reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

krolewna, dobrze zrozumialam, ze bralas tabsy bedac w ciazy? nie wiedzialas, a zaszlas tak? tabletki zawiodly?

no zawiodły i nie wiedziałam o ciąży bo ogólnie przez ciążą miałam takie cykle nawet 3 miesiące trwały mimo ze brałam tabletki a w tej przerwie miedzy opakowaniami nie miałam okresu wiec sie nie spodziewałam
ale juz sie wyjaśniło potem
bo byłam bardzo chora, przez cały miesiąc łykałam antybiotyki (różne, co tydzien inny bo nic nie pomagało było coraz gorzej) oczywiście informowałam lekarza ze biore tabletki wiec powinien mi przepisać takie leki które nie mają wpływu na ich działanie, ale jakoś to olał i tak oto jest Majusia :)

cytrusik: niestety zdania nie zmienie, co ma byc to będzie, po co sie wszystkim przejmowac, w pierwszej ciąży miałam powody zeby sie bac, przez 1 musiałam leżeć bo groził mi poród w 6 miesiącu, potem jak juz było ok to okazało sie ze moje dziecko jak sie urodziło to nie oddychało, potem było tylko przez miesiące sprawdzanie skutków niedotlenienia, i oczywiscie ze sie bałam
ale to nie znaczy ze teraz na wyrost mam o wszytsko sie martwić

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
czesc dziewczyny:) a moj M rozglada sie za wozkiem zeby tanio kupic:) znalezlismy fajna okazje Quinny caly okomplet taki jaki chce w bardzo dobrym stanie i za dobra cene i chyba kupimy go jezeli nikt wczesniej nas nie wyprzedzi...:)
moj porod byl wywolywany w poniedzialek kolo poludnia zaapilkowali mi to cos w pochwe a rano nastepnego dnia urodzilam,...bolalooo jak cholera...liczylam na porod w wannie i znieczulenie ale wanny byly zajete a na znieczulenie zapozno...:confused:ale dalam rade:)moj M byl przy mnie i mnie wspieral.. nie spalam cala noc przez skurcze i bylam wykonczona...pamietam ze moj synek nastepnej nocy plakal glodny a ja mialam troche siarki tylko i ciezko bylomi go przystawic do tej piersi .. polozna wziela go i nakarmila butla... pokarm mi sie pojawil jakos po 2 dniach i synek zaczal pieknie jest:)
najgorzej wspominam okres poporodowy jak mnie bolala pochwa.. chodzic nie moglam stac tez nie.. ciagnelo rwalo i bolalo..
mialam tylko 2 szwy w srodku i 1 nazewnatrz ale bol jak cholera...:(
ile wstajecie na siusiu razy?? ja albo raz a zdarza sie i 3 ...chociaz zazwyczaj raz albo dwa:)

ewcia widzisz jakiego masz kochanego meza..:) ON SIE STRESUJE poprostu ...jednak trojka dzieci to ogromny wydatek.. ale dacie sobie rade musisz wspierac meza bo wiem ze jak zaduzo klopotow ma facet to potem jest zle...

pchla u mnie nie ma szans na drzemke w ciagu dnia.. ja zasypiam tez kolo 9 wstaje o 7 bo synek do przedszkola i musze go zaprowadzic ale ogolnie moglabym spac i do 10:) wczoraj zasnelam o 22 i czuje sie jak zombie..jednak ta dluzej godzina duzo mi daje energii, a mnie piersi pobolewaja ale w 1 ciazy bolaly od poczatku jeszcze przed spodziewana miesiaczka do jakos 8 tygodnia przestaly nagle i sie zamartwialam.. a teraz zaczely dopiero jakos w 6 tygodniu bolec..:p ale raz bola raz nie i to tez jakos niebardzo:) przy mocniejszym dotyku..:
anikq moj syn tez odkad wie jest jakis bardziej zazdrosny... nie moge sama czesto siku isc wszedzie za mna chodzi...
podobniez dziecku gdy rodzi sie rodzenstwo to ono odbiera to tak jakby nam maz przyprowadzil druga zone i powiedzial ze teraz tak bedziemy sobie zyc i mieszkac:)nawet super niania ostatnio o tym mowial:sorry:
aisak to chyba zalezy wlasnie ten drugi moze byc gorszy:) moja mama przy 4 porodzie mowila ze masakra najgorszy ze wszystkich.. a jednak mogloby sie wydawac ze 4 to juz przy kichnieciu wyleci haha
:krolewnazmarcepanm wiesz ja popieram ciebie:) poimo tego ze bolalo mnie wszystko po sn to ppopieram sn:) bo to jest przezycie niesamowite!ja pamietam jak synek wyslizgnal mi sie po tych udach jaki to uczucie bylo go pierwszy raz poczuc!:):))zreszta tak stworzyl nas Bog:) a kobiety ktore robia na zamowienie cesarke boja sie bolu i tego ze beda musialy sie nameczyc:) .. lepiej isc pod noz niech lekarze wykonaja cala robote za ciebie:D
oczywiscie co innego jak ktos musi miec cesarke:)

a przeciez macica schowana jest pod spojeniem lonowym do konca 12 tygodnia ciazy...:)) dopiero pozniej wystaje ponad
wiec jak ja wyczuwacie???to chyba niemozliwe troszke

Ostatnia edycja:
Witaj Aniqq, zapraszamy

lwica – a w sumie to dlaczego siedzisz w domu, masz jakieś wskazania?

