reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Kwiecień 2013

coś więcej o mnie:

mam 28 lat, od 4 lat mam kochającego męża a od niecałych 3 lat cudownego synka Filipa- małego przedszkolaka. O drugiego szkraba wystaraliśmy się w drugim cyklu. Obecnie jestem na wychowawczym a w wolnym czasie pomagam ludziom w pewnym stowarzyszeniu.

co do objawów o u mnie występuję czułość na brzydkie zapachy, ciągnięcie w dole, pełne piersi, trochę mnie mdli a i mam metaliczny smak w ustach i to wszystko chyba

reklama
Witam Was z rana,

U mnie cudne słoneczko...czuję się rewelacyjnie, dziś fajnie mi bulgotało w brzuniu z rana (nie z głodu ;-):-D), mija mi dziś 6 tydzień, jutro po odbiór wyników i do gina, jakoś się nie stresuję wogóle

dziś koniecznie muszę się zabrać za sprzątanie, przynajmniej góry, bo jutro mnie nie ma w domu, a w sobotę Mamcia przyjeżdża, ech oby mi się tylko chciało :tak:

miłego dnia dziewczynki

hej :)
Zonqa no moje gratulacje :D

i witam nowe kwietniówki :p

ewwe: ja robiłam bete chyba 4 dni przed terminem i było 68

eh wiecie co wysłałam wczoraj małą do dziadków bo juz nie wyrabiałam ;/ mam okropne wyrzuty sumienia ryczałam pół dnia :p ehh te hormony ;p
ale przynajmniej sie mała wybawi a nie bedzie siedziec w domu przeze mnie ;p
i powiem wam ze własnie wstałam i nawet sie wyspałam i nie mam jeszcze mdłości ;p
moze mi przejdzie :O oby ;p

Dotkass: ah zazdroszcze ci domku ;p my tez mamy działke, ale malutką, dom miał stać już na wiosne ale były rpoblemy i teraz nie wiadomo jeszcze nic ;/ ale najważniejsze ze kiedyś bedziemy na swoim :)

krolewna, właśnie najważniejsze, że będziecie na swoim, a czas na to przyjdzie...my całe życie w blokach w Warszawie mieszkaliśmy i powiem Ci, że to zupełnie inne życie jest- dom...fakt, że w zimę trudniej, bo i piec i wszystko i tak dobrze, że nie grzejemy zwykłym węglem tylko ekogroszkiem, ale w lato, wiosnę i jesień jest cudownie :tak::-)...jasne, że zawsze można doszukać się jakichś kłopotów, których nie ma mieszkając w mieszkanku, ale wolę kłopoty w domu, niż w bloku :tak:

Czesc dziewczynki,
zazdroszczę Wam objawow, ja dzis rano obudziałm się bez żadnego cmienia w brzuchu, piersi nie bolą mnie w ogóle, nie czuję otalnie nic. Tylko mega ogromny stres czy wszystko jest ok. Ta beta taka niska była. Moze uda mi się dzisiaj skoczyć to ją powtórze jednak. umrę chyba ze strachu:(

ewa,nataliaa dzieki dziewczyny tak to chyba to, przestraszylam sie bo klulo tylko w jednym miejscu kilka minut a pozniej w tym miejscu mialam uczucie goraca,no ale chyba kazda z nas moze odczuwac to inaczej....
lena a nie mozesz isc prywatnie na usg zeby miec juz pewnosc?i sie nie stresowac??? mi sie wydaje ze ta baba sie cos pomylila napewno jestes w ciazy skoro testy wykazaly:)
dotkasso powodzenia w sprzataniu!:-)
ja tez mieszkalam w bloku a teraz w domku i roznica duza fakt:) fajnie bo jak sie na dwor nie chce wychodzic to dziecko moze sie wybawic na ogrodzie i wyszalec
w zime nieciekawie to fakt ja mam jeszcze dwa kominki jeden w salonie drugi w sypialni i zimno przez to bardzo.... ale cos za cos
ewwe spokojnie!:)wszystko jest ok napewno kazda z nas ma inaczej!! na prawdziwe objawy ciazowe typu mdlosci itp jeszcze zawczesnie niektore z nas te wrazliwsze juz moge je odczuwac ale mozesz zaczac odczuwac je pozniej!!

a ja jutro z synkiem do szpitala jade do urologa bo niestety bedzie go czekala operacja za jakis czas sprowadzenia jaderka do moszny:-(jeszcze nie wiem kiedy bedzie dokladnie ale pewnie jakos w zime wypadnie...
a potem jedziemy na 3 dni do Wales,morze i gory dobrze mi zrobia..
odstresuje sie po tym szpitalu nappewno
nie wiem czy zawitam jeszcze czy dopiero po weekendzie ale zycze wam fajnego week. i to bez mdlosci ;-))

Ostatnia edycja:
Dziewczyny a jak to u Was jest z piciem kawy?
Z Dianą nie miałam tego problemu bo nie piłam jeszcze. A teraz z rana zawsze muszę wypić kawkę (rozpuszczalną, tylko taką piję) z mlekiem inaczej nie odwiedzę toalety :crazy:
Wcześniej piłam w wielkim kubku, z prawie 3łyżeczek, pół na pół wody i mleka. Teraz od kiedy wiem o ciąży zmniejszyłam ilości do jednej łyżeczki w szklance, dno zalewam wrzątkiem reszta do pełna mleko. Chyba powinnam odstawić, nie? :zawstydzona/y:

Tylko doradźcie coś, co mogę pić, żeby codziennie się załatwić, bo mam z tym mały problem... :zawstydzona/y:

natalia, dietę zmień, więcej owoców, mniej białka, białko blokuje- zatwardza, owoce szczególnie jabłka, błonnik ogólnie pomoże Ci się wypróżnić :tak: kawa to tylko wspomagacz, ja piję teraz kawę zbożową, albo żadko

Dotakss, ja jem naprawdę dużo warzyw i owoców. Teście mieszkają na wsi, mają swój ogródek- więc tego dostatek. Tylko że gdyby nie kawa, robiłabym to raz/dwa razy w tygodniu :-(
Od jutra koniec picia kawy. Zobaczę, może organizm sam mi się przestawi :baffled:

reklama
natalia, to nie wiem co mam Ci radzić, masz jak mój mąż widzę- współczuję :sorry:, a może za dużo białka??? zrezygnuj z mleka, albo ogranicz :tak:

Do góry