reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
Ella, napewno jakaś się znajdzie :-D i mam nadzieję, że wtedy będziemy mogły podyskutować i poprzekonywać się do swoich racji :tak::-)...no chyba, że jesteśmy rzeczywiście tak do siebie podobne, że możemy uznać, że odnalazły się dwie połówki ;-)

Widziałam że na tapecie był temat aborcji.Moim zdaniem w określonych przypadkach jest dopuszczalna,takich jak gwałt,zagrożenie życia matki ,czy nieuleczalna choroba dziecka.Ale był pomysł żeby aborcja była ogólnodostępna to już przesada,bo wiele nieodpowiedzialnych kobiet traktowałoby to jako środek antykoncepcyjny.
Ale są też wyjątki,moich rodziców sąsiadka zaszła w ciążę i okazało się że ma białaczkę,lekarze powiedzieli że musi usunąć ciążę,bo inaczej umrze.Ona się uparła,dziecko urodziła,zaczęła się leczyć i wygrała.
A prawdą jest że domy dziecka są przepełnione,ale 3/4 dzieci jest skazane na pozostanie tam do pełnoletności,bo mają porąbanych rodziców,którzy nie zrzekną się praw,albo zostaną podrzucone pod drzwi szpitala i też mają nie uregulowaną sytuację prawną.A jest tyle ludzi,którzy mogą stworzyć wspaniałe warunki dzieciaczkom,ehh taki mamy porąbany kraj.

Jeśli chodzi o grzyby,to nie zbieram i nie jadam.Jako dziecko bardzo strułam się grzybami i w szpitalu kazali mi pić mleko(którego mój organizm nie toleruje),aż do momentu kiedy będę wymiotować.I tak męczyli mnie przez kilka godzin.I mam jakąś traumę.

Życzę Wam dziewczynki milutkiego wieczorku i spokojnej nocki.

Hej dziewczynki
mam pytanie. Czy któraś z was miała podwyższony poziom CRP (badanie z krwi). Okazało się że mam 6,17 i badanie mam powtórzyć pod koniec tygodnia żeby sprawdzić czy nie spada. Norma wynosi do 5. Nie wiem czy to może być pozostałość po niedawno przebytym przeziębieniu czy mogą być inne powody.

Hej dziewczynki
mam pytanie. Czy któraś z was miała podwyższony poziom CRP (badanie z krwi). Okazało się że mam 6,17 i badanie mam powtórzyć pod koniec tygodnia żeby sprawdzić czy nie spada. Norma wynosi do 5. Nie wiem czy to może być pozostałość po niedawno przebytym przeziębieniu czy mogą być inne powody.

CRP świadczy o reakcji zapalnej w organiźmie- może być jeszcze niedoleczone przeziębienie więc nie martw sie na zapas.:tak:

Dorotka- zobaczymy :-D Niemniej wspólna kawa bezapelacyjnie wskazana (choć ja wolę Ti:-D)

Hej dziewczyny!
Mi się udało dziś przetrwać 9h na uczelni ale na całe szczęście jestem już w domu ;-) Paulina dlatego rozumiem Twój ból :-p
Dotkas Biedny psiaczek, mam nadzieję, że szybko mu się poprawi ;-) I spóźnione życzenia z okazji rocznicy ;-) A co do tego co napisałaś to zgadzam się. Jak się słyszy o tych matkach morderczyniach, które jeszcze są bezkarne a ponoć udowodniono, że dziecko zostało uduszone to się zastanawiam w jakim kraju ja żyję :wściekła/y:

yoohoosek Jakby Ci zabrakło grzybowej to zapraszam, ja mam jej ostatnio mnóstwo !! :-p

Jeszcze tak zostając przy temacie - przeczytałam wczoraj na jakimś innym forum wpis babki, która chce się pozbyć swojego rocznego dziecka argumentując to, że go nienawidzi , że czasu wolnego nie ma przez niego i , że jak dziecko płacze to ma ochotę nim rzucić o ścianę ... Ludzie jej radzili, żeby oddała do adopcji to znajdzie kochającą rodzinę na co ona napisała, że jej wszystko jedno czy będzie kochająca czy np. dziecko będzie molestowane.. :angry: Jak to przeczytałam to....CO ZA BABA a raczej POTWÓR .. jak tak można pisać o własnym dziecku