Ladies – ja żołądek pod gardłem mam codziennie, ale na razie na szczęście bez hafcika jeszcze się obyło

madzikowska – no tak, ale ja najpierw przeczytałam o tym pierwszym i siedzi mi to w głowie. Poza tym bałam się za zaraz odezwą się następne dziewczyny ze swoimi przeżyciami i będzie masakra na forum - przynajmniej jak dla mnie. No i doczytałam dalej i oczywiście wykrakałam. Kurna dziewczyny to nie ten etap, jesteśmy w drugim miesiącu może skupmy się na chwili obecnej, oczywiście nie zabronię Wam pisać o Waszych dramatycznych (i zapewne w większosci wyjaskrawionych) przeżyciach, ale czy to ma jakikolwiek sens, bo mi np. tylko podniosło ciśnienie, w niczym to nie pomaga!
Tak więc z mojej strony do zobaczenia za kilka dni kiedy mam nadzieję, że już wyczerpie się temat porodowy bo już każda go zapewne opisze.

pscolka, ja nie mam zamiaru opisywac swoich porodow :-p pamietam, ze tez tego nie lubilam na poprzednich forach, gdy bylam w ciazy

kurde po co ta spinka:) mozna nieczytac przeciez:)) nie kazda pisze o porodzie swoim
sa tez pozytywne historie:) akurat bedac w kolejnych ciazach nachodzi kobiete na wspomnienia o 1 ciazy,porodzie..;))
chyba mozna poruszac tu rozne tematy..:)

no niestety dziewczyny to forum i kazdy moze pisac co chce, taki temat został dany to piszemy i czytamy, a jak nie macie ochoty czytać to przecież nikt wam nie każe :))

ile osób tyle zdan i będzie tak do końca

dla mnie to kazdy moze sobie pisać co tam chce, nic mnie nie rusza a jak nie chce czegoś czytac to nie czytam ;]
ehh
spadam na zakupy, poki nie leje.

Ostatnia edycja:
HEJ DZIEWCZYNY!!!
Cytrusik co to za zajęcia? na czym one polegają?

Ja dziś mam tak jak niektóre z Was, niby coś mnie kuje, niby nie.. Sama nie wiem na co mam ochotę..
Może przesadziłam rano.. Pojechałam na zakupy i tak..woda mineralna, duży płyn do naczyń, proszek 6 kg i takie tam chleb itd.. Niby autem, ale jak wzięłam to wszystko w dłoń..Coś mnie zakuło w kręgosłupie.. Powiedziałam sobie o nie.. Proszek, wodę zostawiłam w aucie, mąż jak wróci to wyjmie, ja tylko te lekkie..
Dziś mam mega:-D luz, bo Zuzę z przedszkola odbierają dziadkowie, bo mój mąż przygotował dziś przyjemny wieczór( tak to nazwał:-D, mamy dziś 9 rocznicę ślubu;-))..
A śmiać mi się dziś chciało, bo raczej nie jadam białego pieczywa, to jak przechodziłam dziś koło piekarni poczułam zapach skórki od chleba.. Kupiłam pół lekko jeszcze ciepłego jasnego chleba.. Mówię Wam..chrupki, sprężysty.. Jak teraz weszłam zjadłam z masełkiem 3 pajdy( dosłownie):-D:-D. Jak do tej pory nie miałam "zachciewajek".. to to był chyba pierwszy symptom:-)..
A jak dziś u Was...
Przede mną komp, w tle Dzień Dobry TVN...
Uściski dla Was wszystkich:tak:

reklama
dziewczeta, teraz wy sie nie spinajcie.... skoro mozna pisac wszystko i kazda ma prawo, to uszanujcie to co napisala pscolka, tylko tyle :) tez miala prawo napisac ze jej to nie pasuje ;-)

no i fakt jak kogos cos nie kreci to lepiej tego nie czytac ;-) ja tak robie np

ladies, ja tez wyczuwam macice powiekszona jak leze na plecach, lekarz w badaniu tez mi o tym mowil, ze jest juz ladnie powiekszona i wyczuwalna wyraznie :-)

Do góry