pscółka i spółka
Fanka BB :)
nie chrztu, tylko urodzenia;-)
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
dzieki :* ja wogole jestem jakas zestresowana w tej ciazy niue wiem chyba te hormony paskudneladies: nie stresuj sie tak, na pewno wszystko bedzie ok w tych testachu mojego męża w rodzinie tez jest niepełnosprawna kuzynka, ale u reszty wszystko ok jak narazie
nie trzeba sie denerwowac
u nas z racji tego ze mamy jedną sypialniedla całej naszej 4
hehe to mała śpi w swoim łóżku a jakoś w połowie nocy słychać tuptuptup i już leży w środeczku nas i sie tuli haha
![]()
white: w narutowiczu są położne które odbierają poród w wodzie, a masz luteine doustną ?? moze niech Ci zmienią na dopochwową i odstaw duphaston ?? u mnie to własnie duphaston wywoływał wymioty jak mi lekarz zmienił na luteine dopochwową to wszystko mineło
a jeszcze CI dopisze, niestety w polsce i także w tej ustawie z zeszłego roku nie ma nic o zzo, wszędzie o tym piszą, szpital nie ma obowiązku dawać ci tego znieczulenia bo nadal w polsce jest to traktowane jako jakas ingerencja niestety nie rozumiem tego ;|
tak więc jesli chodzi o znieczulenie to zależy jak trafisz, jak ci bedą chciali dac to dadzą a jak nie to nie ;/;/;/
Ankzoc - za to w urzędach 19 wiek. Jak kiedyś potrzebny mi był skrócony akt chrztu, to czekałam 2 tygodnie i doczekałam się… ręcznie wypisywany druczek, z imionami rodziców ojciec Stanisław, matka Józef. Ciekawe ile nad tym myśleli?
![]()
Ankzoc - za to w urzędach 19 wiek. Jak kiedyś potrzebny mi był skrócony akt chrztu, to czekałam 2 tygodnie i doczekałam się… ręcznie wypisywany druczek, z imionami rodziców ojciec Stanisław, matka Józef. Ciekawe ile nad tym myśleli?
![]()
haha padłam
ladies: ja sie odwracam w drugą strone i mnie mała nie kopie, z resztą w nocy ona do tatusia sie przytulaa mąż sie od niej odsuwa bo chce spać i wygląda to tak ze on śpi prawie na podłodze Maja na nim a ja mam 3/4 łóżka dla siebie
dobrze ze mamy małżeńskie łoże to i miejsce jest
white: tzn nie wiem ile jest taki położnych, ale wiem ze kilka osób rodziło tam w wodzie tylko to było juz kiedys wiec najlepiej jak zadzwonisz![]()
a now idzisz na każdą leki inaczej działają
ja tez mam polise w pzu i tez z tego przynajmniej bedzie kasa, bo z krakowa nie dostaniemy bo nie jestesmy zameldowani tylko u rodziców a tam niestety nie ma takiego miejskiego becikowego, a szkoda