reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

dziewczeta, teraz wy sie nie spinajcie.... skoro mozna pisac wszystko i kazda ma prawo, to uszanujcie to co napisala pscolka, tylko tyle :) tez miala prawo napisac ze jej to nie pasuje ;-)

no i fakt jak kogos cos nie kreci to lepiej tego nie czytac ;-) ja tak robie np

ladies, ja tez wyczuwam macice powiekszona jak leze na plecach, lekarz w badaniu tez mi o tym mowil, ze jest juz ladnie powiekszona i wyczuwalna wyraznie :-)

a jak ja wyczuwasz gdzie naciskasz?dlonmy czy palcami:)zobrazuj mi to prosze moze i mnie sie uda:)

reklama
ladies- dziewczynom zapewno chodzi o takie wrażenie jakby macica

królewnazmarcepana- nie masz żadnych podstaw do tego żeby się bać, ale zrozum, że nie każdy jest w takiej komfortowej sytuacji jak ty, ja w pierwszej ciąży miałam usg dopiero w 12 tygodniu, bo ani ja ani lekarz nie widzieliśmy potrzeby zeby niepokoić dzidziusia wcześniej, ale po tym co przeżyłam bardzo trudno mi podejść tak trywialnie do ciąży, nikt nie ma patentu na udaną ciążę, chociaż znam takie co lekarza oglądają na porodówce a mają dziesięcioro dzieci, a tobie życzę, abyś zawsze mogła tak ufnie podchodzić do tematu ciąży

cześć dziewczyny, u mnie dziś ponuro, zimno i deszczowo, więc ja jeszcze pod kołderką z laptopem :)

Ja się zgadzam z dziewczynami, to jest forum, każdy pisze i czyta co chce. Ja tam z jednej strony nie chcę się źle nastawiać, no ale z drugiej strony nie można zaprzeczać że poród nas czeka i nawet te najgorsze opowieści mogą się przydać, żeby potem w trakcie pocieszać się że mogło być gorzej ;-)

Pszczółko:-).. Na razie jestem na zaległym urlopie, bo niestety nigdzie w tym roku nie byliśmy, więc uzbierało mi sie troszkę tego ( 20 dni:sorry2:)... Przeciwwskazania- w 7 i 8 tyg często zdarzało mi sie mdleć, bo i w pracy stres mimo wszystko i po za naciskiem mojego męża innych nie ma.. Może niska hemoglobina, bo wiecznie jak pracowałam nie dojadałam i nie miałam czasu zadbać o siebie, bo jak nie w pracy szał to potem dom..kolacja, pranie, odebrać małą z dodatkowych zajęć i tak aż padłam spać..

Oj Notka, bajka raz w roku.. Mój mąz jak każdy facet chyba, ma wykrojoną część mózgu z kalendarzem najważniejszych dat i gdyby nie telefon i jego FB, to pewnie by też przypomniał sobie za tydz:-D:-D:-D, ale w moje urodziny, jego bywa różnie, to akurat rocznicę zawsze spędzamy razem... Raz ja cos wymyślę, raz on.. W tym roku chciał sie wykazac i zobaczymy co wymyśłił:-D:-D

ja ne umiem wyczuc:) boje sie chyba zamocno nacisnac:) no ale skoro brzuszek sie troche pokazal no to macica musiala sie powiekszycale niestety nie potrafie wyczuc:p

reklama
ladies, sprobuj rano zanim wstaniesz z lozka, polez spokojnie na plecach i poloz reke na brzuchu
jesli nie teraz to lada dzien poczujesz :-)
rozne jestesmy, roznie brzuszek sie pokazuje itp

zjadlam chyba z pol metra bagietki z twarozkiem :sorry2: i wreszcie mi dobrzeeeee

Do góry