reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

reklama
a to jak Wy płacicie za witaminki? bo ja przyznam szczerze, że w sumie chętnie bym zamieniła ten femibion na coś innego co tyle nie kosztuje, bo to się tak wydaje, ale to + clexane, duphastone, tardyferon, provag i mam miesięcznie ok 150zeta w aptece zostawione... tylko prenatal pamiętam ciężko mi było łykać właśnie, nudności zaraz miałam

co do oswajania z nocnikiem, mój był oswojony od początku właściwie, nocnik jeszcze przed urodzinami dostaliśmy :-D no ale co z tego jak sympatia nagla się przerodziła w nienawiść niewiadomego pochodzenia i Młody dostaje spazm jak tylko proponuje żeby chociaż usiadł :sorry2:

cytrusik- wiesz co czasami to mam już takie głupie myśli, że po to mi ta ciąża i drugie dziecko, skoro teraz tak jest,.,. wiem wiem grzeszę... ale to te hormony... mam wrażenie jakbyśmy nie potrafili już być rodziną, jestem ja i Maja a mój mąż ma tv, prace, mecze i tam chyba czuje się najbardziej szczęśliwy. jesli chodzi o plan porodu to dla mnie abstrakcja ja tam nie mam zamiaru nic takiego robić... co do mycia to ja widziałam myślałam, że w szoku będę przez następną dobę.. normalnie produkcja seryjna
chyba wiem co masz kochana na myśli i wierz mi że na pewno każdej z nas się to zdarza. ja też przyznaję nie raz już myślałam że łatwiej by było cofnąć czas i że to nie najlepszy moment na ciążę i poco to wszystko jak tak patrzę jak mój D czasem się potrafi dupkowato zachowywać. a potem gorsze chwile mijają i samej z sobą mi głupio że w ogóle mogłam tak myśleć :zawstydzona/y: tak to jest

tak sobie myślę, że dużo tu już mamusi ze stażem i dużo gadamy na tematy związane z naszymi bąblami już wyrośniętymi, może warto by było założyć podwątek z poradami i gaduchami dla praktykujących już mamuś, bo nie wiem czy dziewczynom się nie nudzi jak tak gadamy o czymś co nie bardzo je jeszcze może interesuje ;-) ale może mi się wydaje, tak tylko mówię :-D

cytrusik: ja mam jakiś vitaminer prenatal i zapłaciłam chyba 25 zł za 60 tabletek, a w poprzedniej ciąży brałam elevit chyba miałam po nim mdłości a potem falvit mama tez dośc tanie witaminy i było ok :)

Witam się piątkowo:)

U nas już troszkę lepiej, żeby się tu nie rozpisywać powiem tylko, że dopadł nas pewien kryzys, ale widzę już światełko w tunelu i jestem dobrej myśli.
Dziękuję Wam za to, że życzyłyście dobrze, zawsze pomaga dobre słowo. Wygadałam się paru osobom i do razu lepiej :tak:.

U mnie dziś piękna słoneczna pogoda, nastawiam pranie za praniem, bo jakoś tak się nazbierało. Niestety ze spacerów nie korzystam, bo jakoś tak ostatnio brzuch mi dokucza (boli i robi się twardy) i lekarz przez telefon powiedział, że mam jak najwięcej leżeć, ehhhh mam nadzieję że niedługo to przejdzie, bo jakoś tak liczyłam, że jak skończą się dolegliwości I trym, to będę miała więcej siły i pozwolę sobie na wielkie porządki, bo ostatnio coś zapuściłam dom!!!
Zazdroszczę Wam spacerów po lesie, ja może jak się poczuje lepiej, to skoczę w weekend, mieszkam zaraz przy Puszczy Niepołomickiej. Co do kleszczy to uważam że lekka przesada, pamiętam, że jak jeszcze mieszkaliśmy w Krakowie to mój pies przynosił więcej kleszczy niż teraz jak chodzimy po lesie. Każdy weterynarz powie, że w trawach, nawet w miastach więcej tego paskudztwa i trzeba naprawdę uważać.

przesyłam Wam słoneczne pozdrowienia i życzę miłego piątku :-)

cytrusik ja zażywam Pregnaplus i jakieś 33zł dałam za 30tabletek.
Dodatkowo na razie jeszcze folik mam zażywać.

yoohoosek swietnie że u Was lepiej. Trzymam kciuki żeby wyszło słoneczko!!

