reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

kurrde tyle napisalam a tu laptop mi sie rozladowal i padl..wrrr
!!

Czesc dziewczyny!
doczekalams ie wkoncu mojego 1 usg
wykonali prenetalne i test pappa bo tu kazdej to proponuja:)
ciaza starsza o 3 dni wiec juz zaczynam 4 miesiac II trymestr(bo to chyba od 14 tyg??nie myle ssie?)
maluszek podskakiwal machal raczkami i nawet ssal palucha:)
poryczalam sie z tego wszystkiego tam jak zobaczylam te serduszko,nosek paluszki:) jaki on duzy!!i juz wyglada jak maly czlowieczek niesamowite) plci mi nie podali bo powiedzieli ze podawanie plci tak wczesnie jest niewiarygodne:)
wiec czekam do 20 tyg:)

ale moj syneczek do przedszkola teraz nie chodzi nie mam czasu na forum ma infekcje pluc bierze antybiotyk meczy sie strasznie:(:(:( tak mi go szkoda:(
ja narazie zdrowa jestem mam nadzieje ze sie nie zaraze niczym

piszecie o ruchach:) ja nie wierze ze w 12-13 tyg nie mowiac ze wczesniej czuc ruchy:) tez cos czasem poczuje ale nie sadze ze to dziecko scianki macicy
sa grube jeszcze bardzo:) wiec to raczej niemozliwe ze wzgledu wlasnie budowy chociazby macicy itpi dziecko owszem rusza sie bardzo ale jest jeszcze drobne i male tak naprawde nie ma tyle sily..;-)
w 16 tyg i wiecej...tak:))
ja czekam na taki prawdziw dotyk malenstwo ktorego nie pomyle z niczm innym :) w 1 ciazy bylo to w 18 tygodniu od razu wiedzialam ze to synek mnie smyrnal:)))teraz pewnie wczesniej poczuje:)

co do nocnika
moj od razu zaczal korzystac z kibelka nocnik mu nie pasowal:) i tak siusiu od razu na stojaco jak prawdziwy facet:D a kupka na takiej podkladce na kibelek:)

mamakruszynki
zgadzam sie z twoim lekarzem:) to niemozliwe:)
felidae zgadzam sie z toba:)
aaaaaaaaa19 ​oj biedna ty to siemeczysz z tymi dolegliwosciami ciazowymi..:(

reklama
witam mile panie :)

ha ha rozbawilyscie mnie tym stwierdzeniem, ze ruchow NIE MOZNA jeszcze czuc :-):-)
i ze lekarz mowi ze to niemozliwe...
no jasne, tymbardziej ze facet wie jak sie czuje subtelne ruchy dziecka, nie ? ;-) :-)

oczywiscie ze to sprawa indywidualna :tak: w II ciazy znacznie szybciej (o kilka tygodni!!! poczulam ruchy dziecka) i absolutnie wiem co czulam :happy:

wiec, blagam nie negujmy wzajemnie swoich odczuc ;-)

witam mile panie :)

ha ha rozbawilyscie mnie tym stwierdzeniem, ze ruchow NIE MOZNA jeszcze czuc :-):-)
i ze lekarz mowi ze to niemozliwe...
no jasne, tymbardziej ze facet wie jak sie czuje subtelne ruchy dziecka, nie ? ;-) :-)

oczywiscie ze to sprawa indywidualna :tak: w II ciazy znacznie szybciej (o kilka tygodni!!! poczulam ruchy dziecka) i absolutnie wiem co czulam :happy:

wiec, blagam nie negujmy wzajemnie swoich odczuc ;-)
ja wyrazilam swoje zdanie wy macie swoje i niech tak pozostanie:)) niech 'kazdy sobie interpretuje te''ruchy,bulgotki'' jak tam sobie chce;P

Ostatnia edycja:
Ladies - garatuluje udanej wizyty.
Co do ruchow - w pierwszej ciazy czulam wyraznie kolo 16 tygodnia. Teraz jestem w drugiej i wyraznie czuje ruchy. Moze to zwiazane jest z tym, ze jestem szczupla, nie wiem. Wiem jednak, ze od paru dni sa juz nawet wyczuwalne przez reke - nie tylko od wewnatrz. Ewidentnie czuje jak mnie kopie smarkacz jeden!!:-D

reklama
Felidae - W podanym przez Ciebie artykule podają, że kobietom zazwyczaj trudno rozróżnić (nie poczuć!) ruchy dziecka od pracy jelit, może ja tych problemów nie mam… Pozdrawiam inne mamy, które mają podobne odczucia. Nawet jeśli to moje urojenie to nie mam zamiaru sobie tej radości odbierać;-)

Dotkass – no to mąż ma ciężkie poczucie humoru:-D

Asiak – super wieści. Małymi kroczkami do przodu;-)

Do góry