reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dotkass jestem z zawodu chemikiem (synteza organiczna), wprawdzie pracuję w laboratorium badań i rozwoju więc nie jakaś produkcja wilekotonażowa, ale...... Codziennie ponad 8 godz w rozpuszczalnikach organicznych, a do syntez używamy czasem takich związków, że się włos na głowie jeży (rakotwórcze, mutagenne, wchodzące w reakcje z DNA ludzkim, uszkadzające układ rozrodczy, płody itd itd). W sumie myślałam poważnie o zmianie pracy (z powodów zdrowotnych) ale najgorsze jest to że kocham to co robię i nie wyobrażam sobie siebie za biurkiem, przez 8 godz stukającą w klawiaturę:zawstydzona/y:.

Muffinki:
http://www.kwestiasmaku.com/desery/muffiny_cupcakes/muffiny_czekoladowe_z_masa_serowa/przepis.html
robiłam raz z serkiem i bez i obie wersje super, dziś spróbuję zamiast serka dać masła orzechowego.

W ogóle polecam blog kwestia smaku, jest po prostu cudowny, ja się zakochałam a przepisy oryginalne i zawsze smaczne wychodzi.

Dla łasuchów:http://www.mojewypieki.com/ cud miód i orzeszki!!!!!!!!

Ostatnia edycja:
reklama
lwica, jeżeli chodzi o pazurki nie pomogę, nie wiem...kiedyś jak robiłam sobie żele to w ciąży nie byłam, ale przypominam sobie, że siostra mojego R robiła będąc w ciąży i wszystko było ok

yoohoosek, rozumiem, właśnie sobie przypomniałam czytając na wątku wizytowym, że Ty przecież chemiczka :tak:

aisak_85 - z tego co piszesz to twoje dolegliwości wskazuja na rozwój ciąży... trzymam za ciebie kciuki

yoohoosek -super, że wszystko jest w porządku ;-) w spr badań to może chodzi po prostu o te inwazyjne Badania prenatalne - BabyBoom. Życzę udanych spotkań towarzyskich ;-)

mm83- ja miałam w 5 tc teraz w 8 i będę miała w 12, jest to ważne badanie genetyczne.Ty się nie zastanawiaj tylko umów sie do lekarza i powiedz o tych dolegliwościach... żeby nie rozwinęło ci się jakieś zapalenie grzybiczne

Yoohoosek- tnx:tak: za link.. Od samego oglądania, zrobiłam sie głodna, ale już widzę, że będe korzystać z tej strony- super pomysły
Dotkass- dzięki... W sumie nie muszę,ale to taka wygoda:-),a sama robię;-)

lwica ja czasem tylko oglądam zdjęcia, bo same foty takie smaczne ;)

Linki wrzucam jeszcze na wątek kulinarny, co by się nie zapodziały.

lwica wydaje mi sie, ze zel mozna, proponuja nie robic nic z takich rzeczy w I trymestrze, ale u mnie dziewczyny i farbowaly wlosy i malowaly paznokcie i jakos malenstwa zyja i maja sie dobrze.
Chyba akryl jest w miare szkodliwy bo zapach taki nieprzyjemny.

Chociaz ja bym zelu nie robila, w koncu takie piekne paznokcie bedziesz miala w ciazy:))))

Kochane niektore z nas juz niedlugo koncza 12 tydzien!!!Brawo!!!!

Yoohoosek- nie złość się, ale zsciągnęłam sobie ten link na babystrology( bo BARDZO mi sie spodobał:tak:)...

nie złoszczę się, przyznam, że sama ściągnęłam od wchite ochrid :zawstydzona/y: tak mi się spodobał, oglądam codziennie i nawet mojemu P czasem przesyłam do pracy, żeby na dzieciaczka popatrzył ;)

Co do pazurków to zgadzam się z dziewczynami, akryli lepiej nie robić, bo to straszy syf, ale np takie hybrydowe ładnie wyglądają, a w składzie nie mają niczego niebezpiecznego, lampa tymbardziej bezpieczna (no o ile pod nią głowy nie włożysz, albo cała nie wejdziesz :-p)

Pchla, niestety nie każda ma ładne paznokcie w ciąży :no: ja akurat miałam śliczne i teraz też mam, a włosy mi rosną jak szalone, ale niestety wypadają :wściekła/y: muszę kupić prenatal classic, brałam go w pierwszej ciąży i wszystko było cud miód ;-), ale masz rację, czasem nie warto robić paznokci, bo może okazać się to całkiem nie potrzebne :-)

reklama
Dzięki Yoohoosek:-)
Ja robię zwykłym żelem, nie akrylem:-)...Zawsze nosiłam 34 i 36, a teraz to nawet 38 już cisną.. więc spoko pod lampę tym bardziej się nie zmieszczę:-D:-D:-D:-D

Do góry