reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Oj ja mam wieeeelką nadzieję, że te będzie choć te pół kilo mniejsze :-D Na oddziale były dziewczyny co naturalnie rodziły dzieci 4500-4700 :szok: Też słyszałam o tym że generalnie przy dzieciach 4 kg + robią cesarki tylko u mnie ostatnie usg było w 21 tyg a przed samym porodem nie zrobili bo przyjechałam do nich już z rozwarciem na 4 cm więc tak naprawdę nie wiedzieliśmy jak kolosek u mnie siedzi, ja tylko przepuszczam że będzie duży:blink:

reklama
Hej Dziewczyny, jak sie dzis czujecie?
U mnie brak jakichkolwiek obajwow ciazowych oprocz nagminnego zasypiania o 9...Mam tak samo jak ty lwica, ze zasypiam wczesnie i budze sie o 6, do tego obowiazkowo musze zaliczyc drzemke w srodku dnia ok. 2 godzin:)
POza tym budzi mnie toaleta w nocy a pod wieczor zanim zasne, latam co 5 minut,.... mimo ze nic przed snam raczej nie pije....szalenstwo.
Poza tym nIC MI NIE JEST i znowu schizuje:/

Kochane trzymajcie sie dzielnie, nasze fasolki niech rosna i rosna, jeszcze tylko troszke i wszystkie zakonczymy szczesliwie I trymestr !!!!

hej :)

powiem Wam ze mialam przez chwile postanowienie nie zagladania na forum.... jakos naczytalam sie roznych zlych rzeczy i mialam wczoraj bol brzucha, nerwa, nawet nospe lyknelam i non stop sprawdzam czy nie mam plamien(a nigdy nie mialam)
chyba trzeba wyluzowac.....

mamakruszynki, mialam dokladnie tak jak Ty, chyba trzeba filtrowac co sie czyta bo inaczej sie oszaleje

ktoras pytala czy obawy w ciazy drugiej sa podobne jak sie jest w I ciazy..... otoz ja jestem w III ciazy i tak samo mocno wszystko przezywam, niby wiecej wiem co i jak ale obawy pozostaja wciaz te same, jestem pewna ze przy 6 dziecku tez bym tak reagowala

eevvciaa88, ciesz sie ze udalo wam sie porozmawiac :-) i jest Wam lzej, atmosfera sie oczyscila, niechaj sie stara a Ty badz czujna!

kochane, nie starszcie cesarka..... ja mialam i nie wspominam jej zle wclae a wcale, szybko sie dzwignelam i dzieckiem zajmowala, z pokarmem nie mialam zadnego problemu, karmilam odrazu po porodzie przez 6 godzin, cialko do cialka :-)
a ze rana boli, no boli, jak sie rodzi drogami natury tez boli
po cesarce jest trudnosc by sie wyprostowac a po sn by usiac ;-)
a u kazdej kobiety bol to sparwa subiektywna, wiec nie ma sie co nakrecac
acha, znieczulenie miedzy kregi nie boli, skurcze sa bardziej bolesne, uwierzcie mi
zreszta, o tym wszystkim sie natychmiast zapomina ;-)

dzis wdrapalam sie na strych po spodnie ciazowe, jakis balagan mam w ciuchach i nie znalazlam tych co chcialam, jestem w jeansach z panelem i kurna tak mnie cisna,jak siedze - tzn panel na brzuch ok ale stan spodni (tam gdzie sie jeans konczy) uciska dokladnie macice, a jakby byly luzniejsze to by mi przez biodra przelecialy, waskie dosc mam
musze poszykac takich ze szlufkami, koniecznie! zla jestem, bo ciazowe a mi ciasno, nie wiem jak oni to projektuja :no:

madzikowska, kochana mnie samej sie koncza pomysly na jedzenie.... wczoraj wieczorem zjadlam miseczke zupy dyniowej i poprawilam makaronem z maselkiem :-)

Ostatnia edycja:
i mam jakis taki dziwny bol_nie_bol .... caly czas czuje macice i wejscie do niej , niby nie boli a czuje, jakby mi ktos kontury obrysowal, wczoraj caly dzien i dzis to samo
nie wiem co to, macie cos takiego??

czuje ze coraz wiekszy apetyt mam.... czekam z niecierpliwoscia na kanapki, zaraz powinny dotrzec do nas na pietro:happy2: naszczescie do slodyczy mnie nie ciagnie uffff!

