reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

]Dziewczyny mam do was pytanie i mam nadzieję, że któraś z was będzie w stanie mi odpowiedzieć.
Dzwoniłam dzisiaj do przychodni spytać się czy przyszedł już pierwszy wynik bety, którą robiłam w 4 tyg ciąży.
Powiedziano mi owszem, ale pani z recepcji twierdziła, że ona nie umnie odczytać tego wyniku.
Poprosiłam żeby tylko przeczytałam mi liczbę i, że ja sobie sama to zinterpretuje.
Powiedziała, że 6 i tyle.
Wynik wg mnie za niski jak na 4tc :(
Ale nasuwa mi się pytanie.
Jakim cudem mógł wyjść mi pozytywny test ciążowy gdzie większość z nich ma czułość min. 25??
Jak to możliwe w ogóle??

Czekam na wynik drugiej bety, ale nadzieja już prysła.

reklama
dzięki dziewczyny za miłe przyjęcie:))

Lenka odpowiem najpierw Tobie, spróbuj się nie sugerowac tym co Ci kobieta powiedziala przez telefon, bo nie wiadomo jakie oni w tym laboratorium mają normy. Poczekaj Cierpliwie na wynik drugiej bety.
Co do plamien i wszelkich krwawień to ja a raczej moj synek jest dowodem na to że to niekoniecznie musi oznaczac najgorsze, Ja plamiłam, krwawiłam, brudziłam az do 28 tygodnia ciąży. I lekarze nie umieli powiedziec skad to sie bierze, bo wszystko było na usg w porzadku,zadnego krwiaczka chocby najmniejszego, nic. taka uroda. 3mam kciuki bardzo mocno.

Co do kłuć to mogą to być naciągające się więzadła, boli w okolicy jajników, i przejawia się kłuciem zazwyczaj:) także to jest akurat normalne:)) W ciąży z synkiem brzuch "czułam" przez całą ciąże, i kiedy dopadały mnie dni bez tych kłuć i ćmień, umierałam ze strachu czy wszystko dobrze :)
mnieteraz cmi dół brzucha i już mnie wkurza to że non stop chce mi się sikać:)No cóż, hormony zaczynają działać na pęcherz:D

A powiedzcie mi, czy któraś z Was robiła sobie badanie B-hcg przed terminem miesiaczki? jesli tak to jakie były Wasze wartości? Ja robiłam dzień, po dniu kiedy test zaczął pokazywac mega bledziocha, i wyszło mi tylko 15. ALe lekarka mowi ze to ok, bo to baaardzo wczesna ciąża.

Ella kciuki już zaciśnięte:))

Ostatnia edycja:
lenka coś Ci powiem kochana ja w pierwszej ciąży jak robiłam bete rano to wynik miałam około 12 tego samego dnia nie wiem co oni tam robią w tym dziwnym kraju bo w moim dziwnym kraju jakim jest zacofana Ostrołęka robią właśnie tak, a jeszcze Ci coś powiem w ciąży jesteś i niech cię nie załamują bo patrze że pogrywają sobie jak mogą i ile mogą. Biedna pani nie wie jak odczytać z choinki się urwała :wściekła/y:. Przepraszam, ale już to co napisałaś mnie zdenerwowało no jak tak można robić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ella 3mam bardzo mocno 3mam kciukasy :tak:
Ja się wyspałam i teraz posiedzą sobie do 2 w nocy coś czuje a jutro do pracy pójdę bez głowy bo ta zostanie na podusi :tak:. A po za tym coś mnie brzusio zaczął boleć :-(

Ella, moje kciuki też masz kochanie :-)

Lena, ewwa ma racje, każde laboratorium ma swoje normy, więc...cierpliwie czekamy i myślami i serduchem jestem z Tobą, będzie dobrze, zobaczysz :tak:

ewwa, z tym kłuciem też masz rację, że więzadła, mnie akurat nie kłuje, tylko czuję rozciąganie, ból jakbym się przedźwigała, tak też czułam się przed @ i właśnie ból był zupełnie inny niż ten typowo małpowy...ja bety nie robiłam w tej ciąży, z testem czekałam i pierwszy zrobiłam dopiero w 17 dfl, drugi powtórzyłam w 19 dfl i dopiero wtedy umówiłam się do gina, widząc, że krecha robi się ciemniejsza :tak:

Ja wizyte mam dopiero w przyszły czwartek. martwie sie oczywiscie ze ta beta taka niska, no ale jest w normie i liczy się jej dynamiczny przyrost ( któego juz nie sprawdzam ), wierzę mocno że limit ciążowych nieszczęśc już wyczerpałam i mam nadzieję że się nie przeliczę:)

Neli u nas wyniki Bety tez są jeszcze tego samego dnia. Tylko kurde drogie cholerstwo:)

serdecznie witam wszystkie nowe kwietniówki. Jak to możliwe że przyrost naturalny maleje, jak tyle nas tutaj:-D

Lena
_ nie wiem jakie tam mają normy, ale na moim teście norma na tydzień 3 to 5,8-71,2, a na tydzień 4 - 9,5-750.
Ja robiłam 5 dni przed planowanym okresem i mieściłam się w normie na tydz 3.
A np. dla kobiet przed menopauzą (a nie w ciąży) pisze, że norma poniżej 1.

U mnie boleści brzucha jakby mniejsze, ale za to duszno mi w komunikacji miejskiej.
Mam też problem z kawą, ja piję lurkę i to jdną dziennie, ale uwielbiam jej smak i nie chciałąbym z tego rezygnować. Myślicie, że mogę bezkofeinową?

Witam nowe mamusie :-)
Lenka nie stresuj się tylko poczekaj na wynik kolejnej bety. Ta pani w recepcji to chyba jakaś niedouczona czy coś....:wściekła/y:
Ella trzymam kciukasy za wizytę:tak:
ewwe
ja robiłam betę dwa dni przed terminem (robiłam we wtorek, a @ miała przyjść w czwartek) i wyszła mi 213 :tak:

Jesli chodzi o kłucia brzucha, to w pierwszej ciąży miałam tak silne, że zginałam się wpół i czekałam aż ból minie. W tej ciąży jest na razie ok. Lekko mnie pobolewa ale tylko niekiedy. A kawę piłam namiętnie 4-5 filiżanek dziennie (rozpuszczalnej), a teraz nie mam ochoty:szok:

reklama
Do góry