reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Kwiecień 2013

Nef, dokładnie to samo zauważyłam na fb, koleżanki z klas starszych dopiero co rodziły, albo dopiero co rodzą, nie wiele jest takich, które rodziły wcześniej, chyba ze trzy tylko takie, które miały "wpadki" w klasach maturalnych no i mają już prawie "dorosłe" dzieciaki :tak:, ale nawet te, mają drugie dziecko duuuużo młodsze od tego straszego :tak:

reklama
Witam się i ja.

Młody ma katar od dwóch dni, więc siedzi w domu, a ja już do głowy dostaje. Zajął się ubieraniem butów na obcasach, więc chwila spokoju ;)

Czujecie już ruchy.. O ja też już chce. Nie mogę się tego doczekać. A jak już będą porządne kopniaki to dopiero będzie radość :)
Wczoraj się położyłam z młodym i ruszałam brzuchem i powiedziałam mu, ze to dzidziuś kopie. Przyłożył ręke i się cieszył. Później się złościł, że już koniec. Ewidentnie mu się dzidziuś w brzuchu podoba :)

Dotkass- ja już drugą pralkę włączyłam ;)

Ja Antka rodziłam mając skończone 23. Dokładnie 23 i 2 miesiące. Kolejne będzie w wieku 25 i 5 miesięcy :)

Jeszcze się chciałam zapytać. Znajoma ostatnio mi mówiła, że miała na karcie w szpitalu napisane 'Stara Pierwiastka', bo pierwsze rodziła po 30. To taka norma? trochę głupie określenie..

Ostatnia edycja:
dotkass moje kolezanki zaczęły rodzić od ok. 2-3 lat, i to jest jak epidemia:-D

kiedyś słyszałam, że na 5 roku studiów jest epidemia ciąż (co miało dotyczyć par z różnych miast), ale ja tego nie zaobserwowałam, tez pojedyncze przypadki

smile moja Gosia męczy teraz jakąś stara gazetkę Twoje Dziecko i upatrzyła sobie tam płaczacego niemowlaka i cały czas mówi, że ona chce takiego dzidziusia, ze ona go kocha, całuje go i głaszcze - słodkie i komiczne zarazem:-D

Jeszcze się chciałam zapytać. Znajoma ostatnio mi mówiła, że miała na karcie w szpitalu napisane 'Stara Pierwiastka', bo pierwsze rodziła po 30. To taka norma? trochę głupie określenie..
:szok: pierwszy raz się spotkałam z tami trochę beszczelnym określeniem "stara", qwa jak można?

Moja Mama mnie rodziała 2 m-ce przed swoimi 30-tymi urodzinami (a to było ponad 30 lat temu), uważam, że jest najcudowniejszą Matką i Przyjaciółką w jednym na świecie (jestem jedynaczką), być może i ja sobie założyłam, że najpierw chcę skończyć studia, a później zastanawiać się nad dzieckiem, tymbardziej, że z moim mężem jesteśmy razem od prawie 16 lat :tak:

to sie do sądu nadaje, dyskryminacja tu pachnie, ze mna by mieli klopoty gdybym cos takiego zobaczyla

Phelania, ja tez z uslug dietetyka w Medicover korzystam

wczoraj powiedzielismy o Malenstwie mojej Mamie :-) ale sie wzruszyla i ucieszyla :happy2: duza rodzina to sila!

dziewczyny macie przeczucia co do plci?? ja mimo ize chcialabym corke to przeczucie mam ze bedzie trzeci synek :-) trzech muszkieterow bede miec :cool2:

chybabym zamordowałabym tą starą rurę, co tak napisała w karcie:cool2:

Moja ciotka rodziła trzecie dziecko koło 40-stki i żaliła się, że nieraz usłyszała uszczypliwe uwagi od personelu medycznego... własnie, że za stara (chociąż to i tak 10 lat róznicy)... a co mają powiedzieć osoby, które przez lata leczyły bezpłodność i upragniona ciąża pojawiła się w późnym wieku...

Ehh ja to jestem najgorsza- dopiero wstałam, wiem wstyd, ale ja jakoś wieczorem spać nie mogę chodzę bardzo późno a w dzień bym tylko spała, a nigdy tak nie miałam...
Ja też już się nie mogę doczekać pięknej złotej jesieni i długich spacerów!
pchełka ja w lutym kończę 29 lat i to też będzie moje pierwsze dziecko, w sumie chciałam trochę wcześniej, ale niestety nie wyszło...
Co do USG genetycznego to mój lekarz coś mówił że będę musiała mieć ze względu na pracę- jestem chemikiem i dzień w dzień w laboratorium w tych wszystkich syfach pracuje :( tzn teraz jestem na L4 ale co się nakumulowało to już moje:(
Zmykam na śniadanko:)

Kobieta po 32. roku życia, pomimo że jest w „sile wieku”, jest określana przez położników jako stara pierwiastka (potocznie mówi się tak o kobiecie, która jest po raz pierwszy w ciąży), natomiast mama po 35. roku życia jest traktowana jako zbyt stara wieloródka. Kobieta rodząca przed dwudziestym rokiem życia jest tzw. młodocianą pierwiastką.

boże XXI w mamy, mogliby to rzeczywiście zmienić .. :baffled:

Witam się i ja.

Młody ma katar od dwóch dni, więc siedzi w domu, a ja już do głowy dostaje. Zajął się ubieraniem butów na obcasach, więc chwila spokoju ;)

Czujecie już ruchy.. O ja też już chce. Nie mogę się tego doczekać. A jak już będą porządne kopniaki to dopiero będzie radość :)
Wczoraj się położyłam z młodym i ruszałam brzuchem i powiedziałam mu, ze to dzidziuś kopie. Przyłożył ręke i się cieszył. Później się złościł, że już koniec. Ewidentnie mu się dzidziuś w brzuchu podoba :)

Dotkass- ja już drugą pralkę włączyłam ;)

Ja Antka rodziłam mając skończone 23. Dokładnie 23 i 2 miesiące. Kolejne będzie w wieku 25 i 5 miesięcy :)

Jezus Maria stara pierwiastka...ja bym sie chyba rozbeczala jakby mnie tak nazwali:)

Powiem wam jeszcze, ze tu w Irlandii 30 latka to bardzo wczesnie na 1 ciaze. Wiekszosc kobiet ma dzieci ok 33-35 lat, a mojego narzeczonego kolezanka pierwszego dziecka sie spodziewa w wieku....42 lat.....szok...:nerd:
Tutaj nikogo to nie dziwi...ludzie koncza studia, pracuja, podrozuja po swiecie a dopiero potem dziecko...

Dla mnie najlepszy bylby wiek 28, ale coz moglam zrobic jak Mezczyzny Mojego Zycia wtedy nie znalam:)

reklama
boże XXI w mamy, mogliby to rzeczywiście zmienić .. :baffled:
dokładnie, zacofanie jak się patrzy, qwa :wściekła/y: ...kiedyś normą było, jak dziewczyna rodziła w wieku 18-21 lat, teraz normą jest "odpowiedzialne" macierzyństwo bliżej 30-tki (nie mówię, że młodsze dziewczyny nie są odpowiedzialne), świat się zmienia, co innego jest priorytetem, każdy ma prawo sam decydować kiedy chce zachodzić w ciąże i czy wogóle chce, niby tak głośno o tym, że wolne prawo, jasne, nacisk otoczenia i wytykanie palcem to polacy mają chyba we krwi (niestety), tak źle i tak nie dobrze

Do góry