ścianę zeby w nocy nie świecić mocnego światła tylko jakąś nocną lampkę/ a Maja bardzo zadowolona z naklejek :D
no a ksiązeczki fajne, Maja miała ale nie była zainteresowana :p jeszcze są takie fajne stworki co sie je obkręca wokół szczebelków w łóżeczku i są tam lustereczka, jakieś sszeleszczące elementy, ale nie pamiętam jaka to firma :no:

a niby maleństo powinno sie bawić czarno bialymi książeczkami, ale u Mai jakos nie widziałam zainterersowania, tak samo kolorami żywmi, ona wolała te bardziej pastelowe, mielismy bujak w pastelowych kolorach i połąk z zabawkami byl jej ulubionym :p a był jednego koloru :p

Nef, wychwycisz, spokojnie...a będziesz miała więcej cierpliwości i czasu dla Gosi- zobaczysz, ja bardzo odpoczywam jak Ami jest w przedszkolu (też siedzę w domu), ale fakt faktem, że przedszkole przedszkolu nie równe, Ami chodziła do innego i tam była masakra, więc Ją zabraliśmy, siedziała ze mną w domu, ale widziałam, że brakuje Jej dzieci, szczególnie, że teraz mieszkamy na wsi, bo w mieście nie było by problemu, spacer na plac zabaw i już...a tak, uczy się samodzielności i ma kontakt z dziećmi, wraca wyszumiana i szczęśliwa :tak:...te książeczki są super, są też takie ochraniacze do łózeczka przedstawiające książęczkę :tak:

krolewna może babyOno???

Pchła książeczki sa 0+, bo mają miekkie i szeleszczące elementy, z jednej strony są czarno-białe

królewna pierwszym kolorem który zainteresował moja Gosię był niebieski, taki intensywny
miała pałak do wózka, dokładni taki:
PAŁĄK Z ZABAWKAMI Producent: Canpol babies (2696698394) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
i najpierw zaczęła wodzić wzrokiem za tą krową, a potem próbowała ja pochturchnąć rączka... było to przesłodkie:tak:

witajcie :)

ankzoc, hop hop gdzie jestes??? :-(

a majqa gdzie sie podziala? szkoda ze juz nie zaglada :-( wiecie moze co u niej?

Dotkass, kochana Ty jestes taka cierpliwa i spokojana i z dala od usg.... potrzebuje Twych fluidow ;-) jakas cisza w moim brzuchu nastala....jakby dziecko wyparowalo doslownie, zero mdlosci i innych niedogodnoscinawet nie tyje, dzis sie wazylam tylko 1,5kg od poczatku ciazy, jak na mnie to bbb dziwne :-p

chyba czas na wizyte i usg :rofl2:

chodzimy z mezem na bardzo fajne warsztaty dla rodzicow, w kazdy poniedzialek po pracy, ciezko mi, do domu wracam jak pies zmeczona, ale zajecia sa genialne!! jestem pozytywnie naladowana na caly tydzien :-)

krolewna, a to nie jest tak ze jak przestaniesz brac leki to znow poziom zacznie rosnac??
ja np mam niedoczynnosc tarczycy w ciazy, tez wlasnie wyniki odebralam i sa OK, ale nie przestaje brac hormonu bo inaczej znow osiagna zly poziom
Ty jestes pod opieka endo czy sama sobie te leki odstawiasz?

reklama
aaaa19może ma depresję poporodową, chociaż z drugiej strony to takie osoby raczej się nie uzewnętrzniają z takimi przemyśleniami.

Nef
te właścicielki to jakieś psychopatki. Tylko zastanawiam się co one myślały, że te opiekunki nie pójdą na policję???:no:

Ja po pierwszych ćwiczeniach dla ciężarówek:-D, myślałam, że to będzie joga, oddechy i takie tam, a to niemalże był regularny fitness, oczywiście bez skakania, ale tak się ze mnie lało jakby mnie ktoś wiaderkiem wody oblał. Dzisiaj zakwasy na maksa, ale samopoczucie psychiczne rewelacja:tak:.

Shy – mój lekarz chce mnie widzieć co 3 tygodnie, a nie mam żadnych problemów. Myślę, że co lekarz to inne podejście do tematu. A odnośnie farelki to faktycznie peszek, mi się tak często zdarza mieć taki niefart, że już się z tego śmieję:-D.

Lenka21 – ja też po każdym siedzeniu przy biurku muszę mieć kilka kroków na rozruch;-). Zaczynam od pozycji człowieka pierwotnego:-D, czyli taka lekko schylona, a jak dochodzę do drzwi pokoju to już zazwyczaj dobijam do pionu. U mnie kość ogonowa daje czadu. Trzymam kciuki za udaną wizytę &&&

yoohoosek – witaj w klubie, mój mąż ma „zakontraktowane” ok. 8 tygodni delegacji w roku:-(. Teraz to jeszcze luzik, ale jak już będzie maleństwo to ja się będę bała sama zostać, zwłaszcza wiedząc, że on za granicą i w kilka godzin nie wróci:-(. Pewnie będę ściągała babcię:sorry:

Dotkass – masz rację, trzeba na forum więcej optymizmu i radości. Wszystkim pięknego jesiennego dnia życzę, jeśli nie za oknem to chociaż w sercu i nie myśleć o żadnych dramatach. Widzisz, wiedziałam, że psiak da radę:-)

Do góry