reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dotkass – no to mąż ma ciężkie poczucie humoru:-D
wiesz, On nie zrobił tego celowo, chciał pomóc, żebym ja nie musiała tej chemii wlewać (naprawdę mocnej) to zrobił to sam, a jak zapytałam, to zapewne zapomniał, że to zrobił, bo mój mąż ma świetną pamięć, ale w pracy, a w sprawach przyziemnych takich jak dom, ma bardzo krótką :-D

reklama
ewafoto
ale ty juz jestes prawie w 15 tygodniu ciazy wiec jak najbardziej mozesz czuc:)ja tez jestem chuda z synkiem szybko czulam jakos 17-18 tydz i teraz pewnie wczesniej poczuje:)

dziewczyny z Warszawy- otrzymałam Newslettera, może którąś zainteresuje

W związku z tym, w skrócie:6. października widzimy się w sklepie firmowym Bebecar, przy ul. Ostrobramskiej 101a, w Warszawie.

Do wyboru proponujemy spotkanie z położną lub fizjoterapeutką
Dajemy możliwość zakupy wózków w fantastycznych cenach oraz konsultację z ekspertem marki Bebecar
Umożliwiamy poznanie innych mam :-) zapisz się teraz

Uwaga! Liczba miejsc na spotkanie ze specjalistkami jest ograniczona - zapisz się teraz - na stronie rejestracji wyświetlone są dostępne godziny spotkań.

Spotkania są bezpłatne, a wzięcie w nich udziału nie obliguje do zakupu wózka.

Pchła, bardzo mązdrze napisane, dla tych rodziców, którzy na siłę chcą odpieluchować swoje pociechy, bo przecież w wyścigu szczurów wygrać trzeba :sorry:, ale biorąc pod uwagę, że każde dziecko jest inne to różnie to bywa, Amelcia miała rok z kawałkiem jak zaczęłam ją odpieluchowywać, a wyglądało to tak, że zakładałam Jej pieluchomajty tak na wszelki wypadek, które ewentualnie można było szybko zdjąć i spowrotem założyć jak majtki, uważam, że takie przejście z pileuch na pieluchomajty i dopiero na majtki jak mamy 100% pewność, że dziecko kontroluje :tak::-)

wiesz co ja tez zakładałam małej pieluchomajtki kupowałam z huggisa, ale wyobraź sobie ze przestali je produkować i teraz nie ma juz pieluchomajtek, są z pampersa tylko ale one są za duze na moje dziecko 9kilowe :D wiec nie miałam wyboru i mamy znowu pieluchy i teraz ciężko jest ściągać co chwile na siusiu bo rzepy nie trzymają jak je sie kilka razy odpina ;/;/

jeszcze mysle nad kupnem jakiś majtek treningowych, albo ekomajtek zeby łatwiej sie sciągało na siku a zeby mała czuła ze sika, ale jak ona nie chce gadac narazie to nic na siłe.. bo nie potrafi zawołać ze chce siku ;/

rano pisałam do mamykruszynki ze jak to w krakowie pada, miałam zasłonięte zasłony, odsłaniam i u nas tez pada hahaha :p a nic nie słysząłam zeby lało :p

a powiedzcie mi jak mam teraz l4 na 2 tygodnie, to po jakim czasie zus wypłaca pieniądze ? w tym samym miesiącu czy dopiero w następnym, bo nie pamiętam jak to jest

aaa no i kupiłam SPODNIE:D tzn. własciwie to są jeansowe leginsy :p nie mają guzika tylko jak getry u góry ale jeansowe :p w c&a ale przynajmniej mam juz jakies spodnie :D bo najgorzej mnie ten guzik cisnął, a te są elastyczne to urosną razem z brzuchem :D i nawet rozmiar 36 był dobry :D

Ostatnio edytowane przez moderatora:
krolewna, moja Amelcia też do dużych dzieciaczków nie należała, jak była Mała pieluch używałyśmy Huggiesa, ale pieluchomajtek Pampresa, activ girl- polecam 160_01_1897.jpg

Ladies gratuluje udanej wizyty!! dokładnie masz racje, każda z nas podświadomie bulgotki utożsamia z ruchami maleństwa i jest to zdecydowanie normalne w naszym stanie;') A propos ja tez bym chciała już czuć;)
Dorotka ale ten Twój maż to żartowniś!!
Paulinka 3mam kciuki, jeśli zdecydujesz się na zmianę lekarza napisz na priv polecam Ci mojego jestem Baaardzo zadowolona!
aaaa19 łącze się z Toba! Mi także jak na razie dolegliwości 1trymestru nie ustępują!!

A ja dzisiaj zrobiłam sobie wolne od pracy bo tak mi ciśnienie podnieśli wczoraj , że całe popołudnie musiałam leżeć tak mnie brzuch bolał!! Fajnie odpocząć w domku i pospać do 8!! Szkoda tylko, że brzydka pogoda! Ide dzisiaj na jesteś Bogiem! była któraś z DZIEWCZYNEK?

krolewna, moja Amelcia też do dużych dzieciaczków nie należała, jak była Mała pieluch używałyśmy Huggiesa, ale pieluchomajtek Pampresa, activ girl- polecam Zobacz załącznik 504367

miałam te własnie pampersa i są za duze, spadają jej z pupy a nawet jak założyłam na to zwykłe majteczki zeby nie spadała pielucha to są za duze w nogach^^ bo ona ma chudziutkie nogi i nie ściągaq jej dobrze i jak sikała to jej wylatywało przez nogi:crazy:

jeszcze mam takie książki nauka siusiania dla dziewczynek i dla chłopców tez mam :D to sa książki niemieckiej autorki, musze przeczytać co tam jest napisane :p
ale na prawde nawet ostatnio w sklepie powiedizałam małej zeby wybrała sobie nocnik który chce bo mielismy nakładke ale nie chcieła siadac, a ona ybyła zaineresowana kosiarką i nocnik musiałam wybrac ja ;]

zastanawiam sie nad kupnem takich http://allegro.pl/pieluszki-pieluchy-wielorazowe-krakow-i2687252443.html
jak zrobi siku to wtedy bedzie czuła ze ma mokro i moze coś zaczai :D
ale jeszcze poczekam z miesiąc czy zacznie cos mówić czy nie i będziemy sie zastanawiac
a to najgorzez za na spacer czy cos to trzeba znowu pampersa bo w koncu jest jesien i zimno, jakby sie czasem posikałą bardzo to problem bo trzeba na szybko do domu wracac

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Królewna pieluchmajtki są też w rossmanie i lidlu ja ich używałam a mój też raczej chudzinka

dzięki zonqa, ale wiesz co.. ostatnio Maja miała uczulenie na pieluchy z biedronki i boje sie ze jak kupie jakies pieluchy to znowu jej cos wyjdzie, wole zostać przy huggisach bo są pewne, a mała sie bardzo męczyła z tym uczuleniem ;/
jak juz coś to sie zdecyduje własnie na te ekopieluchy albo majtki treningowe

reklama
Do góry