Mój Młody zosał dzisiaj w domku. Wzięłam go do pani doktor i osłuchowo czysto.
A bidulek kaszle i kaszle i się okropnie męczy.

a w ogóle zafarbiłam sobei wczoraj włosy..i już nie mam jasnych.
Swoją drogą całkiem niezłe te farby w piankach sa...sama sobie nałożyłam i wyszło naprawdę równomiernie;-)

no kurna, napisałam długaśnego posta i mi go nie zamieściło, wyżaliłam się w nim bo miałam fatalny tydzien i już mi lepiej, więc drugi raz pisać nie będę:-D

mamakruszynki - a mała wydaje z siebie jakiekolwiek dźwięki? A bawi sie/wchodzi w interakcje z innymi dziećmi?

no kurna, napisałam długaśnego posta i mi go nie zamieściło, wyżaliłam się w nim bo miałam fatalny tydzien i już mi lepiej, więc drugi raz pisać nie będę
:-D
haha no ale efekt najważniejszy :-D

krolewna a ten vitaminer to juz z kwasem jest? no i to jest tez fajne w femibionie ze pozniej w sumie od 13tc juz sa tabletki z omegą, ja nie jem ryb, więc zawsze to miałam jakieś pocieszenie że chociaż tyle, więc moze jednak przy tym zostanę

haha no ale efekt najważniejszy :-D

krolewna a ten vitaminer to juz z kwasem jest? no i to jest tez fajne w femibionie ze pozniej w sumie od 13tc juz sa tabletki z omegą, ja nie jem ryb, więc zawsze to miałam jakieś pocieszenie że chociaż tyle, więc moze jednak przy tym zostanę

hmm ni wiem zaraz zobaczee
taak jest kwas foliowy

krolewna - bierze się dochód za ostatnie 12m.. czyli kwotę jaka jest do opodatkowania.

Ja tam się nawet nie zastanawiam, bo nam na pewno becikowe odpadnie. W sumie i dobrze. Mniej biegania z dokumentami. Ostatnio jeszcze miałam wypłacone z PZU z ubezpieczenia, ale zrezygnowałam miesiąc po porodzie.

Cytrusik - ja biorę femibion. Brałam w I ciąży, więc teraz kupiłam to samo. No i ja wtedy kupiłam po tym jak poszukałam w necie co niby najlepsze :p. Chociaż te wszystkie suplementy mają podobny skład, więc chyba wielkiej różnicy nie ma. Dla mnie femibion jest na plus, bo jest DHA po 13 tyg. To tyle.

Brzuch mnie zaczyna boleć... a nic nie robię dzisiaj :/

reklama
ale mam dzis dobry humor :-)

bylam na comiesiecznej wizycie i wszystko w porzadku. ufff :-) (zdjecia na odpowiednim watku:))
brzuch co prawda dalej nie rosnie, ale waga juz nie spada tylko stoi w miejscu, za to maluszek rosnie jak na drozdzach, wiec jestem juz spokojna ;) do tego odstawiam luteine i zostaje na samym tylko Duphastonie 2 razy dziennie. zupelnie inna, lepsza jakosc zycia :-D

i tak sobie szlam spacerkiem w dywanie z zoltych lisci i sama sie do siebie cieszylam :-D

mamy zamiar poinformowac juz rodzinke :) dotychczas wiedzieli rodzice i rodzenstwo, teraz dowie sie reszta ;) moj dziadek ma dzis 79. urodziny, wiec w ramach prezentu dostanie zdjecia z usg prawnuka zwiniete w rulonik i przewiazane wstezeczka :-) to jego pierwszy prawnuk, juz wypytywal o niego od 5 lat i narzekal, ze sie boi ze nie dozyje :-p wiec radosc bedzie ogromna - juz sie nie moge doczekac :-)

aaa i pozdrowionka dla Margot87, z ktora sie poznalysmy pod gabinetem :-) mam nadzieje, ze u Ciebie tez wszystko w najlepszym porzadku :-)

Swoją drogą całkiem niezłe te farby w piankach sa...sama sobie nałożyłam i wyszło naprawdę równomiernie
wink2.gif

ja od jakiegos czasu juz tylko takie stosuje ;) i to nawet nie ze wzgledu, ze mi latwiej tylko mojemu mezowi latwiej robic mi 'tyly' :DDD

Ostatnia edycja:
Do góry