reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

aneczka852
- nie no pani doktor powaliła mnie na kolana... matko skąd ty ją wzięłaś??

white_orchid -oj współczuję kochana... musisz jeszcze trochę wytrzymać! powodzenia na wizycie

ladies - dużo zdrówka dl syneczka :-) Mam nadzieję, że wyniki będą prawidłowe i nie martw się na zapas, urodziłaś zdrowego synka z drugim na pewno będzie wszystko ok :-)

Ankzoc - za to w urzędach 19 wiek. Jak kiedyś potrzebny mi był skrócony akt chrztu, to czekałam 2 tygodnie i doczekałam się… ręcznie wypisywany druczek, z imionami rodziców ojciec Stanisław, matka Józef. Ciekawe ile nad tym myśleli?
:-D

musiała cię zaboleć ta prawda, że mamusia okazała się panem :-D:-D:-D nie no brak słów!

Tasia001 - pewnie znajomości trzeba wykorzystywać

Dotkass - co do piersi to ja mam taki czasami ból jakby mi się pokarm już zebrał i zastał... ech

myszka_1405 - oj kochana współczuję takich warunków... ja to lubię jednak ciepełko... życzę ci szybkiego zmiany mieszkanka...

cytrusik- wiesz co czasami to mam już takie głupie myśli, że po to mi ta ciąża i drugie dziecko, skoro teraz tak jest,.,. wiem wiem grzeszę... ale to te hormony... mam wrażenie jakbyśmy nie potrafili już być rodziną, jestem ja i Maja a mój mąż ma tv, prace, mecze i tam chyba czuje się najbardziej szczęśliwy. jesli chodzi o plan porodu to dla mnie abstrakcja ja tam nie mam zamiaru nic takiego robić... co do mycia to ja widziałam myślałam, że w szoku będę przez następną dobę.. normalnie produkcja seryjna

krolewnazmarcepana - ona ma dopiero dwa latka... moja oduczyła się jak miała 2,5, ale mojej kuzynki córeczka 2 latka będzie miała w grudniu a już od wakacji bez papersa. Ale ona siedzi z nią w domu, zaczęło się od wysadzania co 30 min aż dziecko pojęło o co chodzi... możesz spróbowac jak masz w sobie doysyć determinacji i czasu. My tez przechodzilismy bunt 2 latka, oczywiście mała wrzeszczała a my ją zostawialiśmy taką złoszcząca, kładząca się na podłogę i czekaliśmy z boku

Wiecie, że ja pierwszy raz od was dowiedziałam się o czymś takim jak plan porodu :confused: ale nie zamierzam skorzystać!

reklama
Krolewna - książeczki z nocnikiem polecam o ile Twoja mała lubi 'czytać'. Mój ma z 50 książek w pokoju i jak siądzie do 'czytania' to wszystkie przewertuje. Pierwsze książeczki dostał jak miał 6m i od tej pory je kocha.
Nef - ja Antka też sadzałam odkąd już fajnie siedział... ale co z tego. Nauczył się raczkować to zaczynał uciekać. A przecież nie przykleję go do tego nocnika. Nie ma co. Każde dziecko inne i każde kiedyś załapie. Jeszcze nie widziałam żeby 6/7 letnie dziecko z pampersem chodziło, więc o to się nie boje :D. Kiedyś się nauczy :p
Dotkass - takie babska to tylko rozstrzelać. U nas Antek tez nie raz robi jakieś histerie. Nic tylko wziąć go na ręce i oddalić się od tego co krzyk powoduje. A niech inni się patrzą. Nie pamięta wół jak cielęciem był ;)

Krolewna - książeczki z nocnikiem polecam o ile Twoja mała lubi 'czytać'. Mój ma z 50 książek w pokoju i jak siądzie do 'czytania' to wszystkie przewertuje. Pierwsze książeczki dostał jak miał 6m i od tej pory je kocha.
Nef - ja Antka też sadzałam odkąd już fajnie siedział... ale co z tego. Nauczył się raczkować to zaczynał uciekać. A przecież nie przykleję go do tego nocnika. Nie ma co. Każde dziecko inne i każde kiedyś załapie. Jeszcze nie widziałam żeby 6/7 letnie dziecko z pampersem chodziło, więc o to się nie boje :D. Kiedyś się nauczy :p
Dotkass - takie babska to tylko rozstrzelać. U nas Antek tez nie raz robi jakieś histerie. Nic tylko wziąć go na ręce i oddalić się od tego co krzyk powoduje. A niech inni się patrzą. Nie pamięta wół jak cielęciem był ;)

my tez mamy pełno cała półka jedna na regale takze spoko :D moze gdzies takie kupie ;d;d

ehh dziewczyny, Dorotka chyba bardziej mam pytanie do Ciebie bo Twój mąż ma działalność czy tam firme ??
powiedz mi w jaki sposób jest liczony wasz dochód do becikowego ?? jak urodzisz w kwietniu to biorą pod uwage dochód z poprzedniego roku czy jak to jest ??

ehh dziewczyny, Dorotka chyba bardziej mam pytanie do Ciebie bo Twój mąż ma działalność czy tam firme ??
powiedz mi w jaki sposób jest liczony wasz dochód do becikowego ?? jak urodzisz w kwietniu to biorą pod uwage dochód z poprzedniego roku czy jak to jest ??
hmmm, kochana zagięłaś mnie :-D, mąż ma działalność dopiero rok czasu, rozliczam się z nim, ja nie miałam dochodu w tym roku prawie wogóle (nie licząc "zapomogi" z UP), wydaje mi się, że będzie liczony dochód z poprzedniego roku kalendarzowego- czyli z 2012 r (średnia z 12 m-cy), ale to też chyba wszystko zależy czy jest się na liniowym i w jaki sposób się rozliczasz, m-cznie, kwartalnie, czy rocznie? sama nie wiem, księgowa nam zdejmuje wszystko związane z rozliczeniem z głowy, muszę się Jej zapytać :zawstydzona/y:

hmmm, kochana zagięłaś mnie :-D, mąż ma działalność dopiero rok czasu, rozliczam się z nim, ja nie miałam dochodu w tym roku prawie wogóle (nie licząc "zapomogi" z UP), wydaje mi się, że będzie liczony dochód z poprzedniego roku kalendarzowego- czyli z 2012 r (średnia z 12 m-cy), ale to też chyba wszystko zależy czy jest się na liniowym i w jaki sposób się rozliczasz, m-cznie, kwartalnie, czy rocznie? sama nie wiem, księgowa nam zdejmuje wszystko związane z rozliczeniem z głowy, muszę się Jej zapytać :zawstydzona/y:

hehe spokoo moze dowiem sie jeszcze od kogos :p bo mąż zapragnął teraz firme zakłądac i dochód będzsie spory więc jeśli za rok to sie załapiemy a jeśli jakos inaczej to pewnie nie ;[;[

krolewna mi się wydaje, że dochód rozkłada się na 12 m-cy :tak:, ale liczy się dochód, a nie obrót...to jaką firmę mąż chce zakładać skoro taki dochód w pierwszych miesiącach będzie miał ogromny? (przepraszam, że pytam)

reklama
Do góry