reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Dziękuję wszystkim za miłe słowa i wsparcie :) jesteście kochane :) ja też mam nadzieję, że wszystko będzie teraz dobrze, choć tęsknię za uczuciem entuzjazmu które mnie przepełniało za pierwszym razem- teraz bardziej racjonalnie podchodzę do ciąży. Jeśli chodzi o ruchy, ja nic nie czuję... chyba jeszcze czas- niedługo już wszystkie będziemy patrzeć na stópkę odbijającą się na brzuchu :) swoją drogą niezły bęc już mi wyrósł hehe- nie wiem, czy to ciążowy czy pasibrzuch, ale już się odznacza lekko pod bluzką :)

reklama
Królewna u nas dopiero druga próba od pieluchowania udała się pierwsza była w wieku 1,5 roku i odpieluchowanie było tylko na lato później znów zaczął w pampach chodzić drugi raz w styczniu tego roku czyli miał 2 lata i 2 miesiące ale wtedy sam już nie chciał pieluchy jak mu zakładaliśmy o był wrzask no to z dnia na dzień pożegnaliśmy a w nocy pożegnaliśmy maju/ czerwcu więc jeszcze może nie pora na małą

Zmykam myć głowę i lecę do gina i księgowej

To moja pierwsza ciaza, ale tak sobie podczytuje o problemach aktualnych mam. Patrzcie co znalalzlam:

1. iecko nie jest zdolne do kontrolowania zwieraczy pęcherza i odbytu do momentu ukończenia półtora roku.
  2. Dzieci zwykle osiągają dojrzałość fizyczną i psychiczną niezbędną do samodzielnego kontrolowania procesów wydalania i zrezygnowania z pieluch w wieku 18 – 24 miesięcy. Bywa jednak, że na odpieluchowanie malec jest gotowy dopiero w wieku 3, a nawet 4 lat.

Wiec 2 latka to szybciutko mysle...

Witam Was kochane,

U mnie z rana szaro-buro i nie sądze, by miało się coś rozkręcić :sorry:

Wiecie jakiego strachu się najadłam z rana??? :szok: wstaję z kibelka (robiłam siusiu) patrzę a tam różowo- czerwona woda i przerażenie w oczach, sprawdzam, nic nie leci, myślę- mocz??? what the fuck??? schodzę na dół i pytam mojego kochanego małżonka, czy wlewał coś do kibelka czerwonego, a On mi na to, że nie, no to mu mówię, a ten się śmieje- myślałam, że zatłukę (wlał taki specyfik chemiczny do czyszczenia kibli, który ma właśnie taki kolor), a ja myślałam, że na zawał zejdę :wściekła/y:

aneczka, ja też się zabrałam w tym tygodniu za porządkowanie, przestawianie itp :-D, zdrówka dla synka

myszka, moja macica jest na wysokości pod pępkowej :tak:

miłego dnia, idę wszamać śniadanko, sałatkę jarzynową, którą wczoraj zrobiłam...mniam :-p

Ostatnia edycja:
Co do siusiania do majtek mialam to samo z moja starsza coreczka, byl taki czas ze ciagle sikala w majty (nagle zaczela)- w dzien, w nocy. Doskonale pamietam jak tez to przezywalismy i trudno bylo byc opanowanym bo rece opadaly. Najwazniejsze jednak ten spokoj zachowac i nie robic dziecku wyrzutow bo przez to moze byc gorzej. Dlugo to trwalo (albo mi sie tak wydaje) ale w koncu minelo. Choc nie do konca... bo do dzis mala siusia w nocy do lozka niekiedy. I to u niektorych dzieci ponoc normalne- dlatego tez sa specjalne majteczki na noc dla nich- dry nights czy jakos tak- na ich stronie mozna poczytac o tym problemie.

Ruchy to w pierwszej ciazy poczulam po 20 tygodniu, w drugiej w 19-20. Mowie tu o wyraznych ruchach ktorych juz nie mozna z niczym pomylic. Ja raz czy dwa czulam takie jakby laskotanie, ocieranie sie dokladnie tam gdzie jest macica ale to tak delikatne ze prawie niewyczuwalne i bardzo bardzo watpie ze to dzidzia. Czekam na wyrazne puk puk, wtedy powiem ze czuje maluszka. Ale to jeszcze pare tygodni.

U nas tak szaro buro, pada, z lozka sie wstac nie chce.

To moja pierwsza ciaza, ale tak sobie podczytuje o problemach aktualnych mam. Patrzcie co znalalzlam:

1. iecko nie jest zdolne do kontrolowania zwieraczy pęcherza i odbytu do momentu ukończenia półtora roku.
  2. Dzieci zwykle osiągają dojrzałość fizyczną i psychiczną niezbędną do samodzielnego kontrolowania procesów wydalania i zrezygnowania z pieluch w wieku 18 – 24 miesięcy. Bywa jednak, że na odpieluchowanie malec jest gotowy dopiero w wieku 3, a nawet 4 lat.

Wiec 2 latka to szybciutko mysle...

Pchła, bardzo mązdrze napisane, dla tych rodziców, którzy na siłę chcą odpieluchować swoje pociechy, bo przecież w wyścigu szczurów wygrać trzeba :sorry:, ale biorąc pod uwagę, że każde dziecko jest inne to różnie to bywa, Amelcia miała rok z kawałkiem jak zaczęłam ją odpieluchowywać, a wyglądało to tak, że zakładałam Jej pieluchomajty tak na wszelki wypadek, które ewentualnie można było szybko zdjąć i spowrotem założyć jak majtki, uważam, że takie przejście z pileuch na pieluchomajty i dopiero na majtki jak mamy 100% pewność, że dziecko kontroluje :tak::-)

Miłego dnia dziewczynki :)

Ja biegnę na uczelnie, nie wiem jak po takiej przerwie i z moim pęcherzem wytrzymam 2,5h bez przerwy na wykładzie. No a później biegnę do gin i się okaże czy będę zmieniać lekarza.
Szkoda tylko że tak szaro i pada.

Trzymajcie się cieplutko :)

A ja dzis juz po badaniu krwi..posprzatałam mieszkanie..

wczoraj byliśmy w PIPie :D i wiecie co ? prawnik powiedział ze sprawa jest wygrana nawet bez sadu :D ! chyba ze nie bedzie chciał szef okazac papierów to wtedy sad :D

administracja udzieliła nam zgody na raty na zaległosci w czynszu :D

został komornik własnie staram sie splecić pismo do tego urzednika hehehe

wszystko idzie ku dobremu mam nadzieje :)

Aha i zdecydowalismy ze mąż da se spokoj z branża transportowa i zostanie na miejscu moze produkcja a moze nie wiem co :) poki co zajmujemy sie pisaniem skargi na szefa :D do PIPu ...

jak pojdzie wszystko ok to nawet kuchnie se zrobimy któa robimy od czasow gdy sie wprowadzilismy tutaj czyli jakiej 5 lat temu hahahaah i dzieciom pokoj o rany....zeby sie udało :)

pozdrawiam was wszystkie :) zycze wszystkiego dobrego babice :)

reklama
Aisak wszystko się poukłada nie ma tego złego co by na dobre nie wyszło:tak:

Ja już jestem oficjalnie na zwolnieniu. Dupek jeszcze tylko przez 14 dni , no-spa już została odstawiona:laugh2: Parametry genetycznego dobre.

Zabieram się za sprzątanie i powieszenie prania

Do góry