reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

hehe nam sie juz większe nie zmieści narazie :p bo i tak mamy sypialnie na styk :p a jak sie tu zdecydowalismy przeprowadzic to jeszcze nie wiedziałam o ciąży a umowa juz podpisana była, nie pomirzylismy sypialni i tylko sie modliłam zeby sie nie okazało ze 3 łóżka sie nie zimieszczą :D
ale spoko jest nasze łoże, łóżeczko Mai, małe łóżeczko dla dzidzi, komoda i jeszcze jedna komoda sie zmiesci dla malenstwa :D takze jest luzik :D
NO TO NIE jest wcale mala!:)duzo sie zmiescilo:) my wynajmujemy -takze wybralismy sobie duzy dom:) i mamy duze sypialne:tak:

reklama
ale mam dzisiaj kiepski dzień.

poczytałam Was ale nawet nie mam sił odpisywać...bleee źle mi okropnie.

idę poukładać klocki z moim kaszlącym synkiem.

NO TO NIE jest wcale mala!:)duzo sie zmiescilo:) my wynajmujemy -takze wybralismy sobie duzy dom:) i mamy duze sypialne:tak:

hehe :D ale wstawie zdjęcie to zoabczysz jak wszsytsko jest upchane haha :D bo moze malenka nie jest ale jbyło ciężko ułożyć to bo kaloryfer więc łóżko juz tam stać nie powinno tym bardzij łóżeczko ;/
z resztą jutro wstawie fotke bo teraz juz spadam robic meżowi obiad ;d i sama zobaczysz ze sypialnia nieustwna :D a i my nie mamy ramy łóżka tylko dwa materace takie wielkie wiec i tak mniej miejsca zajmują niz łóżką z ramą :p

ja teraz synowi przemeblowalam pokoj i polozylam mu lozko kolo grzejnika:)na zime cieplo mu bedzie bo mamy duzy dom i ciezko go ogrzac...;/takie minusy duzych pomieszczen...

ladies, my też mamy duże łóżko, ale marzy mi się właśnie takie 200 na 220, albo większe, nie chodzi o długość, ale o szerokość, nawet się śmiałam do R ostatnio, że będziemy musieli zmienić, bo jak drugie dziecko będzie wskakiwało nam do łóżka to już będzie nam ciężko :-D
do listy już Cię dopisałam :tak:
kochanie, nie wiem czy to dobry pomysł, by łóżko dziecka stało przy kaloryferze, nawet dorosłemu nie zdrowo tak spać, a co dopiero dziecku :tak:,my na górze w sypialniach zawsze mniej grzejemy, bo lepiej się śpi, znacznie lepiej :tak:

strasznie kłuje mnie lewa pierś w środku tak jakby pod sutkiem, nie wiem co się dzieje...miałyście tak?

Ostatnia edycja:
no wiem ze niezdrowo ale jak nagrzeje przed snem a pozniej dopiero nad ranem no to nie bedzie suchego powietrza ani goracego grzejnika:) bo na czas snu nie bede grzala a jak jednak bede musiala to przesune troche lozko:))
na cieply grzejnik dobrze tez polozyc cos mokrego wtedy nawilza sie powietrze podobno:))
co do piersi mialam skurcze piersi normalnie jak przy karmieniu piersia taki skurczyk czuc jak mleko naplywa..mialam takie cos i meczylo caly dzien:)
piersi nam sie przygotowuja do karmienia:)beda kluc pewnie nie raz:):)

dziewczyny jak to jest ze spodniamy ciazowymi..
jak moj rozmiar spodni jest 8 przed ciazowy:) a teraz juz sie nie dopinam i mnie cisna sa bardzo obcisle.. mam jedne spodnie o rozmiarze 10 i sa oki luzne:) i wygodne:)
to ciazowe wybrac 8 czy 10??
kupuje przez ebay i nie wiem na co sie zdecydowac
czy taka 8 bedzie wieksza jako ciazowa??

ladies, ja jak kupowałam ciążowe to rozmiar, który noszę, albo rozmiar większy, bo u mnie nie tylko brzunio rośnie, wyślij zapytanie jak coś o wymiary :tak:, jeżeli chodzi o nawilżanie to tak, jak powiesić np mokry ręcznik to nawilża się powietrze, ale tylko, gdy grzejnik grzeje w danym momemcie :tak:, a to kłucie to zupełnie inne niż jak mleko napływało, wtedy to takie fajne uczucie jest jakby mrowienie, a teraz takie bolesne kłucie...ała :no:

nkie wiem moze piersi sie powiekszaja i tak to czujesz mam tak czasem:) ja zauwazylam ze juz zaczynam miec zamaly stanik i piersi takie ciezkie sie zrobily...
do tego sutki mam jak murzynka takie ciemne:)hehe

i te zyly piekne niebieskie ... widac je na kilometr:D

reklama
to widze, że nie zkumałam co to plan porodu :-)
mnie chodzi o to, że ja nie lubie się na coś na stawić jak ma być inaczej... hahaha Ponieważ M nie przejawiał chęci do porodu rodzinnego. poprosiłam w pierwszej ciąży moja mamę... bardzo bałam się tego, że jak ja nie będę dawała rady z bólu imi świadomość odejmie to nie będzie nikogo kto by mi pomógł :-) Ale wtedy miałam cudowną ginekolog prowadzącą. Rodziłam w szpitalu w którym pracowała, a przez to ze plany ( bo miało być CC) zmieniły się miesiąc przed rozwiązaniem, obiecała ze odbierze poród i tak było, kiedy pojawiła sie w pracy opadł ze mnie cały strach...co do wymagania i dbania o swoje prawa hmmmm nawet mojej gin nie udało się wywalczyć z położną oszczędzenie krocza chociaż synek byl malutki. Wiec ni mniej ni więcej życzę nam samych super ludzi z powołaniem którzy będą odbierać nasze porody...bo w pl to niestety powodzenie porodu zależy od szczęścia :-(

Do góry