Udanego wieczoru Wszystkim mamusiom! ;-)

witam po weekendzie

ostatnio mocno się zastanawiam nad jakims klubem malucha dla mojej małej a tu taki zonk!
W żłobku związywały dzieci pieluchami [DRASTYCZNE ZDJĘCIA]
a najlepsze, że na stronie internetowej wyglada to najlepiej z tych, które dotychczas ogladałam
Zaczarowana Kraina
no i to moje okolice, tego "przedszkola" nie znałam, ale rozważam dwa inne w poblizu:crazy:
i teraz to dopiero ma pietra

witam po weekendzie

ostatnio mocno się zastanawiam nad jakims klubem malucha dla mojej małej a tu taki zonk!
W żłobku związywały dzieci pieluchami [DRASTYCZNE ZDJĘCIA]
a najlepsze, że na stronie internetowej wyglada to najlepiej z tych, które dotychczas ogladałam
Zaczarowana Kraina
no i to moje okolice, tego "przedszkola" nie znałam, ale rozważam dwa inne w poblizu:crazy:
i teraz to dopiero ma pietra

To jakies chore, nie moge uwierzyc w to co przeczytalam...
Zawsze nalezy wejsc do przedszkola, nie rozumiem jak to wypraszano rodzicow...

kurcze, jeszcze przed chwilą były pod tym linkiem zdjecia pozwiązywanych dzieciaczków (z zamazanymi twarzami) teraz je usunieto, nie zdażyłam pokazać Mkowi

we wrocławiu jest prawdziwa padaczka, jeśli chodzi o przedszkola i złobki, zeby mieć pewność dostania się do publicznego, trzeba być matką samotnie wychowującą
a te prywatne to często zwykła działalnosć gospodarcza nie pozostająca pod żadną kontolą:-(

miasto jest masakrycznie niewydolne pod tym wzgledem, w zeszłym roku w okresied naborów były pikiety rodziców pod Urzedem Miejskim... no i teraz jeszcze wieksza d...

reklama
Witam Was dziewczynki,

Moja Mamcia już niestety pojechała do domku :-(...z psem już lepiej, znacznie, w dobrym momencie zostały mu zaaplikowane leki, bo jakbyśmy jeszcze czekali mogło by być już źle, że nie mielibyśmy czego ratować, ale skończyło się dobrze, jutro jeszcze tylko muszę mu wstrzyknąć antybiotyk i liczę, że będzie już zupełnie dobrze :tak::-)

Ella, na kawkę czy herbatkę chętnie się z Tobą spotkam, jak odwiedzę Kraków to miło będzie się spotkać, a i do mnie zapraszam serdecznie :tak::-)

aaaa, to przerażające co piszesz...chociaż lepiej, żeby rzeczywiście to dziecko oddała do adopcji, niż miałaby je krzywdzić, chociaż jak dziś w telewizji usłyszałam, że dwójka w rodzinie zastępczej tak katowała chłopca 3-letniego i 5-letnią dziewczynkę, że zatłukli te dzieci na śmierć, mając swoją trójkę...zatłukli z zimną krwią, jak można było komuś takiemu dać pod opiekę dzieci? bez badań? dopiero teraz sprawdzili, że kobieta leczyła się wcześniej psychiatrycznie :no:

Nef, wczoraj jak to oglądałam to byłam przerażona :szok: nie jestem w stanie zrozumieć jak tak można? nie ma dla mnie wytłumaczenia...fakt, że będąc rodzicem zaczęłabym się zastanawiać co się tam dzieje, skoro nawet nie mogę wejść...u Ami w przedszkolu (fakt, że niepublicznym), ale mogę wpaść o której chcę i bez problemu zostaję przyjęta herbatą, kawą czy siadam i rozmawiam z p. dyr, albo wchodzę na sale zabaw dla dzieci :tak:, a dodatkowo jak mój R odbierał ostatnio Amelcię dostał kanapkę z Nutellą, bo wspomniał Ami: "ubieraj się córcia, bo głodny jestem" i p. dyr się zlitowała i zrobiła mu kanapkę ;-):-D

tak czy inaczej mimo ciężkiego początku dnia związanego z ciężkimi tematami życzę Wam miłego i radosnego

Do góry