a ja tam nie potrafie zrozumiec tych waszych obaw, nie latam co chwila sprawdzac czy plamie i nie przejmuje sie każdym bólem brzucha ;| w pierwszej ciąży tez nie miałam żadnych obaw.. chociaż miałam podejrzenie ze z dzieckiem moze byc coś nie tak ze względu na 2 miesiące brania tabletek antykoncepcyjnych
no niestety ale jakby człowiek sie tak wszystkim przejmował to by chyba w wariatkowie wylądowac mozna ;/ :p

Notka: ja tam nie miałam prblemów z siadaniem po porodzie :p mimo tylu szwów ;p ale cesarki w dalszym ciągu nie chce miec. to jednak jest operacja;/ tylko jesli bedzie konieczna, noo i troche nie rozumiem jak np. ktoś płaci za zrobienie cesarki albo od początku zakłada ze chce ją miec, przecież to jest ryzyko :|

ehh taka pogoda ze nie mam siły :p:(

ja jak sobie dotkne brzuch to czuje w którym miejscu jest macica ;d a jeszcze niedawno nie było czuc ;d
musze isc po jakies jedzonko do sklepu

a ja nie mam apetytu nadal ;/ ehh tzn. jak mi sie cos zachce to spoko, ale obiadów nie moge jeść i kompletny odrzut mam od miesa chociaż ogolnie jadam tylko kurczaka, ale nawet kurczaka mi sie nie chce :p
dlatemu na urodziny córy robie sałatke bez mięsa haha :p ze świezego ogóreczka :D

rety.. moje dziecko sie przytula cały czas do tego smierdzącego psa haha :p a ja potem nie moge jej przytulić bo mi tak przeszkadza ten zapach ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
ja nie mialam cesarki na zyczenie
uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo wyboru sposobu porodu, czy chce sn czy ze znieczuleniem czy bez i nikt nie powinien tego kwestionowac
nikogo nie zamierzam przekonywac, wyrazam swoje zdanie

krolewna, czyli Ty jestes dowodem na to ze sn jest ok a ja dowodem na to ze cesarka jest ok

wierz mi krolewna ze gdyby życie raz dało Ci powód do strachu w tych kwestich to też byś się cykała wszystkiego ;-) ja dopóki mnie nic nie spotkało też wychodziłam z założenia że luz, przeca mnie się nic przydarzyć nie może i niczego się nie bałam

a co do porodów w TLC masakra :D mąż mi zabrania oglądać porodówki a ja ostatnio codziennie wieczór w wieczór seans na całego to chyba masochizm jakiś ;) ale powiem Wam że tam chyba mają jakieś inne podejście w ogóle do bóli porodowych, poród bez znieczulenia to w ogóle tylko chyba na wyraźną decyzję matki bo strasznie się lekarze dziwią że kobieta nie chce :p

wiem, chaotycznie piszę, ale Mały mi tu wisi na kolanach, pogoda taka że nie wiadomo co z sobą zrobić

a, chba lwica Ty pytałąś o aktywne formy spędzania czasu, polecam ZUMBE GOLD, rewelacja, ja kocham zumbę w normalnym wydaniu, to jest wersja dla starszych osób i kobiet w ciąży, polecam, na pewno w kielcach są zajęcia jak nawet u nas za zadupiu się rozkręciło ;-)

a ciążę z zaskoczenia oglądałyście kiedyś :rofl: to jest dopiero czad :-D ale jakoś nie bardzo wierzę w te historyjki ;-)

reklama
ja nie mialam cesarki na zyczenie
uwazam ze kazda kobieta powinna miec prawo wyboru sposobu porodu, czy chce sn czy ze znieczuleniem czy bez i nikt nie powinien tego kwestionowac
nikogo nie zamierzam przekonywac, wyrazam swoje zdanie

krolewna, czyli Ty jestes dowodem na to ze sn jest ok a ja dowodem na to ze cesarka jest ok

no i dokładnie :)
ale ja nigdy nie będe za porodami na zyczenie ;]
jesli są wskazania to ok, ale jak nie ma to nigdy tego nie zrozumiem
to tak jakbym ja na zyczenie chciała zrobić sobie przeszczep serca choć nic mi nie jest ;]
skoro operacje na zyczenie to czemu nie, niech wszystkie będą na zyczenie ;]

no niestety każda z nas jest inna
znam taki przypadek, nie osobiście ale opowiedziany przez znajomą męża, że dziewczyna miała normalny poród sn i przy którymś parciu pękła jej kość ogonowa!? na prawde nie wyobrażałam sobie ze coś takiego moze sie stac :OO
i uziemienie na kilka miesięcy po porodzie, jak tu sie dzieckiem zajmowac i cieszyć jak trzeba kilka miesięcy lezec ;///

Do góry